Šampanietis

 
Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
Sveikas Cosmo dāmas!
Man ir tās īss un vienkārš jautājums - Kurš ir Jūsu iecienītākais šampanietis?
Ja mākat, tad būtu jauki pateikt - kāpēc.
Paldies.
06.05.2014 14:14 |
 
10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
Esmu dzērusi vienu reizi Cristal Brut Louis Roederer, kad bagātie radi atbrauca :D Ļoti garšoja :D
Bet ikdienā izlīdzinos ar zelta BOSCA un Martini Asti, bet tie diemžēl nav šampanieši :D
06.05.2014 16:16 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Madām atraitne no šampaniešiem un čīles baltvīni. Bosca dzirkstošie man par vāju 7,5 % nav nopietni , un par saldu.
06.05.2014 16:19 |
 
Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
06.05.2014 16:20 |
 
10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
Kubiete , Tu tāda mums nopietnā, kas dzer tikai stipros, ja? :D
06.05.2014 16:24 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jēga no čurūdeņa? Labam vīnam vai vismaz dzirkstosamn ar nav jabut zem 11% labrīt...:D Tāpat ka alus beidszas ar 5,5 % ..talak ir spitotais dzēŗiens.. brendijs sākas ar 40 % līdz atm tas ir stiprais alkoholiskais dzēriens.
06.05.2014 16:26 |
 
10 gadi
Reitings 847
Reģ: 17.10.2013
Kubiete , bet kaut vai Bosca'i ir cik tur 7,5 viņš ir ārkārtīgi garšīgs manu prāt. :D Bet nu jā. Man ja kas brendiji nevisai.. Dzeru gandrīz tikai tavus sauktos čurūdeņus :D Bet. Katrai sava gaume ;)
06.05.2014 16:38 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nē , zeltīto bosca var dzert, bet labak tomēr čīles baltvīnu tad izvelos.:)
06.05.2014 16:56 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
vīnīgais īstais šampanietis, ko esmu dzērusi ir

cik atceros, bija labs.

tā garšo Prosecco dzirkstošos vīnus.
06.05.2014 16:57 |
 
Reitings 2532
Reģ: 29.01.2009
*dzirkstošie vīni

ps. atvainojos par milzeņiem :D
06.05.2014 16:59 |
 
Reitings 362
Reģ: 01.10.2012
Man jau patīk, ka katru reizi, kad ir bijusi kāda diskusija par šampjiem (dzirkstošajiem vīniem) kādam vienmēr ir jāparāda savas zināšanas un jānorāda uz atšķirību starp šampanieti un dzirkstošo vīnu, kaut patiesībā visi jau sen zina šo atšķirību.
Un runājot par iecienītākajiem šampaniešiem, stipri šaubos, ka te ir tik daudz meitenes, kas būtu nobaudījušas pietiekami daudz šampaniešus, lai varētu runāt par iecienītāko, tāpēc ir saprotami, ka šādās diskusijās tiks minēti vairāk dzirkstošie vīni, kurus tautā tik un tā mēdz dēvēt par šampjiem
06.05.2014 17:00 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Ar vārdu šampanietis daudzi cilvēki saprot arī visus dzirkstošos vīnus. Taču par šampanieti drīkst saukties vienīgi Šampaņas (Champagne) reģionā Francijā darīts dzirkstošais vīns. Šampaņa bija Francijas apgabals vēl ilgi pirms tas kļuva par šampanieša galvaspilsētu.


ampaņas apgabals tiek iedalīts trīs daļās: Montage de Reims, de la Marne ieleja un Cote des Blancs.

Uzskata, ka par savu izcelsmi šampanietim ir jāpateicas 17. gs., Ludviķa XVI valdīšanas laikā, dzīvojušajam Oviljes abatijas mūkam Pjēram Perinjonam (Dom Perignon).

Šampaņas reģionā vīnogas nogatavojas ļoti vēlu, pateicoties samērā vēsajam klimatam. Rauga sēnīte, kura atrodas uz vīnogas miziņas un kura vēlāk nokļūst vīnā, līdz ziemas sākumam nepaspēj attīstīties, taču pavasarī, kad laiks kļūst siltāks, šīs baktērijas kļūst īpaši aktīvas, kā rezultātā vīns sāk rūgt atkārtoti. Sākotnēji šo uzskatīja par negatīvu faktoru līdz Perinjons šo faktoru padarīja par vērtību. Viņš atklāja kādu svarīgu lietu, proti, ja vīnam pievieno cukuru, gāzu saturs palielinās.

Patiesībā tikai ap 1800. gadu sāka pilnībā kontrolēt apbrīnojamā dzēriena ražošanu. Noslēpuma būtiskākā daļa ir tā saucamā otrreizējā raudzēšana pudelēs, kuras dēļ vīns kļūst dzirkstošs — citiem vārdiem runājot, piepildās ar ogļskābo gāzi.



Bet Rīgas šampanieti gatavo praktiski tādā pašā tehnoloģijā tikai vīnogas..vīnaogs ir mazliet citas un ražo LV...:)
06.05.2014 17:06 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Jo spumantes (dzirkstošo vīnu) process ir atšķirīgs no šampanieša... Un pats svarīgākais vienīgā pasaulē valsts, kas ir tiesīga uz šo vārdu ir Francija, tāpat kā Prosecco ir itāļiem un protvīns ir portugāļiem utt...
Nu redzi sameloji.. Jā Francija, bet konkrēta reģiona.. tas ir viņu izdomata tehnoloģiajs,reģions un nosaukums. Bet tehnoloģija ir Rigas šampanietim ir identiska.
06.05.2014 17:08 |
 
Reitings 207
Reģ: 12.03.2014
Martini. Asti vai kopa tas vis jaraksta?. :D neaceros vnkaarshi malkoju :D
06.05.2014 17:13 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Neesmu melojusi neviena vārda, varbūt ne visu pateikusi līdz galam. Tas, ka sakopēji informāciju no neta .. nu neko nenozīmē. Bet tehnoloģīja un kā vēl ir atšķirīga... ja jau gribi pastāstīt, ļaušu tev paturpināt ;) pameklēt un palasīt.. šampanietis ir tomēr atsevišķa un ļoti nopietna vīnogu mīļu dzēriens ... par kuru arī esmu mazliet mācījusies, bet turpini droši.
06.05.2014 17:13 |
 
Reitings 139
Reģ: 29.01.2009
Martini Asti un Bosca.
Īstie šampji man ne visai, neesmu brutu cilvēks
06.05.2014 17:13 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Paskaties uz pudeli ja reiz dzer:D :D :D

Un nē, atsevisķi... turklat man piemeram par saldu dikti.
06.05.2014 17:14 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
DIO es palikšu pie SAVA VIEDOKĻA UN ZINĀŠANĀM. Kad bus LV apciemo LB rūpnīcas un tad parunasim. :D
06.05.2014 17:15 |
 
Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Martini Asti un no lētajiem tas krievu- svetskoje polosladkoje vai kaut kā tā :D
06.05.2014 17:15 |
 
Reitings 663
Reģ: 29.01.2009
Neatzīstu šampjus, vīnus utt.

Dzeru tādu mantu labāk

06.05.2014 17:16 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Martini. Asti vai kopa tas vis jaraksta?. neaceros vnkaarshi malkoju



http://3.bp.blogspot.com/-MWr8suZIgFA/UMpPePBR5BI/AAAAAAAAABk/C_oT6tVVhvU/s1600/Martini_Asti_by_mmarti.jpg
06.05.2014 17:16 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits