Tātad es dzīvoju daudzdzīvokļu mājā un nu jau kādu laiku uz mana balkona ir pasācis nākt kaimiņu kaķis. Uz balkona nekādus pārtikas produktus nekad neturu, zivis nežāvēju, barojusi to dzīvnieku arī ne reizes neesmu, tāpēc nesaprotu, kāda mārrutka pēc viņš te regulāri piestaigā.
Tas, ka viņš tikai nāktu, varbūt vēl nebūtu nekas, bet man uz balkona ir iekārtots tāds kā neliels dārziņš, aug ziedi un ārstnieciski augi. Katru rītu lapas ir apskrubinātas un apgrauztas, zeme podos izmīdīta, izkašņāta. Vienu reizi pieķēru, kad bija ar visām četrām ierāpies manā puķpodā, kā pamanīja mani, metās apkārt un kaimiņu balkonā iekšā. Esmu ļoti noskaitusies, reizēm liekas, ka nākošreiz pārgrūdīšu to kustoni pāri malai (to es protams, nedarīšu, jo tomēr 6. stāvs).
Esmu runājusi ar kaimiņiem un lūdzu savākt savu dzīvnieku, bet tur diemžēl nedzīvo īpaši sakarīgi cilvēki. Vīrs gandrīz vienmēr pālī un sieva tikai "da, da, kanjeshna" un viss, tikai nākošajā dienā viss sākās no jauna.
Nezinu pat, ko lai dara, domāju, ka varbūt kaut kā aizbarikādēt to šķirbu starp manu un viņu balkonu, bet negribas, lai kaut kas nejauši nolidotu lejā kādam uz galvas.