Ka lai savacos !?

Reitings 83
Reģ: 22.05.2014
Sveiki damas , sveiciens saulainaja dienaa..
Man ir sekojosho problema , varbut kada var dod kadu padomu ? > tatad lieta sekojosha, mums ar manu meiteni ir ljoti ilgstosas attiecibas , jau 9 gadi gimene aug meitinja 2 gadinji bet .. pedeja laikaa stridamies bez gala .. galvena problema stridos esmu es, respektivi pelnu par maz , majas neko nedaru ,gimeni atstaju novartaa .
pateikshu kapec manuprat ta man parmet ... stradaju ofisaa , darba arprataa daudz, stress . biezhi darba sezhu lidz 8-10 vakara jo paspet pa dienu visu nevaru . pec darba speka nav neko majas padarit , pa brivdienam ir shadas tadas halturas ,respektivi piepelnos , par ko atkal dabunu kragaa ,ka redz man nav laika gimenei.
kapec tad ta raujos pa vairakiem darbiem ? dzivojam pie vinjas vecakiem (konkretak mammas) teva vinjai nav .. stradaju tikai es respektivi maksaju par dzivokli , skaititajiem, ikdienas rekjiniem, partikai, sadzives lietas un protams mazajai pamperi , putrinas ari drebes pashiem un bernam , tagad pedeja laika pie mums dzivo vinjas tante ar meitu kura izskjirusies , tatad kopaa sanak ka uzturu 5 cilvekus ,vel palidzu savai mammai kura dzivo laukos jo man tevs ir miris .
te sakas tas ko es nesaprotu , par visu jamaksaa , est gribas , bernam nepateiksi -nechura nebus naudas pamperiem , bet majaas man japalidz audzinat berns..jo kas es par tevu ka meita mani faktiski neredz?
esmu runajis vairakkart par to ka jaierobezho terinji , bet viss veltigi .
tagad viss ir tadas auzaas , ka stress ir nenormals un esmu ievelies nakoshaja bedree ,lai nonjemtu stresu vakaraa alinsh , bet juutu ka saku ar to pa daudz aizrauties .. bez paris izdzertiem alinjiem vienkarshi nevelos iet majas ,zinu bus stridi, parmetumi , kashkji, visas taas sejas ..
vienigais kas kaut cik mani vel dzen kko darit nenolaist rokas pa visam ir mana meita , par parejo man ir tik ''pofig'' (TA KA NEKAS-PILNIGI NEKAS NEINTRESEE) vienkarshi vairs nekas nesniedz nekadu prieku.. taka kkads robots stradaju un viss.
Kaa man savakties , beigt plegurot un savakties?
22.05.2014 09:36 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
''tu te neesi saimnieks''

Nu jā, šitas jau ir diezgan dramatiski. Man šī attieksme liktu nopietni pārdomāt, vai es nākotnē joprojām vēlos turpināt dzīvot pie sievietes mātes. Es saprotu, ka nevar ta šodien pat piecelties un aiziet (nav uz kurieni, pie tam, īri un komunalos par 2 dzīvokļiem pavilkt būs vēl grūtāk), bet tiiko kā meitiņa bērnudārzā, tā PROM!!!
22.05.2014 10:04 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
ta tante tik solijas uz laicinju , bet pedejo reizi kad runaju atbilde bija ka : ''tu te neesi saimnieks''

Ja ir šāda attieksme pie centieniem runāt, tad Tev ir jāparāda mugurkauls. Paņem brīvdienas - tādas garākas - un brauc pie savas mammas uz laukiem. Neatstājot aiz sevis ne centu. Un vienkārsi ignorē. Pašas sapratīs, kas ir kas.

jo vinjas mamma delj veselibas problemam nestrada ari meitu del shis problemas nevar auklet visu dienu

Es tā skaļi spriedelēju, ka veselības problēmas ir uzpūstas lielākas, lai nebūtu nekas jādara. Bet, pat ja veselības problēmas būtu milzīgas - es nedomāju, ka pusslodzes darbu sieva nevar pavilkt. Otrs - ja jau mammai ir tik čābīgi tomēr, tad ir vel saimniece tante. Lai pieskata bērnu. Noprotu, ka viņa jau ir iedzīvojusies pie jums.

Nezinu, es Tavā vietā vienkārši saspurotos un parādītu viņām visām, ka neesmu iejāts ēzelis. Nevar šādi izturēties - Tu esi pieaudzis cilvēks, Tevi ir jāciena. Bet, nu man ir tāds raksturs, ka tā tante nemaz negribētu ievakties.

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Vēl jautājums: Kāpēc nenoīrē savu dzīvokli? Ja maksā par dzīvokli, skaitītājiem un uzturi vēl visus svešā dzīvoklī, tad tas noteikti nav lētāk kā savu dzīvokli īrēt. Es domāju, ka tas būs viens no risinājumiem kā atkratīties no parazītiem!

A kas tad to māti uzturēs?

Reitings 750
Reģ: 04.04.2014
Ja viņai trūkst naudas un bērnam tēva uzmanības, tad lai iet strādāt. Bērnu var vest arī uz bērnudārzu vai arī lai māte pieskata. Un vispār, kurš normāls čalis piekristu uzturēt kkādus svešus cilvēkus!
22.05.2014 10:05 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Mari: Vispār šajā stāstā man ticamības moments pazuda tieši tur - 2gadīgam bērnam vajag pamperus un putriņas.

Es domāju, ka diskusijas autors vienkārši to minēja kā piemēru, ka bērnam papildus aiziet nauda. Bet ir arī bērni, as vēl 2os gados pamperos sēž...? Ja tā - tad ar steigu uz dārziņu, tur iemācīsies uz poda sēdēt.
22.05.2014 10:06 |

Reitings 380
Reģ: 15.10.2013
Tu jau tà stràdà un pelni ģimenei un vel palìdzi viñas màtei,tev nav pienàkums uzturèt radus!Kàdu laiciñu palìdzèt ir viens,bet ilgstoši,tas jau ir par traku!
Es piekrītu ka vajag jums vieniem ar meitiņu izrauties no mājas,lai izrunātos.Paskaidro,ka centies lai viņiem viss būtu.Un ka dēļ viņas knābāšanas pat mājās negribās nākt.Piedāvā kopīgi atrast kompromisu.
22.05.2014 10:06 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Sievietes spēkos ir vīrieti ne tikai pacelt , bet arī nogrūst zemē tā, ka otreiz nepiecelsies.
Tev jātiek skairdībā ar savu sievu. Sievai jātiek skaidrībā ar māti. Mātei ar tanti un viņas meitu.
Pašlaik sanāk kā tajā anekdotē - Sievietei vajadzīgi trīs dzīvnieki. Jaguāru ērtai braukšanai, lapsu ap kaklu un ēzeli, kas par to visu maksā.

+++
es tavā vietā atklāti pateiktu, ka jāstrādā, lai uzturētu piecus cilvēkus, no kuriem vismaz divi - tante ar meitu - tev ir sveši! un, manuprāt, tavā gadījumā izdevīgāk būtu īrēt atsevišķi, nekā uzturēt tik daudz cilvēku. Šaubos, ka kaut kas mainīsies, ja atklāti nesāksi protestēt pret esošo situāciju un skaidrot, kāpēc dzer - jo nevēlies nākt mājās. Gudra sieviete sapratīs un situāciju mainīs, lai glābtu ģimeni. Ja viņa neko nesapratīs un atstās visu pašplūsmā, kā ir tagad, tad viņa ir vai nu dulla vai slinka mamzele, kura tev visu mūžu ar savām radiniecēm sēdēs uz kakla.
22.05.2014 10:07 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Man tuvu radu lokā bija šāda situācija. pāris ar bērniem dzīvoja pie sievas mātes. Sieva un sievasmāte visu laiku zāģēja vīrieti, ka viņš par maz pelna, par maz laika pavada ar ģimeni utt. Vīrietis rāvās dienu un nakti, lai viņu vēlmes piepildītu. Teica sievai, ka nespēj vairs tā dzīvot, lai viņi iet prom uz atsevišķu dzīvoklīti utt. Bet sieva teica, ka māti nepametīs (arī vienīgā meita). Rezultātā vīrietis neizturēja, salūza. Aizgāja no mājām. Atrada citu sievu, jau vairāk kā 10 gadus laimīgi dzīvo kopā. Bijusī sieva pēc vīra aiziešanas lūdzās ceļos krizdama, lai vīrs nāk atpakaļ, pati jau sāka meklēt dzīvokli, kur viņiem kopā dzīvot. Bet bija jau par vēlu.

Es uzskatu, ka sava ģimene (sieva/vīrs un bērni) ir pats svarīgākais!! Ja man sievasmātes radi bāztu acīs, ka neesmu dzīvokļa saimnieks - bet es būtu visu rēķinu maksātājs/-a, tad es izietu pa durvīm uz neatgriešanos. Lai sieva/vīrs izlemj, kas svarīgāks - vai palikt pie mātes vai nākt pie manis..
22.05.2014 10:08 |

Reitings 380
Bet vispār par to Tu te neesi saimnieks tāds neliels šoks,naudu visiem dod,slauc kā nezinu ko!Bet atļaujas iebāzt sejā ka neesi saimnieks.Vispār necieņa man šķiet,pēc tik daudz gadiem kopā nodzīvotiem!
22.05.2014 10:11 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Bāc, attieksme pret Tevi ir drausmīga! Kā Tu vispār ko tādu vari paciest? Un kādēļ Tev būtu jāuztur savas meitenes māte? KĀDĒĻ? Lai meitene iet strādāt un pati uztur! Pie tam tik slimam cilvēkam, kas nevar strādāt ir jābūt pensijai vai pabalstam...
Un tante? Es vienkārši esmu šokā! Tev jātiek galā ar šo situāciju, jo TU ESI VĪRIETIS UN VISUS UZTURI!!!!!!
22.05.2014 10:13 |

Reitings 11429
Njā,tas nav godīgi. Sit dūri galdā un saki KA NEBŪS TĀĀ!!! :D
22.05.2014 10:18 |

Reitings 83
MARI>> var gan laist darzinjaa , bet vietu mums nav un privato es nepavilkshu , par tam putrinjam biju domajis to jogurtus , biezpiena kiseljus utt
bet ta bernam varam zupinjas ko ar blenderi maljam.

meitenes mamma visu laiku pieskatit nevar jo LJOTI biezhi ir pa arstiem , ari meitenei atrast darbu kur butu jasaskanjo grafiks ar mammas arsta vizitem ir nereali , kurs darba devejs auklesies un pakartosies radiku arsta grafikam , par to jau runajam ..

Tantei tur sava santa barbara , darbaa vinai algu neizmaksajot , virs krapis , utt pat neintresejos zinu tik to man saka , bet ka jau teicu tas jau tikai uz laiku .. mana galvenaa problema ir taa ka mans stress njem virsroku kopaa ar alkoholu..

darbaa esmu tik ilgi , jo ta vairak nopelnu ..
22.05.2014 10:20 |

Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Ja stāsts ir īsts, tad vīrietis manās acīs nav vīrietis, bet dieeeez gan liela lupata.
22.05.2014 10:20 |

Reitings 380
Man šķiet ja draudzene nepiekritīs ko mainīt tad tur nav tālu līdz tad,kad jāmūk prom no tā murga!Kā tajā komentā kur vīrs beigās aizgāja prom no ģimenes.
Jābūt sapratnei un cieņai,nevar vairāki cilvēki zāģēt un slaukt vienu neko nedodot pretī!Cik tad viens cilvēks var paciest!
Novēlu,lai jums izdodās atrast kompromisu šajā situācijā!
22.05.2014 10:23 |

10 gadi
Reitings 350
Reģ: 29.01.2009
Sāc ar to, ka atmet aliņus, savādāk nonāksi vēl lielākā postā. Un lēnām sāc risināt pārejās problēmas. Vari nolikt to tanti pie vietas, lai samaksā kādu rēķinu un uzpilda ledusskapi. Jaunajiem vajadzētu dzīvot atsevišķi, lai cik dārgi tas nemaksātu un cik grūti pašiem vien neietu. Sirdsmiers dzīvē ir vērtīgāks par visu. Galu galā es domāju, ka tā vārna tante tavai draudzenei ar paskalo smadzenes un tāpēc jau vairs nesaprotaties. Nevar rasties dzīvības spēks strādāt, jo mājās tādā atmosfērā nav iespējams atpūsties, savākties un nākamjā dienā koncentrēties darbam.
Sliktākajā gadījumā vari arī pie savas mammas padzīvot, kamēr savācies un saproti kā rīkoties. 80 km nav neizbraukājams attālums.
Un tiešām atrodi arī laiku, ko pavadīt ar meitu kaut vai, ja ātrāk no darba mājās aizejiet abi uz rotaļlaukumiņu, varēsi gan galvu izvēdināt neklausoties piļīšanu, gan būsi bērnu redzējis.
Ja draudzene nepiekrīt dzīvot atsevišķi, jo vajag būt ar mammīti, tad noliec pie vietas. Lai cik ciniski tas neizklausītos, bet pieaugušiem cilvēkiem jāspēj par sevi parūpēties un tu neesi atbildīgs 100% apmērā par viņas mātes grūtībām apmaksāt rēķinus. Tad, lai pārdod šito dzīvokli ujn dzīvo mazākā.
Par bērnu meitenes jau teica. Pamperi tikai guļot un ārā ejot. Tagad vasara līdz rudenim jau var iemācīt iet uz podiņa. Tāpat par ēšanu - tikai tīri produkti, nekādi pusfabrikāti, kas visu sadārzdina. Gaļa, dārzeņi, augļi, parastās(piem., prosa, piecgraudu, kukūrūzas) nevis kaut kādas milupas pārcukurotās putras, un kaut kas no piena produktiem. Gan bērnam veselīgāk, gan arī lētāk. Pie tam tagad vasaras sezona, viss lētāks un vitamīniem bagātāks.

Kad meitiņai bērnudārza rinda pienāks?

Katrā ziņā prieks, ka nepadodies, bet centies risināt problēmas. Tas tiešām ir cieņas vērti. Lai jums ar draudzeni izdodas! :-)
22.05.2014 10:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Man bērns iet privtajā dārziņā. Maksājam tikai par ēdināšanu, jo pārējo sedz velst un pašvaldība
http://www.iksd.riga.lv/public/54180.html
22.05.2014 10:27 |

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Diemžēl tev jārīkojas kardināli- paņem sievu un bērnu, ejat īret dzīvokli, kas būs lētāk kā uzturēt 5cus cilvēkus, un sieva var mammai zvanīt biežāk, braukt palīdzēt utt.

Ar sievu runāt nav jēgas, tā ir viņas māte turklāt slima, viņu pārliecināt būs neiespējami, tapēc nostādi fakta priekšā, ja negrib pamest māti, tad ej tu dzīvot citur, redzēsi, ka ātri vien viņa atnāks pie tevis :)

Veiksmi un izturību, parādi, ka esi vecis.
22.05.2014 10:28 |

Reitings 83
''Ja stāsts ir īsts, tad vīrietis manās acīs nav vīrietis, bet dieeeez gan liela lupata''

vai pareizak bus pamest visus un aiztities , meitene nevelas atstaat mati , meitu panjemt un aizvest - dzivot atseviskji un ceret ka meitene sapratis ka matei nav jabut pie saniem visu laiku ? ta es ari nevaru .

ir daudz teikts un runats , bet rezultata nav .

ar speku ? ar varu ? nedomaju ka taa butu pareizi ....
22.05.2014 10:29 |

Reitings 11429
Ar sievu runāt nav jēgas, tā ir viņas māte turklāt slima, viņu pārliecināt būs neiespējami, tapēc nostādi fakta priekšā, ja negrib pamest māti, tad ej tu dzīvot citur, redzēsi, ka ātri vien viņa atnāks pie tevis

Piekrītu šim! Ja tu aiziesi, tad meitene negribēdama aizies tev līdzi, jau naudas par ko dzīvot viņai nebūs. :D
22.05.2014 10:30 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
ja jau tante dzīvo pie meitenes mātes, lai tad atmaksā par to dzīvošanu, māti apkopjot un viņai palīdzot, bet jums tiešām jādzīvo atsevišķi. meita, ja grib, pa dienu var iet pie mātes un palīdzēt, bet vakarā jums jābūt trjiem vien un bez neviena lieka cilvēka. Tad arī jūsu attiecībās un ģimenēs atgriezīsies harmonija.
22.05.2014 10:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits