Kad atdevāt atrastu mantu

Reitings 954
Reģ: 01.10.2013
Vai esat atradušas kādu maku,telefonu,somu vai tml. un pēc tam atradušas īpašnieku? Kāda bija īpašnieka pateicība jums? Vai piedāvā atlīdzību vai gluži otrādi - nepateica pat "paldies"?
17.05.2014 15:00 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Divreiz esmu atradusi uz ielas telefonus. Abus esmu veiksmīgi atdevusi. Bet cilvēki, gan nebija pārāk laipni.
Taču man vienalga, es sev krāju labo karmu. :D
17.05.2014 15:55 |

Reitings 847
Reģ: 09.02.2014
Atradu maku, tā kā pēc vārda, uzvārda šo cilvēku nevienā soc. portālā atrast neizdevās, piezvanīju bankai, kura viņu sakontaktēja. Atbrauca pie manis uz mājām ļoti laimīgs puisis ar ziediem, šampi un konfektēm man. :)
17.05.2014 15:57 |

Reitings 954
Neatceros gadījumu,kad pašai būtu,kas pazudis, esmu tikai vienreiz atradusi maciņu info centrā, pie kura jau stāvēja ķīniešu tūrists un pazina savu maku.Gan viņš,gan viņa draugi ļoti pateicās man, bija ļoti priecīgi. Bet domāju gan, nelāgi ja tai makā kādi dokumenti vai kas,ko pazaudē ārzemēs, pēc tam vēl mājās netiec.
Ciemojoties pie radiem Anglijā, redzēju sludinājumu autobusa pieturā, kur kāda bērna mamma meklēja pazudušu Vinnija Pūka tīģeri, ko bērns pazaudējis. Arī šādas lietas cilvēki meklē, tagad kad pašai ir bērni,saprotu kā sīči mēdz pieķerties savām mantiņām,tām ir liela emocionāla vērtība.
17.05.2014 15:59 |

Reitings 954
Queen,cik jauki! Varbūt puisis gribēja arī iepazīties, jo kurš gan negribētu sev godīgu sievu! :) :D
17.05.2014 16:01 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
nē ,nav atdevuši nesen pazuda maks ar dokumentiem, braukšanas tiesības, utt ieliku visur, kur var , ka atlīzība ir garantēta 80 eiro, a nekā :(
Bet ja es atrastu es atdotu nav labi piesavināties citu cilvēku mantas.
17.05.2014 16:18 |

Reitings 3379
Reģ: 29.01.2009
Es esmu atradusi 2 banku kartes, abas reizes mēģināju personu atrast sociālajos tīklos, bet neveiksmīgi. Atdevu kartes attiecīgajās bankās.
17.05.2014 16:24 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Teju visu vnm esmu atgriezusi īpašniekiem. Vairāki telefoni, maki u.t.t.; pašai arī - lielākoties - nozaudētās lietas atgriež, tāpat draugam. Kā jau minēja .. * kačāju karmu* :D
Pēdējo maku ar visu saturu atradu uni; atdevu info centrā, lai atgriež studentam. Pateicību saņemu reti, bet rupju attieksmi vēl retāk... vispatīkamākais bija pamatskolā, klases ekskursijas laikā. Atradu mobilo uz mola, atdevu skolotājai. Viņa uzreiz atrada īpašnieku, tas ar motorlaivu piebrauca krastā, iecēla mani iekšā un izvizināja ne pa jokam, beigās arī krastā iznesa :D
17.05.2014 16:34 |

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Ir bijis, ka Majoros uz soliņa atradu maku - ar visām kartēm, naudu, vizītkarti. Bez problēmām sakontaktēju cilvēku, tajā pašā vakarā arī atdevu! Arī nobrīnījās, ka nebiju šo aptīrījusi :D
Paldies pateica, bet ne ko vairāk.
17.05.2014 16:55 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Queen, skaists puisis bija? :D
17.05.2014 16:57 |

Reitings 7743
Neko vērtīgu atradusi neesmu, ir gadījies, ka, piemēram, pie kases kaut ko aizmirst vai uz soliņa sēž blakus/tuvumā un redzu, ka cilvēks aiziet un manta paliek, tad pasaku. Pašai gadījies tikai bankas karti pazaudēt, ko neviens tā arī neatrada, bet bieži gadās, ka izkrīt kaut kas no somas vai veikalā pie kases kaut kas paliek, tad arī esmu ļoti pateicīga, kad cilvēks atdod. Kaut kāda netipiski aizmāršīga pēdējā laikā esmu.

Bet nu, ja kaut ko vērtīgu atrastu, ok - pat ne vērtīgu, bet tomēr - katra lieta kādam pieder - censtos atrast īpašnieku un ceru, ka, ja arī man kaut kas pazustu, cilvēks papūlētos vismaz atrast īpašnieku.

Cilvēki ir dažādi, vienalga, kāda reakcija cilvēkam, man sirdsapziņa mierīga, ka neizlikos neredzam. :)
17.05.2014 17:10 |

Reitings 386
Reģ: 17.10.2013
un kāpēc mani nemaz nepārsteidz, ka neviena neraksta, ka atrasto mantu būtu paturējusi sev :D
17.05.2014 17:24 |

10 gadi
Reitings 406
Reģ: 02.01.2013
esmu atradusi telefonu,sazvanīju un atdevu, nācās pat tērēt savu laiku un gaidīt to cilvēku... bet šī neko paķēra un prom, būtu kaut šokolādes tāfelīti nopirkusi, nu ne jau man baigi vajag, bet nu pieklājības pēc. man būtu neērti paķer savu mantu un neko neiedot par pateicību. bet nu mūsdienās cilvēki ir īpaši nekaunīgi palikuši diemžēl.
17.05.2014 17:25 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
esmu atradusi pils parká telefonu, atdevu sargam. esmu atradusi maku - zináju to cilvéku aptuveni, atradu -atdevu...
vienreiz péc galígi negulétas nakts, kad bars debílu jaunieshu tuséjás zem logiem un kaiminju sauktá policija palídzéja uz 15 min, rítá ejot uz darbu atradu i-padu, godígi? pat necentos meklét ípashnieku,k-kur májás métájas,,..
17.05.2014 17:35 |

Reitings 7743
un kāpēc mani nemaz nepārsteidz, ka neviena neraksta, ka atrasto mantu būtu paturējusi sev

Nu man tiešām svešu mantu nevajag, lai cik liekulīgi arī tas neizklausītos. Nē nu, ja atrastu uz ielas naudu, tad jā, ja pretī neskrietu cilvēks, kurš sapratis, ka to naudu pazaudējis. :D Bet kaut kādi maki, telefoni?
17.05.2014 17:38 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
purveniece - viņas vnk klusē :D
Pie manis gan pagaidām mitinās viens lauka malā atrasts lopiņš, īstos saimniekus nav izdevies atrast jau nedēļu. Bet nu - viņai te patīk, man viņa arī, sadzīvojam labi. Gribētos gan lai tiek atpakaļ pie savas *īstās ģimenes*.
Bet ir arī supernejauki cilvēki. Kkad jaunībā, ziemas laikā sadzērusies džuse no koncerta aizgāja ar manu mēteli, kur bija iekšā dikti skaista un gana vērtīga draudzenes šalle, pluss vēl manējā, šis tas kabatās .. man nācās iet mājās ar viņējo. Nācās pielikt lielas pūles, lai viņu sadabūtu rokā. Pie norunātās satikšanās - pat ne atvainošanās, bet .. arī viss kabatu saturs bija pazudis, šalles tostarp. Biju ne pa jokam noskaitusies, bet nu .. njā. Šī tik tēloja muļķi.
17.05.2014 17:39 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
un kāpēc mani nemaz nepārsteidz, ka neviena neraksta, ka atrasto mantu būtu paturējusi sev

Ja godīgi, es nevarētu svešu mantu paturēt, jo kaut kā riebīgi, ka cits varbūt meklē un ir liela vērtība tai. Un cik ir dzirdēts, ja arī atrasto naudu patur, tad tā arī aiziet tik pat ātri un bezjēdzīgos pirkumos. Kaut kā neticu tam, ka var laimīgi un ar mierīgu sirdsapziņu dzīvot, ja ir speciāli ko vērtīgu paturējusi.
17.05.2014 17:41 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Jaaa, atradu!!!! pirms gadiem 2 gribeju draudzeni izlaist pietura uz autobusu, kad piebraucu - sieviete gados kapa cita autobusa ieksha un atstaja somu uz solinja!! Es pakjeru somu un braucu pakalj autobusam, par laimi autobusa bija vinjas meita, kuru izdevas sazvanit, dazas peturas velak vinjas izkapa es atdevu sominju, aizvu vinjas uz majam un vinjas man iedeva 10 latus! Negribejas jau njemt, bet bendzinu ieleju :D

Vienreiz draudzene Londona atrada uz ielas maku, ar naudu, naudu sadalijam, vinja solijas, ka atdos dokumentus un visu parejo ipashniekam (meginas atrast caur facebook), bet beigas vinja teica, ka vinja visus dokumentus izmeta! Tad es gan biju nikna! Vareja atdot man, jo cilvekam ne jau nauda, bet tas, kas ieksha un tas, ka katru karti ja japartaisa utt, oij,zinu ko tas nozime!
17.05.2014 18:52 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Parkā ar draudzeni atradāmuz soliņa aizmirsto telefonu. Plānojam meklēt saimnieku nākamajā dienā, bet kamēr tur sēdējām, pļapājām, tad džeks pats atnāca un jautāja, vai neko neesam atradušās. Atdevām, protams. Pateica paldies un viss. Vismaz nevajadzēja meklēt rokā pašām :D
17.05.2014 20:33 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Atradu reiz telefonu. Īsti nezināju, kā rīkoties, bet to, ka jāatdod īpašniekam- zināju. Neilgu laiku pēc atrašanas atnāca sms, kur bija rakstīts, lai atdod telefonu, ka samaksās. Piezvanīju uz to numuru, pateicu, ka telefonu es atradu mētājamies sniegā pie veikaliņa. Sarunājām satikties, īpašniece bija bezgala priecīga, piedāvāja samaksāt, bet es atteicos. Viņa teica, lai vismaz šokolādīti pieņemu. Šokolādīti gan pieņēmu. :)
17.05.2014 20:41 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Ohh.. vienu gadu pazaudēju maku Jūrmalā, kad zvanīju lai visu nobloķētu, pateica ka ir atrasts un iedeva man nr.
Es gan nekādīgi pateikties nevarēju, skaidrā nauda iekšā nebija un nopirkt neko nevarēju.
So nācās iztikt ar mežonīgiem Paldies..
17.05.2014 20:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits