lētākais/dārgākais

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Jūs esat veikalā pie plaukta. Stāv vairāki viena veida produkti (piemēram, kaut vai piens pa 0,50, pa 0,70 un 1,10). Kuras ir tās lietas, pakalpojumi, produkti, kurus jūs lielākoties izvēlaties vislētākos (no vairākiem variantiem), kurus - visdārgākos vai nu krieeeeetni virs vidējā? Kāpēc tā, nevis savādāk?
22.05.2014 23:20 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Daarzenus, auglus peerku tirguu - tos peerku, kad ir laba attieciiba leeti/smuki.

Olas peerku leetaakaas no taam, kuraam kodaa priekshaa ciparinsh "0" vai "1". Labaakajaa gadiijumaa no drauga laukiem.

Visaadas brokastu paarslas, piena produktus (iznemot sieru), miltus, galju maizeem (nu tur shkini, vistas fileju shkeelees) peerku Carrefour markas (kas, manupraat, vareetu buut pieliidzinaams RIMI preceem) - krietni leetaak un, godiigi, kvalitaate tieshi taada pati kaa daargaakai produkcijai ar vaardu. Vispirms apskatos sastaavus un tad nemu leetaako no tiem, kam liidziigs sastaavs/uzturveertiibas.

Sieru peerku saliidzinoshi daargu, taapat arii galju. Taa kaa no ziviim iisti zinu un maaku gatavot tikai lasi vai foreli un to peerku tieshaam reti, tad to arii parasti no daargaa gala.

Ar mani vispaar cilveeks var nojuugties iepeerkoties, man kaartiiga sisteema izstraadaata, vareetu pavadiit vairaakas stundas iepeerkot paartiku :D
23.05.2014 03:56 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
neskatos uz cenu, bet gan uz sastāvu
23.05.2014 05:58 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
dargakos produktus nenemu un ari peoduktus kam termins beidzas censos nenemt..izvelos videjo arimetisko.
23.05.2014 07:15 |

Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Uz sitiena tā grūti izdomāt.
Parasti kafija būs viens no produktiem, uz kuru nemēģināšu ietaupīt.
Dzeru malto pupiņu dallmayr, pagaidām, šķiet, viena no gardākajām, ko var nopirkt liellveikalā.
Esmu parasti "happy", ja ir kāda atlaide. :D

Ja dažreiz prasās pastēte (vairāk draugam), tad uz to arī netaupīšu. Tās, kas ir dikti lētas - ir vienkārši neēdamas.
Tunci savā sulā vai eļļā - labāk no dārgāka gala.

Nu un vispār tā var ilgi turpināt. :D

No lētākiem produktiem, laikam kaut kādus ābolus (jo citreiz pat gardāki, bet tā jāgaida sezona laukos, lai pašu audzētos varētu ēst).
23.05.2014 07:53 |

Reitings 142
Reģ: 28.04.2013
Cukurvāvere, Piekrītu par tiem rimi čipšiem - ir labi . :)
23.05.2014 07:54 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Es pērku konkrēti tos produktus, kas garšo, neskatoties uz cenu, draugs ēd gandrīz visu, tāpēc viņam izšķirošā ir cena. Tad nu mums sanāk tā- kad kaut kas tiek pirkts man (vai kopīgai lietošanai) tad tās ir dārgākas preces, ja ēd viņš- lētākas :D :D Bet tā nav diskriminācija, vienkārši viņš nepiešķir tik lielu nozīmi sastāvam utt. Kafiju gan viņš izvēlas to, ko patiešām grib, nevis lētāko.
Dārgākos produktus parasti izvēlos dažādus saldumus- dārgāku šokolādi, dārgāku saldējumu utt. jo tiem patiešām jūtu lielu atšķirību no lētajiem.
23.05.2014 08:17 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Esmu izvēlīga uz ēdienu. Nepirkšu kaut ko tikai tādēļ, ka lētāka cena un sliktāka garša. Cita runa ir, ja ir akcija, tad gan varu sapirkt nejēgā daudz :D Un ja nav naudas un nevaru atļauties kaut ko, tad vienkārši nepērku, nevis meklēju analogus.
23.05.2014 08:50 |

Reitings 341
Reģ: 13.01.2011
Aizvien biežāk un biežāk sāku lasīt sastāvu, pirms iegādājos kādu preci, un uz cenu vairs tā neskatos. Patīkami, ja laba-sastāva precei ir atlaide, bet ja nav, es to pirkšu tik un tā.
23.05.2014 09:11 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Ēdieni un dzērieni ir tās lietas uz ko es netaupu. Taču nav arī tā, ka veikalā iepērkoties, grozs plīst, maks tukšojas mega ātrumā. Viss vienmēr ir ļoti pārdomāts.
Maize pērku piemājas maiznīcā, kas ir katru dienu svaigi cepta (šeit tas vienkārši ir populāri un veikalos maizi neviens nepārdod), augļus un dārzeņus mazajos veikaliņos un tirdziņos (tie pardod svaigu vienmēr un sezonai raksturīgo, tas kas nav sezonā vienmēr ir ļoti dārgs.)
Gaļa tiek sūtīta pie miesniekiem, savukārt zivis un jūras produkti ir savs speciālais veikaliņš (ne vienā , ne otrā variantā nekāda ekonomija nesanāk)
Un tad ir parastais veikals ar ikdienas nepeiciešamajām lietām - olas,vista, sieri, proshioutto, biezpiens, jogurts pastas, rīsi,kārtainā mīkla,krējums utt ja manam iecienītākajam brendam būs atlaide ļoti labi, ja nē tad nē ņemšu tāpat.
Ir jau tādas lietas, kuras piemēram pērku darītavās - olīveļļa, vīns, medus, reizēm arī sieri utt (0 ekonomija)
23.05.2014 09:26 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Rīsi, griķi, makaroni pārsvarā pērkam Rimi, pienu arī, jo lētāk un tas pats, kas citiem par mazliet dārgāku naudu.

Sieru pērkam to, kas uz to brīdi akcijā vai vislētāk, jo ēdam daudz.

Gaļa parasti no Rimi uz akciju, bet pērkam tikai normāli liesu, ne speķi.

Maizi tagad pērkam lāču, bet tā kā tuvumā ir Lāču veikaliņš un mums atlaižu karte, kas dod 7% nost, tad tagad sanāk normālu cenu maksāt, kā pirms tam, kad pirkām pāris šķēles Rimi.

Principā pārsvarā skatamies produktus, kurus esam iecienījuši, tad vienalga vai no lētā gala vai dārgā, bet pērkam tos un reti, kad skatamies uz citām, tad arī cena nav svarīga.

Vēl jau tagad aktuāli samazināt iepakojumus un cenu atstāt, tāpēc daudzi domā, ka pērk lētāko, bet beigās nemaz lētākais nesanāk, jo iepakojums mazāks.
23.05.2014 09:43 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Parasti izvēlos kko pa vidu. Pašu lētāko neņemu. Piemēram, ir jau piens arī tādās plastmasīgās, pļurīgās pakās. Var jau būt, ka nav slikts, bet es vnk neuzticos un tāpēc neņemu. Taču, arī pašu dārgāko pienu neņemu. Tas pats ar citiem produktiem. Esmu atradusi arī konkrētas firmas, kuru lietas(piens, kefīrs, jogurst utt) man garšo, ir pieņemami cenas ziņā un tos tad arī pērku. Vnk neredzu jēgu maksāt 2x vairāk par kādu lietu, jo tai ir uzlipināta ''eko'' zīme vai vēl kas tāds.
Dārzeņus vasarā cenšos no māju dārziņa vest nevis veikalos pirkt. Ievārījumus un marinējumus arī savus taisu un lietoju.
Sastāvus pērkot lietas, nepētu, jo nav laika stundām pie plauktiem stāvēt.
23.05.2014 10:01 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Pērku Colu, nevis Pepsi, Dr. Pepper vai hvz ko

es arī dzeru tikai Coca Cola. Viss pārējais man liekas, ka garšo pēc sūdīga cukura vai sūdīga cukura aizvietotāja, bet principā - diemžēl ēdiena cenas praktiski neskatos. Šis paradums pieņemts no drauga- ieej veikalā un ņem ko gribi. Nav tā- tas dārgi, ņem lētāko.
Ņemam ko gribam.
Bet līdz ar to nauda pārtikā aiziet ļoti daudz. Bet pagaidām nav plānos neko maniīt.:D
bet akcijas preces es ņemu. Piemēram, es nopērku Rakveres cīsus un tad ieraugu Ķekavas cepamdesas uz akcijas un es noteikti tos nopirkšu, jo draugs ir uzburts uz tām. Tad nu ņemu abas.
23.05.2014 10:02 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Nedaudz apskaužu DIO.
Cik noprotu viņai viss ir tuvumā pie mājas, bet mums Latvijā viss ir izmētāts. Labi var doties uz Kalnciema tirdziņu vai Berga Bazāratitdziņu, vai Idiilli. Tomēr lai ikdienā sapirktu labus un kvalitatīvus lauku labumus ir jāizbraukā pus Rīga :D
Protams lielveikalos ir arī lauku labumu nodaļas un eco, bet tas nav gluži taspats.
23.05.2014 10:13 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Starpcitu. Ta kā ir sākusies saldējumu sezona iesaku Rāmkalnu ražotos. Īsti mājas saldējumi bez Mendeļējeva tabulas :D
23.05.2014 10:15 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Parsti cenšos pirkt vidējās cenās, esmu ievērojusi, ka lētākās preces parasti izvēlos tikai piena produktiem (laikam nav liela atšķirība kvalitātē). Ja iespējams, pērku Rimi preces, jo tās ir gan lētākas, gan to kvalitāte ir laba.
23.05.2014 10:22 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Starp citu, piemēram, vislabāk man garšo vieni no lētākajiem- Favorit griķi, turpretim Dobeles dzirnavnieka vai Valdo, kas skaitās dārgāki un drošivien arī labāki, man šķiet neēdami.
23.05.2014 10:27 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Zīle,

lielāko tiesu viss ir tuvumā. Darītavas ta jau cita lieta, tur parasti iepērk tomēr vairumā lietas, nevis vienu , vai divas pudelītes. Miesnieka un zivju veikali kā arī maiznīcas mums ir ļooti daudz un vēl mazās dārzeņu un augļu bodes... nu ēdiena mīļiem mana dzīves ir paradīze, tas gan fakts.
Latvijā ir izkausti mazie veikaliņi, tamdēļ tā situācija arī ir tāda, ka jābraukā pa visu Rīgu apkārt, lai salasītu kopā savus favorītus..
23.05.2014 10:28 |

Reitings 185
Reģ: 12.04.2014
Pēc iespējas izvēlos Latvijas preci, neskatoties uz cenu.
23.05.2014 10:42 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
es esmu šokā, ka tik daudzas lasa sastāvu , es to nelasu nemaz .... :D
23.05.2014 10:47 |

Reitings 553
Reģ: 29.01.2009
weee - es tieshi to pashu gribeeju raxtiit, es sastaavu ari nelasu, un briinos,ka to dara tik daudzas :o :D

pirmais,kas man ienak praataa uz ko netaupu ir - trauku mazgaajamais lidzeklis,lietoju tikai fairy un paarejie, leetaa gala skjeit pilnigi suudi.

principaa perku to kas garsho, un ja ir uz akciju, vispaar labi :)

no daarga gala veel peerku galju, brokastu paarslas, shokolaadi (milka), zobupastu (president) , nu tas ir pirmais kas ienaaca praataa :)
23.05.2014 10:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits