Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Atlūguma uzrakstīšana un neiešana uz darbu (likumi)

 
Reitings 205
Reģ: 16.01.2014
Sveikas!
Tā nu ir sanācis,ka mani interesē darba lietas no likumdošanas puses. Te noteikti ir kāda zinošā šajā jautājumā,tāpēc paralēli savādākai informācijas meklēšanai jautāšu arī jums,dāmas!

Situācija: Strādā divos darbos, vien no tiem- pamatdarbs, otrs kā papilddarbs. 1. darba devējam(kas skaitās kā pamatdarbs) paziņo par vēlmi aiziet no darba. Uzraksti atlūgumu darbā. Teorētiski 1 mēnesis pēc darba uzteikšanas ir jānostrādā, bet praksē protams notiek savādāk,kad darba devējs panāk pretī un var lūgt pastrādāt līdz brīdim kad pieņem jaunu darbinieku,vai piedāvā iespēju aiziet no darba kaut tajā pašā brīdi...
Tātad, kas pēc likuma var draudēt, ja tomēr darba devējs lūdz nostrādāt vēl vismaz 2 nedēļas, bet tu neierodies darbā(šo divu nedēļu laikā)? Vai tādā gadījumā darba devējs var kautkādā veidā "sasmērēt" dokumentus, vai jebkādā citādi iespaidot no likuma puses?

Jā,protams, cūcīga rīcība no darbinieka puses,ja tiek paiets pretī un netiek lūgts nostrādāt visu mēnesi,bet tomēr..šoreiz tiešām interesē tikai rezultāti,kas var izvērsties no darbā neierašanās(darba devēja un darba ņēmēja attiecībās) tikai no darba likuma puses, ne emocionālā viedokļa.
09.05.2014 14:49 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits