Saulesbrilles

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Gribu padiskutēt par šo tēmu.
Man vienmēr ir riebies valkāt šo aksesuāru, bet tagad pienākuši laiki, kad apzinos, ka tas vairs nav tikai man nesaprotams stilošanas elements, bet gan veselības sargs (acis, redze, krunkas, sāpes pieres zonā no acu sašaurināšanas, utt.).
Kādā cenā ir jāskatās, izvēloties? Loģiski, Maximas un Drogas variants ir galīgi garām, jo aizsardzības nekādas. Paliek optikas veikali. Bet tur cenas arī dažādas, sākot no 30 eur līdz pat 100 eur (par ne tik brendīgajiem modeļiem).
Brīvā tēma. Varat izpausties, diskutējot, liekot bildes, strīdoties, plēšoties, utt.
20.05.2014 23:43 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Oo, paldies!
21.05.2014 09:42 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ja esi šoferis, tad iesaku ņemt brilles ar polarizējumu, kas "noņem" atspīdumus un mazāk nogurdina acis! Optikas veikalos vari pamēģināt un sapratīsi atšķirību. Man ir Optikas Centrā pirktas polarizētās saulenes (par 25 EUR), tiešām labu labās!
Jāskatās, lai brille labi sēž uz deguna un labi jūties ar tām, pārējais ir gaumes jautājums ;) . Pārsvarā cenu sastāda brends un plastmasas kvalitāte.
Aizsargfiltrs ir arī Maximas un Drogu variantiem - tā ir obligāta prasība, atšķiras plastikāta/plastmasas kvalitāte.
21.05.2014 09:43 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Es arī pirms pāris gadiem redzēju raidījumu, kurā pārbaudīja briļļu stiklu kvalitāti un kā jau te meitene teica, brillēm pa 5Ls tā aizsardzība bija tāda pati kā par 100LS :)
Takā, skaties, ja gribi zīmolu, tad jau optikas, ja nē, tad vari iet jebkur :D
Monton redzēju skaistas brilles par padsmit eiro :D
21.05.2014 09:44 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Man stāsts ne par saulesbrillēm, bet par Metropoli. Pirms 2 gadiem nopirku Metropolē brilles ar rāmi (nav tas dārgākais, firma laikam Kuubik), pēc 6 mēnešu ikdienas valkāšanas brilles sāka krist nost. Pamanīju, ka kājiņas mazliet atliekušās. Aizgāju uz to pašu Metropoli un prasu, kas par lietu. A tur cita darbiniece pasaka, ka man rāmis par mazu iedots un galvas forma pleš briļļu kājiņas. Defekta neesot, pati vien vainīga, ka rāmi par mazu nopirkusi, vēl pateica, ka droši vien es pati tās brilles ļurkājot (uzlieku no rīta un noņemu vakarā, lieku futlārī uz nakti, uz galvas augšā neceļu). Jāpiebilst, ka pie pirkšanas meitene nomērīja galvas platumu un pati rāmi man piemeklēja. Tā nu es savas 80Ls brilles varu izmest miskastē. Nospļāvos un nopirku lēcas.
Iepriekšējās brilles, ko pirku Cobergs optikā man uzticīgi kalpoja 6 gadus un tagad vēl stāv plauktiņā gandrīz kā jaunas...
21.05.2014 10:31 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Man kolēģis, kurš ir fiziķis, teica, ka jebkurš stukls aizsargā no UV stariem, parī parastās brilles bez tonējuma, tā ka pirktām Maximā vai optikā, nav atšķirības.
Atšķirtība ir tajā, kā katras brilles aizsargā no spožās gaismas vai kuras ir polarizētas, kas svarīgi ir šoferiem.
21.05.2014 10:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits