Nagu operācija kaķim.

Reitings 157
Reģ: 16.05.2013
Man rodas nepatīkamas problēmas ar kaķi. Pirms 2 gadiem no upes ar draugu izvilkām mazu kaķēnu, paturējām viņu. Visu laiku viņš ir bijis paraugkaķis, pilnībā neko neskrāpēja un nedīrāja. Nagu galus jau no dienas kad atradām apgriezu. Vakar sāku ievērot ka virtuvē, koridorā un dzīvojamajā istabā kaķis ir sācis plēst tapetes. Biju dzirdējusi par priekšējo ķepu nagu izoperēšanu kaķiem, varbūt kāda var par to pastāstīt sīkāk? :) Mājā ir iztaisīts eiro remonts, tāpēc negribētos dēļ kaķa katru gadu to taisīt pa jaunam. Piebildīšu, ka man kaķis ir mājās kaķīts un ārā neiet.
16.05.2014 12:10 |

Reitings 13
Reģ: 21.12.2012
Ak dies.
Pāris dienas atpakaļ šausminājos, ka kaķus mazgā, lai gan kaķis pats sevi izcili apkopj.
Tagad nagus jau izoperē. Mjā. Tev Tavi nagi netraucē?
Man ar kaķi līdzīgi bija. Iemesls - viņam nagi ir jāasina/vai jādeldē, kā kuro reizi, ne jau viņš skrāpē, jo patīk plēst tapetes. Atrisināju vienkārši - tajās vietās, kur paradums skrāpēties, noliku dēlītes nagiem. Sākumā mēģināja vēl pa sienu, bet es biju klāt un pārvietoju viņu pie dēlītes, ar ķepīņām paskrāpējot viegli jauno virsmu, parādīju arī personisko ilustratīvo piemēru ar savu plaukstu :D Un aizgāja - tagad ir viena mīļākā dēlīte un kā viņš tur skrāpējas kā karalis :D pārējās aizvācu. Un visiem labi.
16.05.2014 12:29 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Nē,nežēlīgi ir vairot bezšķirnes dzīvnieku kolonijas,kuras nevienam nevajag,vai pēcnācējus noslīcināt.
Ienes iekšā riktīgu koku,kādu bluķi tik augstu,lai kaķis pie tā var visā augumā stāvus izstiepties.Ir vetaptiekās visādi pūšamie kaķu atbaidīšanai un pievilināšanai.Sasmērē to bluķi ar baldriāna pilieniem tur vien tusēsies,rīvēsies,skrāpēsies un berzēsies,tavu sienu vairs nevajadzēs.Ja nu tomēr vajag vēl arī to sienu viņam iegādājies ūdenspistoli un kā plēš sienu laid virsū,šo pat audzētāji iesaka.Ātri pārgribēs sienu plēst,ja katru reizi par to dabūs ūdeni purnā.
Un pie viena iegādājies mantiņas,ko dzenāt un tās ar baldriānu,lai ņemās.
Kaķi tādā ziņā forši,nolaid visu ar baldriāņiem un viņam neko citu vairs nevajag.
16.05.2014 12:30 |

10 gadi
Reitings 638
Reģ: 27.06.2012
Un kastrējot dzīvnieku-viņš to nejūt, jo var ar to nodarboties kā iepriekš,tik stāvoklī nepaliek!

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kastrēšana notiek divu vienkāršu iemeslu dēļ - pirmkārt, lai nemocītu pašu dzīvnieku, kuram netiek tas prieciņš, otrkārt, lai ierobežotu bezšķirnes kaķu vairošanos.
Nagu operācija ir tikai divkājaino slimās fantāzijas auglis, kas dzīvnieku grib uztaisīt pēc savām iegribām.

Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Kaķim nagi pilda daudz funkcijas, piem lecot viņs pieķeras virsmai, lai nenokristu, kasās, kopj, spalvu utt, satver ēdienu, principā tu savu kaķi pataisīsi par kropli!

vienkārši apgriez nagus, cik īsus vien var , kas arī nav nekas labs(tas jādara vetārstam jo dzīvniekiem nagi tiek apasiņoti, un ir tā saucamais dzīvnags)

kaķis ir kurls un nevari viņam iestāstīt kur jāasina nagi? tu tiešā,m domā , ka ja vins būtu dzirdigs, tad pateiksi- asini tur un viņš tevi klausīs?

Noliec dēlīti, kko tādu kas ir samēra mīksts, lai kaķim būtu patīkami asināt nagus.
16.05.2014 12:32 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Labi ir, ka nav tāda operācija, jo vismaz kaķits paliks ar saviem nagiem,kā pienākas un viņam nesāpes pēc tam. :)
Draudzene vienreiz vnk ar šķērītēm apgrieza kaķim nagus, jo bija ļoti asi un kaķis viņai atriebās, čurajā kurpēs, kakāja kur pagādas. Re kaķi ir atriebīgi izdarīsi ko tādu, kas viņam nepatik, tev ar izdarīs un tad met mazos mīļukus uz ielām :(
16.05.2014 12:34 |

Reitings 157
Viņš plēst tapetes ir iemanījies tieši tad kad neiviena nav mājās. Un tad kad kāds ir mājās viņš visu laiku ir blakus un tākā suns visur pakaļ staigā.
16.05.2014 12:35 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
vienkārši apgriez nagus, cik īsus vien var , kas arī nav nekas labs(tas jādara vetārstam jo dzīvniekiem nagi tiek apasiņoti, un ir tā saucamais dzīvnags)

To mierīgi var izdarīt katrs pats, ja vien nav akls vai stulbs - dzīvo naga daļu nevar neieraudzīt.
16.05.2014 12:36 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Maniem ģimenes draugiem kaķim izoperēja nagus, pirms daudziem gadiem, BET viņiem bija iemesls, jo kaķis vienu dienu sapsihojās, ielēca sainiekam augšstilbā un ar nagiem kāju saplēsa tā, ka bija jāšuj un kaut kādi audi vēl bija pārplēsti.
Pēc šī gadījuma viņam nagus izoperēja.

BET operēt nagus kaķim tik tapēc, lai kaķis neplēstu tapetes un tu spētu saglabāt savu eiro remontu ir stūlbi.
Sapērc kaķim mantas, spelējies ar viņu, lai viņš ir nodarbināts + regulāri apgriez viņam nagus.
16.05.2014 12:37 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
manai draudzenei bija tada pat problema, vina pie veta uzlika taadus uzliknjus, nebija daergi, tagad kakjis stiliigs :D

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Vispār,kā tu griež viņam tos nagus,ja viņš vēl kaut ko var paplēst?Normāli nogriežot nagus viņš vairs fiziskie vnar neko paplēst un nejūt arī vajadzību to darīt.Draudzene savam dzīvokļa kaķim nagus apgriež,nego viņš viņai neplēš.Kaķim nags ir caurspīdīgs,droši griež nost visu līdz tai rozā daļai.Rozā daļā iegriezt nedrīkst,tas ir dzīvnadzis,ja tur iegriež šausmīgi asiņo un šausmīgi sāp.Ja pareizi apgriezīsi tos nagus viņam vairs tie nebūs jāasina.

Reitings 2461
Nagus operēt būtu nežēlīgi pret kaķi, kā arī operācija ir aizliegta (kā jau te iepriekš minēja). Ir līdzekļi, ar kuriem kaķus var atbaidīt no mēbelēm vai tapetēm - speciālie izsmidzināmie, piemēram. Kaķi necieš citrusaugļu smaržu, var apsmidzināt tapetes ar apelsīnu eļļu vai sakarināt aromatizētus maisiņus. Jāradina pie skrāpējamajiem stabiem un dēlīšiem, vēlams, ka ir pa vienam katrā istabā - iezied ar baldrijāņiem. Savējos atradinājām no tapetēm, tā ka tas ir iespējams.
16.05.2014 12:39 |

Reitings 157
_pepermint_ neesmu vēl redzējusi kā man kaķis ar priekšķepām kasās un kopj spalvu. Manam mājās kaķim nekādi īpašie ēdiena satveršanas paņēmieni nav vajadzīgi, jo ja neizlasīji tad pateikšu tev, ka tas ir mājas kaķis!
Un tu domā, ka esmu debīla, ka es kaķim kā cilvēkam gribu pateikt, ko var ko nevar? Ar balsi var daudz iemācīt. Paslavēt par labiem darbiem un aizrādīt par nedarbiem!
16.05.2014 12:41 |

Reitings 2461
Harmony, kaķi visu laiku jūt vajadzību asināt nagus - jo sevišķi tad, ja nagi tiek griezti :) Tas ir instinkts.
16.05.2014 12:41 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Drauga mātei ir kkāds pūšamais līdzeklis, ko viņa uzpūš uz tām dīrājamajām mantām un aiziet - kaķis dīrā tikai tur. So - ja viņš ir kurls, tad varbūt var kkā tādā veidā.
Es vēl darītu tā, ka tad kad plēš tapetes, tad paņemtu, pārnestu pie plēšamās lietas un ar ķepiņam pavilktu tur - tjipa, lai saprot, ka tā vajag.

Mums viņa kaut kā...laimīgā kārtā ātri saprata, ko var plēst un ko nē. Neko arī neapgriežam viņai un viss ir normāli. Ja sāk plēst, ko nedrīkst - dabū rājienu, parunājamies, pastaigājam pa dzīvokli, es vēlreiz parādu, ko var utt. Iespējams, idiotiska metode, bet - es ticu, ka viņa nav muļķe un, ka viņa ļoti labi saprot, ko es viņai saku.
16.05.2014 12:42 |

Reitings 157
skaidrs, paldies par nenoderīgiem un padomiem un kārtējo debīlo nosodīšanu.
16.05.2014 12:42 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Ar spēku? To es netaisos darīt.

bet izoperēt nagus gan ir ok :D nu vāks :D
16.05.2014 12:44 |

Reitings 361
Reģ: 18.01.2014
Kur tad agrāk kaķis bija nagus asinājis? Varbūt jūs izmetāt viņa mīļlietiņu remonta laikā, kur nagus asināja. Visi kaķi nagus asina, no tā neizbēgt. Dzīvniekiem sterilizācija/kastrēšana ir pat vajadzīga, jo viņi mokās ja netiek meklēties un runči apšpricē visu māju ar smirdīgu urīnu. Un runči plēšas savā starpā par teritoriju. Kaķenēm sterilizācija ir vajadzīga obligāti, ja iet ārā, jo viņas gadā var atnesties 4 reizes.
16.05.2014 12:45 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Bet vispār, ja pa tēmu, tad savam kaķim nagus apgriežu. Protams, ir kaķa "efekts" tāpat manāms dzīvoklī, bet ar to ir jārēķinās, ņemot dzīvnieku.
16.05.2014 12:45 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
hurricane, nemeklē problēmas tur, kur to nav.
Tevi nosoda, jo tu nevis izmēģini visus normālos līdzekļus un tad prasi pēc padoma, bet ieraudzīji saskrāpētas tapetes un bams! - vajag operāciju. Kā noprotu, kaķim nav ne piedāvāta vieta asināšanai, ne mēģināts viņu atbaidīt no tik kārotajām tapetēm. Liekas, ka risinājums tiek meklēts nevis kaķim draudzīgs, bet saimniecei.

Nu nevajag obligāti balsi, lai kaķim kaut ko iemācītu. Arī glāsti ļoti labi parādā attieksmi. Nopērc stabilu, stingru kaķa mantu, ar iespēju asināt nagus, un ierādi to kaķim, glāsti viņu, kad viņš to izmanto. Viņš sapratīs. Dzīvnieki nav idioti.

Par ēdiena satveršanas paņēmieniem - mans kaķis ārā ir tikai piedzimis, nekad tur nav dzīvojis. Un visu savu ēdienu sākumā uzdur uz naga un tad ēd. Nav jābūt āra kaķim, lai izmantotu savus nagus.
16.05.2014 12:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits