Sieviete pie stūres

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Laikam mans mērs beidzot ir sakrājies, un tāpēc gribas uzzināt, vai jūs arī ar šo saskaraties, vai es esmu izredzētā:

Pie stūres aktīvi braucu jau gadus 5. Bet īpaši pēdējā laikā saskaros ar tendenci, ka sievietes uz ceļiem ir palikušas krietni rupjākas. Piemēram, vietās, kur sastrēgumu laikos mašīnas viena otru palaiž pēc rāvējslēdzēja principa, sievietes to izdara tikai kādos 10-20% gadījumu (un vēl paskatās tev acīs un nepalaiž :D ), kad vīriešiem šis rādītājs varētu būt tuvs 90% (pēc maniem, novērojumiem, protams).

Arī kad pati palaižu sievieti, tik reti viņa atbild ar rokas mājienu vai avārijas signalizācijas gaismiņu pamirkšķināšanu.

Kāpēc tā? Jūs tādu situāciju nenovērojat?

P.S. un pilnīgi vienalga, cik tajā dienā es labi vai draņķīgi izskatos, vīrieši ir krietni pieklājīgāki par sievietēm tādās situācijās.
13.05.2014 09:14 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Starp citu, jā - bezkaunīgus vīriešus es esmu novērojusi daudz biežāk. Man tiešām nevajag, lai man mirkšķinātu pateicības vai mātu ar roku. Bet absolūta citu vadītāju necieņa man neliekas pieņemama. Pilnas ielas ar varoņiem, kas izdomā, ka vot viņam vajag to joslu un viss - un tikai mauc, neskatoties apkārt. Gan jau tie pārējie piebremzēs. Man šitā viens ar savu piekabi ietriecās mašīnas sānā. Visa iela iet uz apmēram 60 km/h, bet viņam sagribējās ielīst man priekšā. Pat virziena rādītājus neparādīja, vienkārši mauca. Bremzēt es sāku, pīpināju, bet viņš virzījās uz manu pusi ļoti mērķtiecīgi. Vienai mašīnai tur būtu vieta, bet viņam vēl bija piekabe, ar kuru es arī dabūju.
13.05.2014 10:00 |

Reitings 7497
jā, ar pagriezienu rādītājiem arī ir sliktāk palicis. Pati agrāk NEKAD nemainīju joslas bez pagrieziena rādītājiem, bet tagad ik pa laikam gadās, ja apkārt mašīnas mazāk, par ko mani pēc tam ilgi moka sirdsapziņa, jo kopumā es braucu ļoti labi un paredzami...
13.05.2014 10:01 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Ā, atcerējos vēl kādu interesantu lietu - :D
Ja es braucu ar savu darba mašīnu ( pusgrabējušu Fordiņu ), tad citu vadītāju pretimnākšana ir krietni labāka, nekā ja braucu ar Volvi :D kaut kāds paradokss - pieļauju, ka zemteksts ir tas, ka sūdīgākas mašīnas īpašnieks ir labāks cilvēks, kā krutākā mašīnā iesēdusies beibe :D
13.05.2014 10:05 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Nu, piemēram, man autoskolā mācīja, ka tā nevajag darīt un, ka tas ir stulbi. Tāpēc tikai vienu reizi esmu mirkšķinājusi ar gaismiņām, kad kolēģe teica - nu tak pamirkšķini viņam!

Nemēdzu laist bezkaunīgus priekšā līdzējus, kas nevis kopā ar visiem stāv, bet apbrauc visu rindu un tad galā mēģina iebakstīties.

Kā mani kaitina, ka šitā dara, Libra nekā personīga, bet vai Tev gabals nokritīs, ja palaidīsi!? Ja nu cilvēkam ir jāsteidzas. Autoskolā vispār māca daudzas lietas, kas tikai traucē satiksmi, tāpēc jau sen neievēroju lielāko daļu no tur mācītajiem principiem.

Es pati parasti palaižu, izņemot gadījumus, kad man ir ļoti jāsteidzas, tad gan domāju tikai, lai ātrāk nonāktu finišā.
13.05.2014 10:06 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
arieta - ha, ha :D
Nu jā, laikam jau domā - ek, nabadzīte - čučina ar vecu fordiņu..nu, lai jau viņai tiek - palaidīšu :D
13.05.2014 10:07 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vai esiet pamanījuši, ka ikviens autovadītājs, kas brauc lēnāk pa Jums ir idiots un ikviens, kas brauc ātrāk par Jums - ķertais,nenormālais?

Neatbalstu šo viedokli. Man ļoti nepatīk braukt blakus vadītājam, kas skaļi pauž tādu viedokli - ir tādi tipāži. Citreiz, kad sakāpj un neizturu, tad mēdzu izteikt tādu repliku. Esmu pat teikusi, ka kāpšu ārā. Nu nav man kā pasažierim, jāklausās kaut kāds sviests - no tieši tāda paša idiota un ķertā.
13.05.2014 10:07 |

10 gadi
Reitings 1636
Reģ: 16.01.2013
Esmu laipnā autobraucēja, kas palaiž gadījumos, kad ir jāievēro rāvējslēdzēja princips un vēl dažos ja cilvēki nav nekaunīgi. Brīži, kad varu palikt nejauka un nelaist ir tie, kas lielajos sastrēgumos lien garām rindām, kas godīgi brauc un tad plikšķina acis rindas galā, lai ielaiž, bieži vien jau tie līdēji bauro pie stūres un plāta rokas itkā man būtu pienākums viņus palaist. Tāpat man riebjas tie, kas nespēj pakustināt pāris pirkstus un ieslēgt pagriezienus (tajos brīžos gribās tā normāli pa pakausi tiem uzšaut :D ) un tie, kas nerēķinoties ar mani ielien man pašā priekšā tā,ka man jādomā un jācer,ka aizmugurē esošais būs pamanījis,ka strauji bremzēju.

Bet par topiku runājot, jā, sievietes ir ļoti nejaukas, baigās konkurentes uz ceļiem, jo pārsvarā viņas neparāda pagriezienus un nepalaiž, vienreiz braucot no mūkusalas apļa laukā un braucot gar statoil viena sieviete sagaidīja mani, kad jau pietuvojos pietiekami tuvu un tad izlīda man deguna priekšā ar saviem 10-15km stundā...besī ārā.

Starpcitu, nespēju ciest tos,kas cenšās ierādīt vietu citiem piebraucot strauji priekšā un metot pa bremzēm, man ir tāds zināmais personāžs, kas brauc ļoti agresīvi, viņš pats sevi veda uz lidostu, bet man vajadzēja atpakaļ braukt... nu ta pēc tā izgājiena vispār likās, ka nevarēšu aizbraukt atpakaļ uz mājām!
13.05.2014 10:08 |

10 gadi
Reitings 755
Ja godīgi, tad mani nekad nav palaidusi vai kā citādi parādījusi labvēlīgu žestu sieviete. Kopumā, ikdienā braucu, nu jau 2 gadus. Vienmēr smejos, ja būs džeks palaidīs, jo laikam bail, no sievietēm pie stūres :D
Nav labi sevi slavēt,bet es vienmēr cenšos ievērot rāvējslēdzēja principu vai palaižu kādā krustojumā, kur redzu, ka neviens nelaiž un kāds nabadziņš ilgi stāv. Nezinu, bet viss notiek automātiski un ātri, neviens nekad nečammājas. Ja redzu, ka mans izvēlētais upuris, nesaprot, ka laižu, tad parādu ar roku un viss ir ok.

Arī kad draugs ir pie stūres, neesmu ievērojusi labvēlīgas sievietes.. Lai gan pati esmu sieviete, bet tiešām uz ielas ir tādas bābas, ka nu tik.. Sāksim ar to, ka tās nepieklājīgās visbiežāk sēž lielās, smalkās mašīnās, runā pa telefonu un tad visi citi ir nekas...

Protams, tie ir mani novērojumu, varbūt manā rajonā tādi cilvēki vien ir :D
13.05.2014 10:08 |

10 gadi
Reitings 1636
womankind, piekrītu tev, nepatīkami klausīties tādus izteicienus, uzradusies pasaules naba - visu laiku labākais autovadītājs!

Brīžos, kad draugs ir pie stūres, tad nespēju normāli noraudzīties uz to braukšanu, kājas sāk spiest iztēles bremzes kloķi :D
13.05.2014 10:10 |

Reitings 3298
Starpcitu, nespēju ciest tos,kas cenšās ierādīt vietu citiem piebraucot strauji priekšā un metot pa bremzēm

Tādiem gudrīšiem man bagažniekā vienmēr ir gatavs "rīks"..un nedod D, kādreiz atgadīsies tas, par ko šādi braucēji sapņo. Tad gan es runāšu maz.
13.05.2014 10:11 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
visbiežāk sēž lielās, smalkās mašīnās, runā pa telefonu un tad visi citi ir nekas.

Šim es piekrītu, ne tik daudz par smalkajām mašīnām, bet tieši par to, ka sievietes ļoti bieži pļarkst pa telefonu vai drukā sms un pat neredz kas notiek apkārt, man kā gājējam vai riteņbraucējam tas bieži ir radījis daudzas bīstamas situācijas. Un tad kad viņas nomet pa bremzēm, tad vēl tādas sejas izteiksmes uztaisa, ka bail paliek!
13.05.2014 10:13 |

Reitings 3298
Sāksim ar to, ka tās nepieklājīgās visbiežāk sēž lielās, smalkās mašīnās, runā pa telefonu un tad visi citi ir nekas...

+ viņām ir jebkurā dienas laikā milzīgas saulenes un vispār vai viņas maz apjēdz, ka atrodas satiksmē? :D

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
Brīžos, kad draugs ir pie stūres, tad nespēju normāli noraudzīties uz to braukšanu, kājas sāk spiest iztēles bremzes kloķi

Pie tā ar laiku pierod. Es sākotnēji arī ļoti spiedu "bremzes" sēžot blakus stūrei. :D Tagad tikai ekstrēmākos gadijumos. Pie kam, jā varbūt tas vīrs brauc agresīvi, bet tai pat laikā viņš tiešām izmanto tos caurumus, kas netiek aizpildīti, bet varētu būt aizpildīti, ļoti labi apzinoties sava auto gabarītus. Bet vot ir bābietes, kas stajankā bakstās pa 5 mm, lai iesprauktos vietā un beigās tik un tā nošļūc visu sānu. Un tad rodas jautājums, kakova hrena tu vispār mēģināji, ja redzi ka 10 metrus tālāk ir tukša vieta, kur tev nebūtu jābakstās simts un viena reize un kur nu vēl zaudējumi jāuztaisa.

10 gadi
Reitings 1636
Bellakilla, tas gan, es starp citu sapņoju par tādu rīku, kas būtu salokāms un izvelkams, lai var pabakstīt tos,kas savā automašīnā laikam nespēj atrast pagrieziena slēdzīti... patiešām kaitina, ka nevar elementāri parādīt, ka pēkšņi domā nogriezties.
13.05.2014 10:14 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
arieta
vot piekritu par so, kad braucu ar draudzenes pasatu redzu ka mani palaiz biezak, bet kad braucu ar savu bmw, tad liekas ka varu stavet muzigi un neviens nelaidis :D

bet kopuma man sis nav aktuali, jo Riga esmu labi ja reizi menesi un mana pilseta nav tadu sastregumu kur kads kaut ktr butu jalaiz :)
13.05.2014 10:14 |

Reitings 7497
Starpcitu, nespēju ciest tos,kas cenšās ierādīt vietu citiem piebraucot strauji priekšā un metot pa bremzēm

No šādiem man īstenībā ir bail... man gan priekšā tikai vienreiz dzīvē tā nobremzēja, toties busiņš un uz Daugavpils šosejas, kad braucu ar 100-110 km/h, blakus josla bija pilnīgi brīva, uz ceļa tikia mēs divi. Joprojām nesaprotu, kāpēc viņš tā izdarīja.
13.05.2014 10:15 |

10 gadi
Reitings 1636
Gita, es esmu tā sieviete,kas parkoties var arī 5min, bet es ieparkojos tā,ka stāvu taisni, jo autostāvietās besī ārā tie skati "Kā iebraucu tā palikšu" tādā veidā samazinot autostāvietu skaitu. Šito skatu bieži novēroju no sporta zāles loga, kad visi krutie džipiņi ir iebraukuši tā,ak aizņemt 1,5 vietu... kā var kauns nebūt? Es tad labāk piedzīvoju 5min kauna kamēr ieriktējos :D
13.05.2014 10:17 |

Reitings 3157
Reģ: 19.04.2014
uz Daugavpils šosejas, kad braucu ar 100-110 km/h, blakus josla bija pilnīgi brīva, uz ceļa tikia mēs divi

Tāpēc ka ir totāls idiots, kam nav bail par savu dzīvību. Vot šitādiem tiesības ņemt nost un bez žēlastības! Šausmas, jūtu līdz.
13.05.2014 10:17 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Pirms 20min palaidu sievieti priekšā sev. Nu, pateica paldies ;)
Par pieklājības normām uz ceļiem runājot, nezinu vai sievietes īpaši izceļās, varbūt, tās kurām vīrs nopircis kādu Bemuwee vai krutu mersi, tām ir bišķ citādāk. Ierindas sieviete kura brauc ar sevis nopelnītu auto domāju, ka ir diezgan pieklājīga. ;)
13.05.2014 10:18 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Lancaster, mož, pa tuvu astē sēdēji?!
13.05.2014 10:18 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits