Dzīvs suns kā rotaļlieta

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Esmu 100% dzīvniekaizstāve un man sāp sirds, ja redzu kādu slikti izturamies pret dzīvniekiem. Ir darīšana ar kaimiņu, kura attieksme pret suni ir kā pret lietu. Ir runāts ar kaimiņu, viņam viss pie vienas vietas.
Kā likt savai sirdsapziņai un empātijai nomierināties un tik ļoti nejust līdzi katram dzīvniekam? Ko vispār var darit šādos gadījumos, vai var kādam paziņot par to un kādas ir sankcijas, ja vispār ir? Varbūt kādai ir pieredze.
15.05.2014 14:36 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ctn, bingo! :D
15.05.2014 16:00 |

Reitings 10475
Ctn, bet viens ir soda naudas un tā, bet reāli arī šajā drūmajā gadījumā - labs suns ir ticis muļķim rokās, bet iestādes saka, ka viss ir kārtībā! Un tas nekas, ka, piemēram, saimnieks nevarēja toreiz pat uzrādīt vakcinācijas pasi vai vismaz pateikt, kur ir vakcinējis suni (jo šīm vakcīnām ir reģistrācijas žurnāls), tas pilnīgi neko nenozīmēja, ka vairākas dienas, kad suns bija patversmē nelikās ne zinis un bijis izņemt suni no tās alkohola reibumā atrodamies. Nu žēl ta suņa, žēl!
15.05.2014 16:03 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Tad ir auzas ne tikai šādos gadījumos.. :D

Pieņemu, ka tas bija pirms laba laiciņa, ņemot vērā to, ka APK lietas vairs nav administratīvās tiesas piekritībā. Atgādināt par parādu bezjēdzīgi..
15.05.2014 16:03 |

Reitings 10475
Nu jā, pāris gadi, varbūt pat visi trīs ir riņķī.
15.05.2014 16:04 |

Reitings 2342
Becky, ir žēl suņa, ir. Bet nav jau arī, kas to suni ņems, jo jāiegulda milzu darbs, vēl diezgan riskants pasākums, ja laba izmēra suns, ne čivauva.

Nereti jau ir tā, ka mazie suņi nav audzināti un izaicina lielos. Tad var visādi gadīties. Cik tiesiski būtu katrā reizē iemidzināt lielo? Tas ne par Tavu piemēru, bet vispārināti.
15.05.2014 16:06 |

Reitings 10475
Ctn, protams, bet runa vairāk ir par to, ka suns tā ir atbildība, nevis manta un mums nav mehānismu kā panākt to, lai suns vai jebkurš dzīvnieks a) netiktu muļķim rokās b) ja tiktu, tad būtu iespēja dzīvnieku reabilitēt un saimnieku reāli sodīt un tā, lai citiem ņepovadno bilo.
15.05.2014 16:12 |

Reitings 2342
Becky, man nav ticības, ka tas reāli būtu iespējams, jo:

1. Pašvaldība nav spējīga uzstādīt suņu mēslu kastes mikrorajonos, lai gan ļoti vajadzētu.
2. Suņu laukumi, kur varētu ar tiem strādāt, apmācīt, socializēt - arī nav.

Ja ar šādiem sīkumiem nevar tikt galā, tad nesāksim nemaz runāt par obligātu psihes testu potenciālajam suņa saimniekam, ja tas taisās ņemt smagas šķirnes suni. Tas pats attiecas uz jaukteņu vairošanu, pošu kontroli utt. Ideāli jau būtu, ja nodoklis, ko maksājam par suni, aizietu valsts apmaksātos paklausības eksāmenos. Proti, līdz noteiktam vecumam jāiegūst sertifikāts, ja tas netiek izdarīts - nodoklis dubultojas ar katru gadu. Ja nemaksā - piedzen. Ideāli!
15.05.2014 16:18 |

Reitings 10475
Ctn, tieši tā! Kā jau teicu vienā citā diskusijā - mūsu likumu aizstāv to pārkāpējus, ko citu!
15.05.2014 16:21 |

Reitings 1493
Diemžēl tikko bija gadījums, kad par ļooooti līdzīgu gadījumu ziņoja PVD - suni baro un dzirdina kaimiņi, pirms 3 gadiem cietis avārijā, kāja nepareizi saaugusi, tāpēc visu laiku kliboja + ik pa brīdim atveras ļoti liela brūce.
Nu visu izstāstīja, jauki, PVD pat aizbrauca, apsekoja. Bet - nekādu sodu neuzlika. Jo ķēdes garums - pieļaujamais, par ēdienu un ūdeni - stāsta, ka ēdina un dzirdina normāli, ka medikamenti ārstēšanai arī esot - tos pat parādīja (bet, vai lieto?), un, lai gan būdas nav, viņam esot šķūnis, kur patverties no sliktiem laikapstākļiem (kā ziemā var sasildīties cauru dēļu šķūnī, pa spraugām tiek arī mitrums? mmmmkayy..)
Tātad, lai gan pat sodu tam kaimiņam neuzlika, viņš nākamajā dienā visiem kaimiņiem kauca, ka suns esot atņemts... un suņa pagalmā patiesi vairs nebija... Ne nu atņēma, ne kā, pats nozūmēja, acīmredzot.
Mudināju jau draudzeni, lai raksta policijai, bet šī tagad sabijās, ka māju nodedzināšot, jo tas vecis alkāns un šizo.
Vienīgā cerība, ka jaunu suni nepaņems.

Tāpēc rakstu - ka teorētiski daži tie panti ir, bet to ievērošanu ļoti maz kas regulē.
Tavā gadījumā vispār - iepriekšējā suņa vainas vairs nepierādīs, bet kucēnam vēl nekas nav nodarīts.
Jā, var vienīgi mēģināt parunāties, kā īsti mājdzīvnieks jāapkopj,. Bet tikai galējā variantā piedraudēt ar to PVD, jo... kā redzam... tie neko neizdarīs, a saimnieks var izdarīt pa savam...
15.05.2014 16:21 |

Reitings 2342
Becky, ir grupas, ar kurām neko nevar izdarīt. Un jā, tie parasti ir lielākie nekārtību cēlāji... diemžēl.
15.05.2014 16:23 |

Reitings 10475
Ctn, tāpēc es jau sen saku - atšaut un miers!
15.05.2014 16:25 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Kā likt savai sirdsapziņai un empātijai nomierināties un tik ļoti nejust līdzi katram dzīvniekam?

Ja tev ir tik liela sirdsapziņa un empātija , tā arī tāda būs!
15.05.2014 17:09 |

Reitings 157
Reģ: 14.05.2014
Ja domā, ka tam suņukam patversmē būs labāk, tad zvani pvd...
15.05.2014 18:49 |

Reitings 866
vēl nav problēma, bet Tu jau to izdomā ... vot nedod dievs šitādas čūskas kaimiņos... ne tava cūka, ne druva !

Ak jel. :D Taapeec arii saakumaa nerakstiiju visu situaacijas izklaastu, bet uzdevu vispaariigu jautaajumu, jo ir gruuti izstaastiit par muusu kaiminjattieciibaam - jaasaka, ka nedziivojam daudzstaavenee, kur lielaakais, ko kaiminjsh kaiminjam pasaka "chau". Turklaat taads gadiijums ar suni jau bijis, peec kaa arii spriezhu. Iespeejams, vinjsh labosies (kaa pats it kaa saka) un es ljoti uz to ceru, citaadi muusu gjimenei ar 2 kakjiem pievienojaas veel viens suns, jo, kaa jau teicu, par ieprieksheejo suni ruupeejaamies tieshi mees, jo cita varianta nebija - vai nu skaties katru reizi pa logu/izejot laukaa, kaa mocaas suns vai apruupee, kaa nu vari, pats. Man vnk gruuti izprast to logjiku, kaapeec jaanjem dziivnieki, ja atbildiibu par vinjiem nenes. Dziivnieki galu galaa nav cilveeki ar speeju logjiski domaat un runaat, lai pashi izrisinaatu savas probleemas.
15.05.2014 19:04 |

Reitings 866
Paldies visaam par ieteikumiem, cerams, ka shim sunjukam ies labaak kaa ieprieksheejam. Ja nee, riikoshos.

P.S. Par sakoshanu mums bija liidziigs gadiijums. Pie muusu dziivoklja durviim sakoda liidz nopietnaam traumaam muusu mazo suniiti viens liels suns, kuram liidzi bija saimnieks. Saimnieks bija sastriideejies ar vienu citu kaiminju, liidz ar ko agresiivi noskanjots naaca lejaa un, shkjiet, bija alko reibumaa, vairs tik siiki neatceros. Uzzinaajaam pashi, kaa sauc un kur atrast to cilveeku, iesniegums policijaa utt. - nu neko neizdariija, pat aarsteeshanaas izdevumus mums tas viirietis neapmaksaaja.
Taapeec arii shajaa gadiijumaa smukaa teorija mani maz interesee.
15.05.2014 19:09 |

Reitings 866
Vot nesapratīšu šitās dzīvnieku mīles Pati kaut ko galvā sadomājusies un fantazē par suņa dzīves apstākļiem, pašai bail no kaimiņa (ja nu uzzinās, ka ko nostučījusi) nu ja tā sēdi pie ratiem.
Labāk atrodi kādu bomzi pagrabā un aiznes viņam paēst...

1. Trennee savu lasiitprasmi, neko nefantazeeju, bet spriezhu peec ieprieksheejaas pieredzes.
2. No kaiminja bail nav, ir runaats, vinjam, maigi izsakoties, pofig. Cilveeks pieaudzis, diez vai vinja uzskatus var mainiit tik viegli.
3. Bomzhi pashi sevi var apgaadaat ar naudu un no turienes izrietosho paartiku, sunji nee. :)
15.05.2014 19:14 |

Reitings 2342
Par sakoshanu mums bija liidziigs gadiijums. Pie muusu dziivoklja durviim sakoda liidz nopietnaam traumaam muusu mazo suniiti viens liels suns, kuram liidzi bija saimnieks. Saimnieks bija sastriideejies ar vienu citu kaiminju, liidz ar ko agresiivi noskanjots naaca lejaa un, shkjiet, bija alko reibumaa, vairs tik siiki neatceros. Uzzinaajaam pashi, kaa sauc un kur atrast to cilveeku, iesniegums policijaa utt. - nu neko neizdariija, pat aarsteeshanaas izdevumus mums tas viirietis neapmaksaaja.
Taapeec arii shajaa gadiijumaa smukaa teorija mani maz interesee.

Tev teorija arī te noderētu, lai saprastu, kāpēc neko nedabūjāt. ;)
Krimināltiesībās vien vienu principu spēji iemācīties?
15.05.2014 19:53 |

Reitings 866
Ctn, tieshaam tik ljoti gribas lekties? Ja taa, droshi vari paskaidrot, kaapeec mees neko nedabuujaam. :) Diez visus siikumus un apstaakljus arii zini? Blakus staaveeji?
15.05.2014 20:08 |

Reitings 2342
Piedod, bet pēc savām izrādēm citās diskusijās, nesaki, ka negaidīji, ka šī diskusija izraisīs smieklus... ;)
15.05.2014 20:24 |

Reitings 866
Hmm, taa arii neatbildeeji, jo nav ko atbildeet uz konkreeto jautaajumu?

Varbuut es tevi tagad shokeeshu, bet - mani nekaa neuztrauc un neietekmee tavas vai kaadas citas Cosmieties smiekli/nosodiijums/utt. Ja man buutu kauns no sava viedoklja, es te nerakstiitu vai vismaz izveidotu jaunu kontu bez atsauces uz maniem ieprieksheejiem nikiem. Vai es te kaut kur zheelojos par komentaariem shajaa diskusijaa? Man tieshi buutu jautri palasiit tavus spriedeleejumus par sakoshanas situaaciju, kurai tu nezini nekaadus siikaakus apstaakljus, lai spriestu.
15.05.2014 20:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits