veikala atvēršana

Reitings 9
Reģ: 08.05.2014
Sveikas,

Daiļās dāmas, ļoti svarīgs Jūsu viedoklis. Man ir ideja atvērt apģērbu veikalu, zinu zinu, ka daudz jau tādu un tomēr man ir ideja, KAS varētu būt savādāks. Gribētu piedāvāt jaukas kleitas , bikses, svārkus un citus sieviešu apģērbus piedāvāt par ļoti sakarīgām cenām- piemēram, kleita varētu būt 29 EUR ( 20 LS), jo man liekas, ka visur viss ir tik pārspīlēts un dārgs. Šie izstrādājumi viennozīmīgi nebūs no Ķīnas, tā varētu būt Vācija, Londona. Bet tā galvenā ideja _ PIEEJAMA cena. Pati esmu šuvēja un iepērkot kleitas, pati kaut ko vēl piešuju un uzprišinu, piedodu tādu kā " odziņu". Kā Jums liekas, vai varētu tāds veikaliņš aiziet ?

Ļoti gaidīšu Jūsu komentārus. Esmu pozitīva un gatava arī produktīvai kritikai :)
08.05.2014 18:30 |

Reitings 9
Paldies VISIEM par komentāriem...tiešām liek aizdomāties. Laikam jau jādomā kaut kas cits. It kā naudiņa mazliet ir, bet trūkst ideju ko lai iesāk :(. Lupatas un visādi sūdiņi jau pilna Rīga.
08.05.2014 21:32 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Atrašanās vietu precīzāk vari pateikt? Rīga vai lauki?

Viens no Cosmo zelta pieņēmumiem - viss, kas ir ārpus Rīgas ir lauki. :D
08.05.2014 21:36 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Kaņešn, tie kas atrodas ārpus Rīgas, parasti piemin,no kuras puses nāk. Tikai Rīdzinieki nenorāda, kur atrodas. Tāpēc arī ir vispārpieņemts apgalvojums, ka ja neesi Rīgā, tad esi pilnīgā čuhņā. :D
08.05.2014 21:40 |

Reitings 9
doma bija Rīgas centrā. Bet tā kā pati dzīvoju Mārupes" laukos", pieņemu arī varbūtību par Pārdaugavu. Galvenais, lai ir LABA vieta ar cilvēku plūsmu :)
08.05.2014 21:42 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
LABA vieta maksās LABU naudu.
08.05.2014 21:44 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Sākumā es mēģināju izveidot internetveikalu, bet īsti neaizgāja. Visiem viss patika, bet nav kur uzmērīt- tadēļ arī radās doma par sava veikaliņa atvēršanu.

Kas konkrētāk neaizgāja? Kāpēc?

Ja vienīgā problēma ar internetveikalu ir uzmērīšana, tad tev telpas centrā nevajag - derēs jebkas, kas ir viegli sasniedzams ar transportu (arī parkoties vajag, lai būtu kur). Tad tev uz cilvēkiem, kas ienāks no ielas, būs jāpaļaujas mazāk, lielāko daļu tirgošanas veiks internetveikals. Telpas dajebkur būs tieši tādos nolūkos - lai varētu uzmērīt jau iepriekš noskatītu kleitu. Ārpus centra arī tās īres cenas būs adekvātākas.
08.05.2014 21:49 |

Reitings 9
tieši uzmērīšanas dēļ, lai arī biju izstrādājusi ļoti precīzu izmēru tabulu ( gandrīz katram izstrādājumam), tāpat atdūros pret to, ka nav kur uzmērīt. Vēl biju mēģinājusi uz realizāciju iedot vienam veikaliņam- saprotu, ka katrs grib uzvārīties, bet visam ir robežas. Protams, ka es devu pa daudz zemāku cenu, bet viņi uzlika vēl tikpat uzcenojumu. Nu es sapratu, ka nav aršana. Kāds tolks uzlikt tik lielu uzcenojumu un " sēdēt uz tā ". Vai nav izdevīgāk iziet uz kvantitāti. Bet tā jau laikam mana domāšana.
08.05.2014 21:56 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Veikalins ir laba lieta un labi, ka ir cilvekam velme to darit, man ar tada bija - sapnjoju tiesi ta pat ka autore, tad uzrakstiju biznesa planu un sapratu, ka par tadiem riskiem un mazam naudam to nedarishu :)
Kaut vai iedomajies cik naudu tev vajag, lai atvertu veikalinu- ar 10 kleitam nepietiks, ka ari vajag ierekinat ires naudu uz vairakiem menesiem, jo ja neko nenopelnisi? Ka samaksasi iri?

Riga tak maza - izliec sludinajumus kaut vai te pat- ja kada bus ljoti ieinyereseta lada Tava kleita, aizbrauks i no Teikas uz Marupi piemerit.
08.05.2014 22:03 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
jāatceras, ka daudziem veiksmīgiem cilvēkiem sākumā ir bieži teikts, ka viņu idejas nekam neder.
šī diskusija man atgādināja rakstu par vienu meiteni, arī šuvēju, kas ņem drēbes no humpalām un pāršuj pa savam, tad pārdod savā veikalā. nez kā viņai tagad iet.
bieži vien ir nācies veikalā redzēt vienkāršu apģērbu lēti, tad gandrīz identisku apģērbu, tikai ar izdekorētu plecu daļu/apkakli/apakšējo malu/piedurkni uzreiz 2-3x dārgāk. gribējās iet mājās, atvērt DIY lapu un piešūt tos pričendāļus pašai.
nezinu Rīgā neko līdzīgu tavai idejai, varbūt šeit meitenes zinās... zinu vienu uz Tērbatas ielas ar šūtām kleitām, skaistas, bet arī maksā attiecīgi. ņemt jau gatavu un pārtaisīt būs daudz izdevīgāk, tagad Eiropas šuvējiem cenu ziņā nav iespējams konkurēt ar lērumu lēto apģērbu veikalu, bieži vien nopirkt jau gatavu maksā mazāk kā pašam nopirkt audumu.
bet jāņem vērā, ka tādām mantām ir ierobežots pircēju loks, pat ja veikals atradīsies pašā Rīgas sirdī, ne katram garāmgājējam interesēs ieiet iekšā. Nevar turpināt attīstīt internetveikalu? nekas nenotiek uzreiz.
08.05.2014 22:05 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Terbatas ielas LaVita ved drebes no konkretas pilsetas, piesuj klat cakas un kleitas gatavas, bet nu ari tur neiet tik labi cik gribetos:)
08.05.2014 22:08 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Ideja izdosies, ja piedāvāsi kaut ko īpašu. Dažkārt stundas 4 pavadu tirdzniecības centrā un tā arī aizeju tukšām rokām un pilnu maku, jo vienkārši nav ko nopirkt - jau pa gabalu paskatoties vien veikalā viss ir, piemēram, trīs toņos - pelēks, zils, brūns...
Ja Rīgā atvērtos veikals ar tiešām oriģināliem apģērbiem un tādiem, kas nav katrā otrajā veikalā, tad es ļoti labprāt šādā veikalā iepirktos.
Varbūt vari parādīt kādas preces piedāvāji internetveikalā?
08.05.2014 22:11 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Es arī ieteiktu izveidot biznesa plānu (vai paprasīt kādam, lai izdara to tavā vietā), lai redzētu, vai tevis iedomātā cena vispār ir reāla. Man nesen nācās tādu izveidot tulkošanas birojam studiju uzdevumā, tad arī sapratu, kur paliek tā starpība starp tarifu par lapu un naudu, ko tulks reāli saņem par padarīto darbu.
08.05.2014 22:35 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
es iepērkos tirdzniecības centros, jo tur parasti veikalos ir pieejami visi izmēri. Nevēlos izvēlēties kleitu, kas vispār der, nevis vispirms - patīk. Tāpēc metu līkumu visām mazajām bodītēm. Outleta tipa veikaliem (pat "piefrišinātiem") 29 eur nav lēti. Gaidu, kad Olimpijā atvērs ouletu, ceru, ka vismaz beidzot tie būs par atbilstošām cenām, jo tomēr tās drēbes nav gluži jaunas - novalkātas laikojot, vazājoties pa plauktiem, noliktavām, novecojušas tendences.
08.05.2014 22:37 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Nu, man ar tām novecojušajām tendencēm ir tieši otrādi. Bieži T/C nesanāk nopirkt neko, jo man konkrētās sezonas svaigākā tendence nepatīk vai nepiestāv. Jā, izmēri ir visi, kādus gribās, bet mērīt jēgas nav, jo nu nepatīk! Man vienalga, kas ir un kas nav modē, es zinu, kas man patīk un piestāv.
08.05.2014 22:49 |

Reitings 8
Reģ: 11.05.2014
Zane!
Tev @
11.05.2014 12:27 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Man arī ne pārāk lielākā daļa jaunās modes tendences, gribas kaut ko parastu, bet viss kaut kāds uztjūnēts :D To, kas ir modē, es redzu paskatoties pa logu - katra trešā tā saģērbusies, bet es negribu kā katra trešā, gribu parasti, vienkārši, bet ar savu odziņu nevis ražotāja masveida odziņām staigāt un justies īpaša.
11.05.2014 13:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits