lētākais/dārgākais

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Jūs esat veikalā pie plaukta. Stāv vairāki viena veida produkti (piemēram, kaut vai piens pa 0,50, pa 0,70 un 1,10). Kuras ir tās lietas, pakalpojumi, produkti, kurus jūs lielākoties izvēlaties vislētākos (no vairākiem variantiem), kurus - visdārgākos vai nu krieeeeetni virs vidējā? Kāpēc tā, nevis savādāk?
22.05.2014 23:20 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Lirba, nu ja, tāpēc jau saku, ka tikai pie omes var audzēt zemē :D :)
23.05.2014 11:40 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Zīle,

tad ja visi mazie apvienosies un veidosies zemnieku saimniecību veikaliņi, atkal pazudīs kvalitāte, bet gan kvantitāte un maksimāli vairāk pārdot... ne jau velti tieši tamdēļ tās mazās eko bodītes ir tik tuvas pircējiem (kas dzīvo attiecīgo dzīves veidu). Pieredze apkārt liecina, ka visbiežākā kļūda jau ir tieši fakts, ka entajās vietās, kurās katastrofāli trūkst veikaliņi, viņu nav un neviens nedomā pat atvērt kādu. Savukārt kur ir lieli, tur apkārt vēl desmit mazie (sarosījušies par katru cenu konkurēt), tas bij mans personiskais pēdējais novērojums esot LV.
Domāju, ja vietās, kur vienkārši katastrofāli trūkst veikalu, tie būtu ar pārdomātu sortimentu, kas vietējām rajonam ir ikdienas nepieciešamības preces, tie veikaliņi aizietu (gan ar labo preci, gan standarta končām un tīrāmo līdzekli.)

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
_paris.
Tapec arī jakstīju, pirms atvērās Rimi šīs nosaļas. Esmu pamanījusi šādu tendenci un katrs jau cīnās par savu klientu.

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Īstenībā, eko dārzeņus zemē praktiski nav iespējams audzēt. Ļoti maz kur zeme ir tīra, bez visādām vielām, kas tur sasūkušās vai nokļuvušas ar gruntsūdeņiem. Iedomājies - saimniecībā A tomātus audzē bez palīgvielām, bet aiz žoga, saimniecībā B zemnieks dāsni kaisa uz stādiem visu pēc kārtas. Tas viss nonāk arī saimniecības A zemē un viņu dārzeņi nevar pretendēt uz eko.

Tādēļ nav nekā labāka par situāciju, kad ir mammas, tēti, omes un citi radi, kas to visu var izaudzēt savās dobēs un siltumnīcās, vislabāk viensētā un laprāt dalās ar ražu, jo, kā parasti, pašiem nav kur likt :D

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
aloe, sorī, cik varu atļauties ielas kaķiem, lai katru dienu paciņa sanāktu, tādu pērku. Pašai ir tikai suns :P
23.05.2014 11:41 |

Reitings 10509
DIO. Savā ziņā es tev piekrītu.
Labi man jau baigi patiktu te padiskutēt, bet nevar visu dienu cosmo sēdēt :D
23.05.2014 11:45 |

Reitings 10509
Vl ātri piebildīšu, kad lizvēlos iepirkt zaļākus augļus, ogas un nogatavināt saulē. Garša pavisam cita, nekā veikalā nopērkot to pašu produktu jau gatavu.
Pietiek ar dažām h lai garša uzlabotos :)
23.05.2014 11:47 |

Reitings 340
Reģ: 19.01.2013
Kā kuram pruduktam, piemēram, makaronus tikai Dobeles, Pasta Zara vai Divella
Netaupu uz sieru, jo negaršo Gouda, utt, nepērku izstrādājumus. Netaupu arī uz maizi, garšo tikai Lāču vai Liepkalnu maize, saldējums arī parasti dārgāks, Rāmkalnu ir dievīgs ! :)
Bet ir Rimi markas preces, ko pērku, piemēram, pienu, marinētus gurķus, utt. Vai vēl citas lietas, ko skatos lētāko. Maximas Optimu un Favorit gan nepērku.
23.05.2014 11:56 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Kāpēc tu tā domā?

Man ar viņiem ir bijusi personīga saruna , nu nepatīk man viņu attieskme , cenu politika un kā cilvēki vēljovairāk ...
23.05.2014 12:01 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Es parasti izvēlos lētāko no labākā. Svarīgi, lai gaļas izstrādājumi nesaturētu mehāniski atdalītu vistas gaļu un lai gaļas saturs būtu vismaz 70%, pētu arī, vai nav palmu eļļa (bieži to smuki nodēvē par augu eļļu), ko var atrast pat brokastu pārslās, margarīna vietā- Rasa sviestu, nekādus krējuma un siera izstrādājumus. Nepērku nezināmus ārzemju produktus.
Starp citu, Rimi eko nodaļā ir supergaršīgs sveramais biezpiens - gan treknais, gan vājpiena, un cena pat īpaši neatšķiras no sapakotajiem biezpieniem ledusskapjos.
23.05.2014 12:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Paartikas produkti pie mums noteikti ir leetaaki kaa Eiropaa-uz tiem iipasi te nevareetu iekraat naudu,bet es vienmeer saku saviem amerikaanu radiniem,ka tadas lietas kaa salaatus,saknes daarzenus es arii nemiilu pirkt vairummaa-nepatiik mest aaraa eedienu,respektiivi naudu.Mums laikam daargaakaa lieta buutu lobsteri,krabji,ja peer dziivus tirdzinaa.Gala arii ir dazaadaas cenaas.
Es pilniigi visam skatos "noteceesanas "datumu,skatos noteikti ,kas ieksaa jogurtos utt.domaaju tagad,kura buutu taa leetaaka lieta veikalaa-laikam tomeer daarzeni.
Ja es dziivotu Latvijaa ,visu audzeetu savaa lauku daarzaa-tur noteikti nav saubu!
23.05.2014 16:59 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Ko vislētāko pērku, ir Optima līnijas kaķu barību, sarkano, jo tā kaķiem garšo, bet gaļas sastāvs apm. tāds pats kā krāsainajos Whiskas u.c. sū*os

Tik tiešām nabaga kaķis. Kā var taupīt uz kaķa veselības rēķina?
24.05.2014 20:26 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
sorī, cik varu atļauties ielas kaķiem, lai katru dienu paciņa sanāktu, tādu pērku. Pašai ir tikai suns :P

Puķe, tu visu diskusiju izlasīji? Tas ir ielas kaķis, kuru viņa baro un man liekas, ka tos neviens, pat kaķu barotājas no draugiem.lv runā sadaļas, kas katru dienu liek bildes ar ielas kaķu barošanu, nebaro ar royal canin. Jāpriecājas, ka tiem kaķiem kāds vispār iedod paēst, lai viņiem nav pa dienu ar tukšu vēderu jāstaigā un es domāju, ka viņi priecājas par to, ko viņiem iedod.
24.05.2014 20:33 |

Reitings 1651
Reģ: 26.11.2012
Cenšos neko no Latvijas produktiem nepirkt, jo viņi ir palikuši ķīmiskāki par ārzemju ražotājiem.

Ar konservantiem, garšas pastiprinātājiem tomēr pat lielie ārzemju pārtikas ražotāji nepievieno tos draņķus klāt produktos.

Tā varētu minēt ļoti daudz piemēru kā Latvijas ražotāji čakarē cilvēku ar itkā veselīgiem produktiem.
24.05.2014 20:43 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es arī kaķim esmu pirkusi ne to pašu dārgāko kaķu barību, ieejot zoo veikalos un paskatoties tās cenas - ir arī barība pa desmit un vairāk eiro kilogrammā, nu nezinu, kas tur iekšā, ja tāda cena, turklāt tiešām nedomāju, ka kaķu barības tur kaut kā nu ļoooti atšķiras, ka būtu jāpērk tik pašas dārgākās. Optimas (tagad jau laikam Favorit) barību arī nepērku, bet nav aizspriedumu, varētu nopirkt arī tādu! Kaut gan lielākoties izvēlos zelta vidusceļu, un tad labāk tās pašas zivis nopirkt tirgū kaķim vai iedod kaut ko no tā, ko paši ēdam! :)

Par pārējo - esmu laikam no tām taupīgajām, kas tomēr pačeko atlaižu bukletus! Nu piemēram, Kāruma sieriņiem ik pa laikam ir atlaides tajos pašos maxima veikalos - pērku tikai tad, ja ir uz atlaidēm, pa pilno cenu nekad neņemu! Maizi/izstrādājumus pērku tikai liepkalnos, dārzeņi no dārza (vispār burvīgi, tagad vēl tieši sezona sāksies, nekad neesmu veikalā kartupeļus pirkusi, gurķus un tomātus ar retiem izņēmumiem, jo ne-sezonas laikā tos nelietoju)
Visādus dzērienus pakās nelietoju, tikai minerālūdeni, to vienmēr ņemu Ķekavas, kaut kā iegājies. Tā kā kopumā laikam tomēr sekoju līdzi, izvēloties vidējo cenu kategoriju :)
24.05.2014 20:55 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Es skatos kvalitāti (sastāvu, derīguma termiņu, konservantu un E vielu daudzumu) un cenu kopskatā. Ja kvalitāte vienāda, tad - lētāko.
Tāpat skatos kilograma/litra cenu (tam jābūt uz cenu zīmes), jo bieži, itkā vienādiem produktiem, ir dažāda cena, bet arī tilpumi dažādi - piemēram, krējumam - citos ir 500 grami, citos 450, bet iepakojumi ir pilnīgi vienādā izmērā.
Ir produkti, kas iecienīti pēc garšas.
24.05.2014 20:55 |

10 gadi
Reitings 27
Reģ: 29.08.2013
Pērku no vidējā gala. Tā kā zinu daudz par pārtiku un tās sastāvu, tad vados pēc savām zināšanām :D piemēram varu noteikti ieteikt lielajās Maximās un varbūt vēl kaut kur var nopirkt laba sastāva brokastu pārslas. Tās ir vienas no lētākajām, bet ir no auzām, ar mazu cukura daudzumu. garšīgas&nav ķīmija.
Gaļa - tādu lietu kā šķinķis vispār nepērku. No gaļas pērku jēlu gaļu un tad to pagatavoju. Žāvēta, vītināta utt. gaļa/ desa ir pārbāzta ar mēsliem, sāļiem, nitrītiem. fui. Pelmeņiem vispār eju ar līkumu. Dažreiz nopērku vareņikus, jo tur ir vai nu biezpiens vai kartupeļi. galvenais, ka nav gaļas
mazliet smīnu par to, ko daudzas te raksta. par pienu plēvju pakās - smieklīgi, ka neuzticaties, jo tāds iepakojums. :D piens jau tas pats. bet nu tāpat jau pienu gatavo no piena pulvera, tā ka nekas dabīgs tāpat nesanāk. Biedē visi tie piena izstrādājumi, kuriem ir nereāls derīguma termiņš. Dabiskam piena produktam tam nevajadzētu būt lielākam par dažām dienām. pabrīnijos par "rasēnu", kuram derīguma termiņš laikam bija 60(!!!) dienas. ar kādu ķīmiju tie bērni tiek baroti. aiaiai
24.05.2014 22:44 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Es te vēl tā padomāju par to ko pērku.
Tiem pašiem piena produktiem skatos termiņu ne tikai, lai redzētu, ka ir svaigs, bet nepērku tādus, kuri ir pēc iespējas dabiskāki, ja tā var teikt. Piemēram ir tāds piens Marge, kuram derīguma termiņš ir vairāki mēneši. Šādu nekad nepērku, jo liekas, ka ļoti liela ķīmija. Nepērku siera izstrādājumus - negaršo un slikti kūst. WC papīru skatos no vidējā gala - lai nemaksā baigi dārgi, bet ir tāds ar saturu un biezāks. Pelmeņus ēdu reti, bet ja pērku, tad nežēloju naudiņu, jo gribas arī just kvalitāti.
24.05.2014 23:17 |

Reitings 692
Reģ: 02.12.2012
pēdējā laikā pērku kārums sieriņus vai baltais sieriņus, tie starp sieriņiem laikam arī ir paši dārgākie, bet arī garšo ievērojami labāk par alpenrose ražojumu, kur manas garšas kārpiņas sajūt to soju! ;)
tāpat aktualitāte ir saldējums.. ar to ir tā, ka es nekad nežēloju, lai nopirktu tiešām labu, garšīgu un samērā kvalitatīvu ražojumu, nevis augu tauku maisījumu, šeit, par nelaimi, atkal jāpiemin alpenrose!
bet tajā pašā laikā, es pērku alpenrose pienu, nekāda vaina!
maizi praktiski nepērku un neēdu, bet, ja gribu, pērku Lāču rupjmaizi, jo neēdu tādos kvantumos, man pietiek ar 1/2 kukuli normālam laika posmam un ziniet, no šķēles ir sāta sajūta! maksāju par kvalitāti.
jogurtiem īpaši nevēršu uzmanību, ēdu jebkādus, jo kaut kā nav sanācis iegrābties un tiem!
par biezpienu ir tā,ka garšo tikai vājpiena, bet man svarīgi ,ka konsistence tāda kā graudiņi nevis vienkārši kā pļeka, kā krēms, kas ir lētākajiem ražojumiem, tāpēc šeit nepažēloju,lai biezpiens pēc tāda arī garšo.
ekonomēju uz dārzeņiem un augļiem ļoti, arī sulām, graudaugu produktiem, tādiem ,ko vairumā pērk vai var stāvēt. a
arī par siera, krējuma kvalitāti.. nekādus izstrādājumus,jo ļoti to sajūtu garšā.
25.05.2014 00:04 |

Reitings 1080
Reģ: 06.09.2013
pabrīnijos par "rasēnu", kuram derīguma termiņš laikam bija 60(!!!) dienas. ar kādu ķīmiju tie bērni tiek baroti. aiaiai
Kaut kā salielīji savas zināšanas nepamatoti :D Piens, kuram ir vairākus mēnešus ilgs derīguma termiņš, ir pasterizēts (karsēts/vārīts augstā temperatūrā), bet tur nav nekādi konservanti pielikti klāt (nejauc ar to, ka Rasēnam ir kaut kādi konservati, lai iegūtu garšiņas). Visi tie Marge, Annele, ex Lāse tāpat 100% piens bija. Es pārku tikai šādu pienu, jo pienu izmantoju tikai pie kafijas un 1 paka man iet ~2 nedēļas.
25.05.2014 00:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits