Kimberly - man vislabāk palīdz ELOCON krēms (ir arī smēre un losions, bet ar krēmu vieglāk apieties... recepšu zāles, valsts kompensē 50%, bet tāpat viņas nav pārāk dārgas) + vai nu POLYTAR (tas ir dārgāks, nopērkams aptiekās un drusku ož), vai СТО РЕЦЕПТОВ КРАСОТЫ darvas šampūnu (tas savukart nopērkams tajā pašā Multilux, kā arī, atšķirībā no lielākās daļas darvas šampūnu, neož slikti, tomēr šķiet, ka ir nesaudzīgāks pret ādu). Un laiku pa laikam ieiet vannā, kur ūdenim klāt dzeramā soda.
Nujā, protams, nesmēķēju, nelietoju alkoholu, neēdu gaļu. Cenšos neēst saldumus, bet ar to gan tik viegli neiet... :D Nesen viens ārsts izrakstīja D vitamīna pilienus.
Vispār man ļoti palīdzēja kādu laiku paārstēties ĀSTSKC stacionārā, laikam sabiju tur kādu nedēļu: katru dienu šprices (bija penicilīns, šķidrais kaļķis un vēl kaut kas, bet to pēdējo vairs neatceros) + smēres (tās uz vietas tur deva, no tām, ko gatavo pēc pasūtījuma) + kaut kādas procedūras (citi gāja arī uz UV staru kabīnem, man no saules alerģija, tāpēc es bojātos ādas laukumus apstrādāju ar tādu jocīgu ierīci, kas tā kā ar elektrību viegli sita).
Uzreiz psoriāze nepārgāja, pagāja vēl kāds laiciņš, bet pēc tam vairākus gadus bija tā, ka, kamēr mazgāju matus ar pareizo šampūnu un pēc mazgāšanas 1x galvas ādu iesmērēju to krēmu, tad vispār nekas nemetās. Kaut kas parādījās tikai tad, kad biju noslinkojusi un vai nu kādu citu šampūnu nopirkusi, vai krēmu aizmirsusi sasmērēt.
Tagad gan, pēdējā gada laikā, atkal lēnām sametušies pleķi, bet es ceru, ka kaut kad drīzumā varētu dabūt zāles artrītam, tās tad arī psoriāzei varētu palīdzēt.