kucēns

Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
Sveikas! man ir radusies doma ņemt mazu garspalvaino čihuahua kucēnu :) gribēju prasīt, vai tiešām ir tā, kā apgalvo mani radinieki, ka es bezmaz no mājas nevarēšu iziet, kamēr viņš būs maziņš? Vai man tomēr vajadzētu iegādāties to maziņo voljēru, kur viņu ielikt uz laiku, kad dodos prom no mājām? Negribētos, ka visu sagrauž, jo dusmojas/bēdājas.

P.s. Es strādāju no mājām un eju prom tikai uz lekcijām universitātē, tāpēc nav tā, ka viņš būtu 8h viens pats...
13.05.2014 07:53 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Nav obligāti nekas kucēnam jāsagrauž.Man jaunākais,kuru paņēmu tieši uz zobu maiņu nav sagrauzis neko.Suns ir jānodarbina,tad viņš neko negrauž un čivava ir suns,attiecīgi arī nejūk prātā vairāk kā citi suņi,atstāti vieni.
Voljērs ir laba doma.Suņu-cilvēku attiecibām nav olbigāti jāizpaužas kā vienmēr nikns saimnieks mājās pārnākot baras par sastrādātajām blēņām.Ir pieejamas kucēnu sētiņas,kurā droši var mazuli uz visu dienu atstāt ar mantiņām un graužamajiem,lai dzīvojas,krietni drošāk,kā risks,ka kucēns norīs kaut ko bīstamu vai uzkodīs elektrības vadam.
Ar to,ka grauzīs kaut ko ir jārēķinās gan,arī kad esat mājās var pagaršot kādu čību,kucēns var iečurāt arī gultā,var piemesties caureja un arī tā var gadīties gultā,var palikt slikta dūša.
14.05.2014 00:45 |

Reitings 14
Reģ: 23.03.2014
Man ir 2 krievu toiteiterjeri, abas meitenītes, abas ar dažādiem raksturiem, vienai patīk klēpī sēdēt un gulēt, otrai skraidīt apkārt, daudz, kas atkarīgs no rakstura un no tā, ko iemāca bērnībā. Man abas iet nokārtoties uz paladziņa, nekādu problēmu,ka kaut kas sagrausts nav bijis.
14.05.2014 06:08 |

Reitings 797
Nu jā, es arī to sētiņu biju domājusi, nevis gluži voljēru (voljērs izklausās kā cietums..)..
Labi, laikam vnk cerēšu, ka viss būs OK :) esmu pārlasījusies visādus rakstus un foruma tematus, kur cilvēkiem problēmas ar sunīšiem, tāpēc laikam viss prieks par sunīša ierašanos mūsmājās ir pabojāts, bet nu mēģināšu koncentrēties uz labo!
14.05.2014 08:00 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Visticamāk, ka radi un ģimene biedē, lai Tu 100 reizes pārdomātu šo lēmumu. Mani arī mēģināja atrunāt no kucēna ņemšanas pat kolēģi darbā. (lai gan kāda viņiem darīšana).
Realitātē nevienas sagrauztas lietas kucēna vecumā, izņemot šim nolūkam speciāli domātās rotaļlietas. Brīvi atstāju pa grīdu kabeļus, vadus - nekas viņam no tā neinteresēja. Tā ka- ar šo lietu nekad nevar zināt. Zinu gadījumus, kad šķirnes brāļi pat dīvānus brīvi iznīcina, bet manējais šajā ziņā nesagādā nekādas klapatas, laikam tāpēc, ka visvairāk uz to gatavojos. Pieaugušā vecumā viņš sagrauza man sporta kurpi, bet tur es pati pie vainas, jo nepievērsu viņam uzmanību, kad viņš uz to uzstāja.
Lieta, kas man gan liktu aizdomāties, ir veselības problēmas.(Reti, bet var nepaveikties ar suņa veselību) Ja man kāds uz 1 min būtu parādījis video no nākotnes ar to, kā manu suni liek uz operācijas galda un dakteris negalvo, ka viņš dzīvo, ja es iepriekš zinātu, kādus emocionālos pārdzīvojumus tas sagādā, iespējams pat pārdomātu. Bet es neko nenožēloju, mans suns vienalga man ir vislabākais un vismīļākais, kā jau vairumam šeit :)
14.05.2014 08:14 |

Reitings 797
Jā, bet nupat, nupat jau ir par traku..visi grib atrunāt..argumentē ar naudu un veselības problēmām..ai, tiešām bēdīgi palika :(
14.05.2014 08:23 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Jā, suņa fondu arī par ļaunu nenāk izveidot :D

Ja esi pieaudzis, neatkarīgs cilvēks, tad Tavi lēmumi ir tava atbildība, vienalga, ko citi par to domā vai runā.
Tai vēlmei jābūt tik spēcīgai un pārdomātai, ka neviens nespēj atrunāt. Un labāk taču pirms ņemšanas 100 reizes visu pārdomāt šo atrunu rezultātā, nekā uz emociju viļņa paņemt mazu, mīļu kamoliņu un pie pirmajām grūtībām (kurām neesi gatavs, jo neesi visu pārdomājis) padoties.
14.05.2014 08:30 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
argumentē ar naudu un veselības problēmām.

nu nav jau tik traki. Ļoti svarīgi ir kur tu pērc to suni, lai būtu labi audzētāji, tad arī būs minimāla iespēja, ja sunim kaut kādi iedzimti defekti utt. Kad es meklēju, kur pirkt suni, uzķēros gandrīz uz netik labiem cilvēkiem, labi, ka laicīgi visu sapratu...
Nav jau nemaz nekas tik dārgs - autiņi maksā ap 12euro 30gab iekšā, pārtika 24euro 2kg paka, bet mans suns ir alerģisks, ja tavējais nebūs, tad lētāk būs. Visi gardumi jau pēc taviem ieskatiem.
ā un 6-8 euro mēnesī par pret blusu/ērču pilieniem
14.05.2014 09:47 |

Reitings 797
Itkā no kluba taisos pirkt! Krabis - kādā ziņā alerģisks ? ko viņš nevar ēst?
14.05.2014 12:08 |

Reitings 3167
Reģ: 21.06.2010
Viņai ir alerģija pret vistu, arī lielops viņai ne īpaši patīk, tapēc es pērku speciālo barību alerģiskiem suņiem, kur ir zivs.
14.05.2014 12:20 |

Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Jā, suņa fondu arī par ļaunu nenāk izveidot

Mēs dzīvojam ārzemēs un savu nākotnes kucēnu apdrošināsim, te tā dara gandrīz visi. Tā kā manu vecāku bijušā mīluļa vēža ārstēšanā aizgāja tuvu pie 1000 Ls, arī viņi domā savu jauno eksemplāru apdrošināt, arī LV ir tāds pakalpojums, būs lielāka drošības sajūta:

http://www.purina.lv/Home/All+About+Dogs/Your+New+Pet+Dog/Settling+In+Dog/Pet+Insurance.htm

Protams, vajag apdomāt kārtīgi, izlasi, kādas iedzimtas kaites var būt šai šķirnei, lai zini, ko jautāt audzētājiem, piem., cik ilgi ir dzīvojuši šīs asins līnijas citi suņi un no kā miruši. Bet nevajag pakļauties, tas taču būs tavs suns, tu neesi mazs bērns, ne viņiem būs tas bardaks jāvāc, ne pie ārsta jāved.
14.05.2014 12:37 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kamēr kucēns , tikmēr jau neko negrauž. Grauzt sāk, kad zobiņi sāk augt.
Iziet no mājām varēsi bez problēmām, bet pašai sirds sāpēs, skatoties uz savu mazo kustoni, kas Tev ļeputos pakaļ un ar žēļīgām acīm skatīsies virsū, raudās un leks klēpī.
Mēs savējo gandrīz nemaz vienu neatstājām, ar retiem izņemumiem uz īsu brīdi. Pienākot laikam vest ārā tā visur ņemam līdzi.
14.05.2014 12:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits