Nu būs jābūt gatavai, ka kaut ko viņš noteikti sagrauzīs, sačurās utt. Pat pieauguši un audzināti suņi šad tad sastrādā brīnumus. Mans pēdējais zaudējums ar mammas jauno suni bija superīgas, dārgas zamša augstpapēdenes. Nu neko, suns jūt, kur īstā manta :D
Bet pie tava režīma šis ir pat ideāls laiks, lai ņemtu kucēnu, vasarā taču tev pat lekciju nebūs? Varēsiet iet skoliņā, uz parkiem socializēties ar citām radībām.
Par čivavām un to, ko viņi dara, kad saimnieks nav mājās ir tā, ka tā saucamā seperation anxiety šai šķirnei izpaužas diezgan spēcīgi. Bet ir metodes, kā viņu pieradināt būt kādu laiku pašam ar sevi, tagad te teoriju nerakstīšu :) Bet viens no uzskatiem ir, ka būris nav pati labākā doma.
Vnk būs jāstrādā ar sunīti, suņu skola būs ļoti noderīga, jo šī šķirne pieder pie tām ar augsti attīstīto intelektu, kas ir jānodarbina, citādi suns ātri samācās pats savas gudrības. Nezinu, cik daudz esi apguvusi par šo šķirni, viņiem ir savas īpatnības, kas protams var izpausties un var neizpausties nemaz. Piemēram, nereti viņiem patīk uzkasīties citiem suņiem, sevišķi lielākiem, kā arī nav pārāk iejūtīgi pret maziem bērniem. Turklāt viņi var nodzīvot pat līdz 20 gadu vecumam- tās ir nopietnas saistības.
Es pati plānoju ņemt dobermaņa kucēnu, jo tā ir ''mana'' šķirne, ko pazīstu vislabāk, bet drauga vecākiem šobrīd cenšamies atrast piemērotāko no mazajiem sunīšiem, tāpēc sanāk arī par čivavām izglītoties.