Nekā labāka par stingru organizāciju un pašdisciplīnu šādos gadījumos nevar būt :D
Man darbs pārsvarā notiek pie datora un mēdzu darīt pat 3-4 projektus reizē, tādēļ šī tēma, kā ilgstoši strādāt pie datora saglabājot možumu man ir ļoti tuva. Protams man nav skola kas ierobežo manu darbu organizāciju.
Ideja ir pavisam vienkārša -> vajag strādāt produktīvāk un nomainīt attieksmi pret darbu.
Produktīvāk? Hmm, kā lai to izdara, ne? Vieglāk stāstīt neka darīt!
Bet tas arī ir diezgan vienkārši, elementārs plāns praktiski visam kas ir jāizdara un ja tie ir ātri paveicami darbi, tad pat saplānot kādos laikos tiem ir jābūt pabeigtiem. Kā es dažreiz mēdzu darīt, piespraust lielu lapu ar darāmo darbu saraksta pretī galdam. Tas tev atgādinās par to cik daudz vēl ir jāizdara un izsvītrojot katru lietu no saraksta, tas tev dos papildus enerģiju un motivāciju.
Piemēram, no 8 līdz 10 ir jāsaraksta šitas darbiņš, un tev savu prātu ir jānoskano tā ka tev īsti citas izveles nav, praktiski tev sevi ir jāpiespiež darboties ātrāk.
Nu līdzīgi kā šeit ->
http://www.youtube.com/watch?v=7sx0g3eh2Jw
Ļoti svarīgi ir nedarīt tādas lietas kā čekot nevajadzīgi internetu, kas nav saistīts ar veicamo darbu.
Ja tas nesanāk, attiecīgi pati vien esi vainīga ka nav brīvs laiks un parak daudz sanak pavadīt pie ekrāna. Nākamreiz jācenšas labāk.
"Turpmākās nedēļas, var sacīt, pat apaļš mēnesis paies stresā un papīru kaudzēs."
Asaras birdināt un stresot ir ļoti slikta lieta. Ja tu pieļauj stresu, nekas cits kā zombijs pie ekrāna tur nesanāks. Dzīve tevi vienkārši izaicina un tev ir pārliecinoši jādod pretī, nevis jāstreso. Iekavēti darbi nav tā lielakā problēma, kas dzīvē gadās, tapēc par tik elementāram lietām nedrīkst stresot.
Es personīgi izmantoju mūziku lai tiktu vaļā no stresa, ja es jūtu kad tas grib paviesoties pie manis, jādzen prom, stress nav gaidīt viesis pie manis. Kad klauvē pie durvīm, dzenu prom :D
Mūziku arī izmanotju kad uznāk nogurums un prāts vienkārši beidz domāt, tādā veidā bieži vien panāku ka pēc pāris minūtēm smadzeņu zobrati griežas pilnā ātrumā.
Pieminēšu ka es nelietoju kafijas/enerģijas dzērienus, pat tad kad sava slinkuma dēļ ir nācies strādāt pat 30h (protams ar lielākām un mazakām pauzēm), bet tie laiki jau sen aiz muguras.
Ar to es gribu teikt, ka nav nepieciešama kafija un enerģijas dzērieni lai ko tādu darītu.
Cerams, ka sarakstīju kaut cik saprotami :D
Par šo tēmu es varētu rakstīt krietni plašāk un vairāk, tādēļ sanāk visu tā sasteigti šeit sarakstīt un samest vienā čupā, varbūt kādreiz sarakstīšu ko krietni plašāku un pārdomātaku.