lētākais/dārgākais

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Jūs esat veikalā pie plaukta. Stāv vairāki viena veida produkti (piemēram, kaut vai piens pa 0,50, pa 0,70 un 1,10). Kuras ir tās lietas, pakalpojumi, produkti, kurus jūs lielākoties izvēlaties vislētākos (no vairākiem variantiem), kurus - visdārgākos vai nu krieeeeetni virs vidējā? Kāpēc tā, nevis savādāk?
22.05.2014 23:20 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nu mana izvēle noteikti nebūtu nekas no autores pirmās ieliktās bildes, lai kāda būtu cena.
Es, kā jau lielākā daļa - balansēju starp kvalitāti un cenu, bet virzienā labāk mazāk, bet kvalitatīvi.
23.05.2014 10:56 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
DIO.
Tur nu es tev piekrītu: nav mums tie mazieveikaliņi, bet tie kuri ir arī ir izmētāti un sortiments arī nav iepriecinošs.
Agrāk ( pirms Rimi nebija lauku labumu un eco nodaļas ) centās atīstīties Idille un eco veikali, bet mums jau Latvijā nav pārak daudz cilvēki kuri sekotu līdz tam ko ēd ( produkta satāvs, izcelsme utt.. ). Protams ne visi to var atļauties pat ja gribētu. Tāpēc ļoti grūti Latvijā ir mazajiem veikaliņiem un konditorejām izdīvot. Viena artverās divas aizverās.
Vienīgais variants, ka es redzu šo veikalu pastāvēšanu ir mazajiem uzņemumiem apvienoties vienā mazo veikalu tīklā un nodrošināt patstāvīgu veikala sortimentu, jo vel viena problēmām ir tā, kad ierodoties mazajā veikaliņā bieži ir deficīti un rezultātā neko nenopērc.
23.05.2014 11:01 |

Reitings 10509
Turklāt lielveikali piedāvā labas cenas un bieži rīko akcijas.
23.05.2014 11:03 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
idillei ar savu attieksmi un cenu politiku spīd bankrots
23.05.2014 11:06 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
idillei ar savu attieksmi un cenu politiku spīd bankrots

Kāpēc tu tā domā?
23.05.2014 11:09 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Es arī - vairāk pēc sastāva un kCal daudzuma produktus izvēlos. Piemēram, desas cenšos nepirkt, jo, lai atrastu tādu ar normālu gaļas nevis wc papīra daudzumu, cena sanāk jau bezmazvai līdzvērtīga svaigas gaļas gabalam :D

Skatos arī īstos produktus, nevis to "izstrādājumus" (uz piena prod. attiecas)

Ko vislētāko pērku, ir Optima līnijas kaķu barību, sarkano, jo tā kaķiem garšo, bet gaļas sastāvs apm. tāds pats kā krāsainajos Whiskas u.c. sū*os :D

Visdārgāko no līdzvērtīgo produktu klāsta vienmēr pērku suņa konservu Gran Carno, jo "konkurentu" vidū tam ir vislielākais gaļas sastāvs, un, izrēķinot, cik tā konserva pietiek (piejaukšanai "garšiņai" pie sausās barības) uz nedēļu, sanāk pat lētāk nekā visi tie konservi, kas satur kkādu mistisko mitrumu un pelnus :D :D

Piekrītu par Optima līnijas wc papīru - manā skatījumā vislabākais :D Tāds mīksts, bet gana stingrs :D
23.05.2014 11:12 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Es pārsvarā skatos gan uz cenu, gan uz sastāvu. Cik esmu pamanījusi, tad desām arī no dārgā gala mēdz būt sastāvā cūku vai vistu ādiņas. Pienu pērku pašu lētāko, t.i., plēvē. Tām, kas uzskata šos pienus par aizdomīgiem - atšķirības nav nekādas, cena lētāka ir tikai tāpēc, ka iepakojums ir lēts. Piens pa lielam visiem ir vienāds. Lietuvieši to iepērk no latviešiem un otrādi.
Runājot par Rimi un Favorit Maxima produkciju, tad varu pateikt, ka viņu preces ir tās pašas, ko mēs pērkam zem citu uzņēmumu brendiem, jap, jap... arī latviešu. Vienkārši viņi pasūta konkrētu daudzumu, līdz ar to piegādātājs šo preci var izgatavot lētāk, jo pašam nav jārēķinās ar zaudējumiem, tad nu Rimi vai Maxima arī var šo preci pārdot lētāk.
23.05.2014 11:20 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Ir lietas, uz ko netaupu. Rimi gaļu neesmu pirkusi ļoti ilgi, augļus un dārzeņus arī tur pērku ar retiem izņēmumiem, jo man pzīstami veica tur analīzes uz pesticīdiem, šausmu lietas atklājās, bet to jau patērētājiem noklusē.

Un man smiekli nāk par to, ka daudzas uzskata, ka viss, kas LV audzēts ir ekoloģiski tīrs. Tajās pašās analīzēs atklājās, ka piemēram ārzemju eko dārzenis ir bez nekādām ķimikālijām, kamēr LV audzēts dārzenis pilns ar pesticīdiem un nitrītiem. Tā kā naivi ticat vien tālāk , ka viss LV izaudzētais ir tīrs un ekoloģisks un ārzemju slikts :D Un naivi ticat arī tālāk, ka jaukos Mārupes gurķīšus audzē bez ķimikālijām. Viņi pat zemē neaug, bet tiek piebaroti caur vadiem ar neskaitāmām ķīmijām.
23.05.2014 11:21 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Es, līdzīgi kā daudzas meitenes, pērku produktus, kas ir tā pa vidam cenu kategorijā. Neņemu pašu lētāko, bet neizvēlos pašu dārgāko. Lētāko pērku tikai sieru (jo patērējam nenormālus daudzumus) un kaķu smiltis. Pienu arī pērkam vai nu Limbažu vai Valmieras - ilgi stāv un labi garšo. Rīsi, griķi, grūbas un pārslas ņemam Valdo, ja nu galīgi kabata caura, tad Dobeles. Kečups HAR, jo tas vienīgais garšo, maizi kā nu kuro reizi, parasti Fazer vai tādu oranžu torstermaizi (aizmirsu ražotāju), rupjmaizi pērkam katru reizi citu - esmu vēl meklējumos. Majonēze vienmēr Spilvas provansas, nospļaujamies uz cenu.. Eļlu es parasti ņemu Floriol vai Risso, citas negaršo. Gurķi tikai KOK, šampinjoni Bonduelle, tāpat zaļie zirnīši un kukurūza. Pelmeņi tikai RM Mazulīši. Par desām stāsts sāpīgs, negaršo pārsvarā neviena desa, izņemot RM doktordesu un Forevers Extra doktordesu, cīsiņi tikai no Forevers, kūpinātos šķiņkus nelietoju, kūpināta vista tikai un vienīgi Vārpas ražojums. Svaigu gaļu, ja nav laika, tad nopērku vietējā Forevers veikalā (parasti nav sanācis "iegrābties"), bet ja ir laiks, tad tirgū pie vietējiem skatos un pērku, subproduktus tāpat. Pastēte no Lido, un man vienalga, cik tur ir E. Traukus mazgāju tikai ar Fairy, virsmas tīru ar Cif, veļaspulveris Ariel, Kastanis delikātajām drēbēm. Pārējos produktus skatos uz akciju, vai kas pagadās pa rokai, jo nav tādu favorītu. Kādreiz šķiroju cenas, centos taupīt, bet sapratu, ka taupot, aizvien vairāk produkti tiek izsviesti laukā, jo nevienam viņi negaršo. Labāk pērku to, kas garšo un neko laukā nemetu :D
23.05.2014 11:26 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Tāpēc ļoti grūti Latvijā ir mazajiem veikaliņiem un konditorejām izdīvot.

Mmm, nu vispār pat Vācijā, kur pirkstpsēja ir krietini augstāka un vispār bio preces ir ļoti pieejamas, ir tā, ka mazie eko veikali slēdzas ciet, jo tagad tā ir tendence - viss tiek ierīkots lielveikalos. Pircējam tā ir ērtāk - viss vienā lokācijā. Tāpēc tas nav nekas pārsteidzošs. Jautājums cik uzņēmēji seko līdzi tam, kas notiek arī ārpus mūsu republikas. Par Idilli piekrītu, cenas ir nesamērīgas, reāli man lētāk ir pirkt Stockmann to pašu Graci musli, nekā Idillē. Un tāpat ar maizi un vēl, un vēl.

Un man smiekli nāk par to, ka daudzas uzskata, ka viss, kas LV audzēts ir ekoloģiski tīrs.

O, jā. Cilvēkiem gan aizvien šķiet, ka ja no LV, tātad tā ir kvalitāte, tas ir kaut kas labs. Un vēl vairāk - viņi tic, ka daudz ko patiesi te ražo. Lai nu kā, ir jau labas preces gan mums, gan no importētajām, tikai jārok :D
23.05.2014 11:26 |

Reitings 2336
Kampanella, no kurienes tāda informācija par Mārupes gurķiem?
23.05.2014 11:27 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Cilvēki bieži vien liek vienādības zīmi starp "ražots/audzēts Latvijā" un "ekoloģisks". Piemēram, Mārupes gurķi ir ķimikālijām krietni bagātāki nekā Spānijas un Polijas gurķi.

Pārsvarā man ir konkrēti produkti, ko iegādājos. Līdz ar to, cits tāds pats produkts, bet ar atlaidi, manu uzmanību nepiesaistīs.
Pārtika ir tā lieta, kam pievēršu ļoti lielu uzmanību. Galu galā - tu esi tas, ko tu ēd! Gaļu un zivis tikai no jau pārbaudītām saimniecēm Centrāltirgū, olas tikai no brīvos turēšanas apstākļos audzētām vistām vai zināmas saimnieces tirgū. Piena produktus gan pērku lielveikalā, jo no lauku piena man ir alerģija. Augļi un dārzeņi - atkarībā no sezonas, ziemā neredzu jēgu ieprikties tirgū, ja tu ir tā pati ārzemju produkcija.
23.05.2014 11:28 |

Reitings 13796
Lindachka, tas taču nav nekāds noslēpums, ka viņi tos tomātus audzē vatē. ;) Tā tas notiek gandrīz visur, izņemot laukos pie omes.
23.05.2014 11:31 |

Reitings 13796
Bet, lai būtu kāds medus piliens, tieši saistība ar tomātiem - LV audzētie tomēr ir labāki, ja raugās vitamīnu kontekstā, jo tomātā viss aug un vitaminizējas (:D) tikai, kamēr viņš ir pie ķekara, kamēr nav noplūkts, kad viņu tur Spānijā norauj zaļu - tur no vitamīniem nekā nav, tikai krāsa. Nu tā ir tāda nianse par ko var domāt vienīgi.
23.05.2014 11:33 |

Reitings 10509
Man jau šķiet, kad tagad visus tomātus un gurķus audzē vatē. Atšķirība ir ar ko baro.
23.05.2014 11:35 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Ko vislētāko pērku, ir Optima līnijas kaķu barību, sarkano, jo tā kaķiem garšo, bet gaļas sastāvs apm. tāds pats kā krāsainajos Whiskas u.c. sū*os

:-O nabaga kaķītis...

Lindachka par Mārupes gurķiem nesen ziņās pat stāstīja.
23.05.2014 11:36 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Tāpēc ļoti grūti Latvijā ir mazajiem veikaliņiem un konditorejām izdīvot. Viena artverās divas aizverās.
Vienīgais variants, ka es redzu šo veikalu pastāvēšanu ir mazajiem uzņēmumiem apvienoties vienā mazo veikalu tīklā un nodrošināt patstāvīgu veikala sortimentu, jo vel viena problēmām ir tā, kad ierodoties mazajā veikaliņā bieži ir deficīti un rezultātā neko nenopērc.

Tas laikam ir vērojams tikai Rīgā. Mums gan vēl ne viena konditoreja nav aizvērusies un vienā praktiski vienmēr ir rindas. Viss jau atkarīgs no preču kvalitātes. Ja konditoreja gatavos nekvalitatīvu produkciju un pārdos par neadekvātu cenu, protams, ka šādam biznesa modelim ilgs mūžs nav gaidāms.
Par mazajiem veikaliem... lielākā daļa mazo veikalu ir apvienojušies LaTS veikalu tīklā, jeb Latvijas Tirgotāju Savienībā, jo tā viņi var dabūt preci lētāk.
23.05.2014 11:36 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Paris, bet arī Getliņu eko tomātus audzē vatē :)

Īstenībā, eko dārzeņus zemē praktiski nav iespējams audzēt. Ļoti maz kur zeme ir tīra, bez visādām vielām, kas tur sasūkušās vai nokļuvušas ar gruntsūdeņiem. Iedomājies - saimniecībā A tomātus audzē bez palīgvielām, bet aiz žoga, saimniecībā B zemnieks dāsni kaisa uz stādiem visu pēc kārtas. Tas viss nonāk arī saimniecības A zemē un viņu dārzeņi nevar pretendēt uz eko.
23.05.2014 11:37 |

Reitings 2336
Jā, zinu, ka audzē akmens vatē vai kokosa šķiedrās, bet par tām ķimikālijām gan nav tik traki. Smidzina tikai tos stādus, kur iemetušies kaitēkļi un tādu ir pavisam maza daļa. Tad to apsmidzināto 10 dienas nenovāc, tas ir laiks, kad tās ķīmijas sadaloties un vairs nav kaitīgas. Un pirmie Mārupes gurķi ir vispār bez ķimikālijām.
23.05.2014 11:39 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Man arī diemžēl ir pierasts pārtikas veikalos iepirkties ar ''ņemu ko gribu un cenu neskatos'' domāšanu. Gaļu pērku ļoti reti, zivis vispār ne (tunčus bundžās neskaitu). Par kolām, atzīstu tikai oriģinālo Coca colu (ķiršu kola bija kaut kas reti pretīgs, fuj) un Pepsi, visas tās RC kolas un tamlīdzīgie pakaļdarinājumi negaršo. Dr pepper arī bija briesmīgs, nesaprotu, kāpēc tā sajūsminās.
23.05.2014 11:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits