Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Biznesmenēm

 
Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Sveikas.

Diskusija tām, kam ir savs uzņēmums. Pastāstiet, cik sen jau pašas darbojaties? Kā jums veicas? Bet pats galvenais - kā spējat darbu norobežot no privātās dzīves? Kā spējat tikt galā ar problēmām?

Nesen atvēru savu biznesu, paralēli pastāvīgajam darbam, kur nopelnu ok. Ar iztiku viss ok, bet mani nomāc visu laiku tas, ka tik labi neiet, kā biju iedomājusies. Un esmu aizņēmusies no tuviniekiem naudu. It kā nav tā, ka man būtu baigās problēmas ar naudu, bet nepārtraukti ik dienu gruzos un jūtu, ka nāk depresija virsū. Visu laiku šaustu sevi, kam man to vajadzēja, jo līdz šim pelnīju labi, tikai biju atkarīga no citiem. Likās tomēr, ka tas būs vienkāršāk, bet nav tik labi, kā biju iedomājusies, plusā vēl jāstrādā garas stundas, esmu pārgurusi. Reāli sanāk, ka pelnu tikpat cik iepriekš , bet strādāju vairāk, jo darbojos kāda labā + vēl bizness. Zinu, ka ir tikai pats sākums, ka ir jācīnās. Nezinu, varbūt neesmu cīnītāja un ar tendenci uz pesimismu. Bet man pašreiz tas viss kas notiek liekas pārāk dārga cena tam, ka iespējams pēc gada vai diviem sākšu pelnīt sava darba augļus.

Varbūt kāda mani ar savu pozitīvo stāstu spēs iedvesmot nepadoties un cīnīties tālāk :)
19.05.2014 17:51 |
 
Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
:)
19.05.2014 18:26 |
 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Tev ir jāsaprot, vai savs bizness un tā vadība ir tiešām tas, ko Tu vēlies. Redzi, mūsdienās atvērt savu uzņēmumu ir vienkārši-zems pamatkapitāls, plašākas reklāmas iespējas, ņemot vērā, sociālo tīklu attīstību un lētākas mājaslapas. Ir daudz plusu, arī uzņēmējdarbības studijas kļūst arvien populārākas, bet biznesam, manuprāt, ir jābūt sirdslietai. Arī "ķērienam". Man savs uzņēmums radās aptuveni pirms 2-3 gadiem, mikrouzņēmums. Sokas normāli, pastāvīgi darbinieki, ienākumi (tie gan nav daudzsološi, bet, protams, virs vidējā), bet arvien vairāk es saprotu, ka es to nevēlos savā dzīvē. Esmu radoša sirdī, tāpēc iesaistos ļoti daudzos radošos projektos, kuri nav saistīti ar manu uzņēmumu. Ģimene un kolēģi, paziņas, izdzirdot, ka nevēlos attīstīties, mani nosoda, precīzāk, nesaprot, jo es arī pati apzinos, ka man ir "ķēriens", pieredze pārdošanā, personāla vadībā, teicamas komunikācijas spējas ar klientiem u.c. plusi uzņēmējdarbībai, bet arvien vairāk sliecos uz to, ka atstāšu uzņēmumu sev kā hobiju saviem projektiem, bet vadību nodošu savas labākās darbinieces rokās. Esmu nogurusi, darbinieki prasa atbildību, jūtu, ka daru to, kas man padodas, bet sirdij neinteresē, tāpēc ir pagrūti. Apzinos, ka visticamākais, ja šis būtu mans aicinājums dzīvē, mans uzņēmums iespējams būtu strauji attīstījies.
Es Tev varu ieteikt tikai apdomāties, vai tiešām tas ir tavs aicinājums, vai darbs Tev sagādā prieku, patiesu gandarījumu. Vai esi gatava būt allaž "nomodā", attiecībā pret savu uzņēmumu. Esi uzmanīga ar aizņēmumiem, tam var būt negatīvas sekas. Lai veicas.
19.05.2014 18:39 |
 
Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Kas tev par biznesu? Nevar jau zināt, varbūt tiešām nav jēgas un pareizi domā.
19.05.2014 18:39 |
 
Reitings 394
Reģ: 14.07.2012
Liene, paldies. Man jau liekas, ka ir tas mans aicinājums, esmu tam visam piemērota, bet es vienīgi nemāku cīnīties. Ja klienti būtu daudz, tad cita runa, es lieliski māku ar tiem komunicēt, bet pašlaik klienti ir maz, tas mani nomāc. Apzinos, ka jācīnās, ka pats viss no sevis neradīsies, domāju kā piesaistīt klientus, darbojos tajos pašos sociālajos tīklos, meklēju izdevīgus reklāmas variantus utt, reizēm uznāk tā iedvesma, bet tad atkal ik pa laikam nolaižas rokas, no noguruma, no tā, ka nepietiek naudas visām manām iecerēm utt.

Nevēlos gan šeit atklāt, kas par biznesu tieši, bet tirdzniecība.
19.05.2014 18:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits