nav tādas viennozīmīgas atbildes uz šo jautājumu, brauc tur, kur jūties drošāk. neesmu pieredzējusi velobraucēja un intensīvajā Rīgas satiksmē braucu pa ietvēm, respektējot gājējus, pat ja tas sanāk daudz lēnāk, ir daudz mazāka iespēja, ka man kāds uzbrauc virsū. un man vienkārši bail braukt pa ceļu ar daudz mašīnām, ja ceļš šaurs pie intensīvas satiksmes, ir grūti apbraukt velosipēdistus, un arī kad fūre panesas garām vai autobuss piespiež, nav patīkama sajūta. pa tukšu ietvi arī nevar nesties, es vienreiz gandrīz nolikos uz kapota mašīnai, kas izbrauca no savas mājas vārtiem, vadītājs bija pārbijies. ja būtu braukusi lēnāk, būtu sadzirdējusi motoru. vispār uz velo braucot dzirde ir svarīgs orgāns, ar austiņām NEKAD nevajag braukt ar velo. un ja nepieciešams braukt pa lielceļu, uzlikt ķiveri.
labāk lēnāk, bet drošāk. šķērsojot gājēju pārejas nokāpju no riteņa, lai man neviens nepiekasās. ja negribās kāpt nost no riteņa pie katra luksofora, braucu kopā ar mašīnām, ja ceļš plats un nav intensīva satiksme. mainot ceļu (no gājēju celiņa uz brauktuvi un otrādi) vienmēr skatos uz visām pusēm, lai nevienam netraucētu un manas kustības ir paredzamas. vēl braucot pa brauktuvi, ir svarīgi izstiept roku, rādot signālus, lai visiem satiksmes dalībniekiem ir skaidrs, kur domā griezties.