Braukšana ar velosipēdu

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Čau! Brīvdienās beidzot tiku pie ilgi kārotās lietas - velosipēda. Bet tagad nevaru saprast, kā labāk pārvietoties pa Rīgu.
Tāpēc vēršos pie jums: pa kurieni jūs pārvietojaties ar velosipēdu vietās, kur nav atsevišķa veloceliņa? Pa ietvi vai brauktuves maliņu?
Draugs it kā man teica, lai labāk braucu pa ietvi, jo tā būšot drošāk. Un piebilda, ka, ja neesot norādīts, ka tas ir tikai gājēju celiņš, tad mierīgi varu ar velo tur braukt.
:)
06.05.2014 13:03 |

Reitings 676
Reģ: 08.10.2009
Es pa ietvi, man pa ielu bail :D
06.05.2014 14:59 |

Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
Es braucu gan pa ielu, gan pa ietvi, gan velo celiņiem...skatos, kur ērtāk. Protams, sastrēgumu laikā nespiedīšos cauri mašīnu gūzmām un izvēlēšos ietvi :)

Galvenokārt domāju par savu drošību un tikai tad par to, kas kādam nepatīk. Pašai ir bijis, ka, braucot pie mašīnas stūres, blakus brauc velosipēdists, kurš vienā brīdī izdomā močīt pāri priekšā esošajai gājēju pārejai. Pietam, nepaskatoties un pat minimāli nepiebremzējot.

Redzot tādus eksemplārus toč nervi čupā un gribās apstāties un pašai personīgi pieiet klāt un sadot pa seju... neesmu agresīvs cilvēks, bet vairāk par visu uzvelk, ka cilvēks nedomā par savu un citu cilvēku drošību!
06.05.2014 15:02 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Esmu pastāvīga auto vadītāja un vasarā pārvietojos brīvdienās arī ar velo un mans secinājums ir tāds, ka bieži vien es varētu izkāpt no auto un iegāzt dažam labam velosipēdistam pa seju. Daži velosipēdisti vienkārši acīmredzot nespēj saprast, ka, velkoties uz 15km/h pa ceļu, viņi TRAUCĒ, ir nācies vairākas reizes strauji bremzēt, jo kāds velosipēdists izdomājis parādīties uz ceļa pēkšņi. Kad pati braucu ar velo, pārvietojos pa ietvi, brīdinot gājējus vai velo celiņiem.
06.05.2014 15:16 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nav tādas viennozīmīgas atbildes uz šo jautājumu, brauc tur, kur jūties drošāk. neesmu pieredzējusi velobraucēja un intensīvajā Rīgas satiksmē braucu pa ietvēm, respektējot gājējus, pat ja tas sanāk daudz lēnāk, ir daudz mazāka iespēja, ka man kāds uzbrauc virsū. un man vienkārši bail braukt pa ceļu ar daudz mašīnām, ja ceļš šaurs pie intensīvas satiksmes, ir grūti apbraukt velosipēdistus, un arī kad fūre panesas garām vai autobuss piespiež, nav patīkama sajūta. pa tukšu ietvi arī nevar nesties, es vienreiz gandrīz nolikos uz kapota mašīnai, kas izbrauca no savas mājas vārtiem, vadītājs bija pārbijies. ja būtu braukusi lēnāk, būtu sadzirdējusi motoru. vispār uz velo braucot dzirde ir svarīgs orgāns, ar austiņām NEKAD nevajag braukt ar velo. un ja nepieciešams braukt pa lielceļu, uzlikt ķiveri.
labāk lēnāk, bet drošāk. šķērsojot gājēju pārejas nokāpju no riteņa, lai man neviens nepiekasās. ja negribās kāpt nost no riteņa pie katra luksofora, braucu kopā ar mašīnām, ja ceļš plats un nav intensīva satiksme. mainot ceļu (no gājēju celiņa uz brauktuvi un otrādi) vienmēr skatos uz visām pusēm, lai nevienam netraucētu un manas kustības ir paredzamas. vēl braucot pa brauktuvi, ir svarīgi izstiept roku, rādot signālus, lai visiem satiksmes dalībniekiem ir skaidrs, kur domā griezties.
06.05.2014 15:19 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Liene Ja nav speciāla veloceliņa, tad velosipēdistam pienākas 1m no brauktuves labās malas.
06.05.2014 15:19 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Tesla bet ja ir? Biju aizbraukusi uz Priedaini, pasēdēt pie upes un tā... Gar malu iet velosipēdistu celiņš, speciāla zīme.. Nē - kaudzei velosipēdistu jābrauc pa braucamo daļu. Nu kāpēc? Un man jābrauc pretējā joslā, lai viņus apbrauktu, jāriskē, jo, redz, kundziņiem un lēdijām nepatīk braukt pa speciāli paredzēto celiņu. Nu tā ir vienkārši nekaunība bišķiņ...
06.05.2014 15:27 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
vispār ir pozitīvi, ja cilvēkam ir ilgstoša pieredze gan kā gājējam, gan kā autobraucējam, gan kā velobraucējam, jo tad viņš saprot labāk citus satiksmes dalībniekus un domā ne tikai par savām ērtībām un tiesībām, bet arī par citu satiksmes dalībnieku ērtībām. bez CSN pastāv arī pieklājības normas.
06.05.2014 15:29 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Protams, es jau šo diskusiju nevarētu komentēt, jo nepārvietojos ar riteni pa LV, bet gan pa pilsētu, kas skaitās velo galvaspilsēta.
Šeit galvenie uz ceļa ir velobraucēji, tad gājēji un tikai pašās beigās autobraucēji.
Vienīgais mans ieteikums būtu varbūt tomēr vairāk sākt pārvietoties pa brauktuves daļu, lai autovadītāji sāktu cienīt, ievērot, pierast pie velobraucējiem.

Varu padalīties pieredzē ar to, kā man šeit gāja ziemā. Bija sasnidzis ļoti daudz sniegs, uz kursiem šā vai tā bija jānokļūst un 7:30 no rīta vēl dažas ietves un velo celiņi nebija notīrīti. Tā nu kādus 2km nācās izmantot ceļu pa kuru pārvietotas automašīnas. Tur ir ļoti šaurs un līkumots ceļš, ka kādam aiz manis braucošajam autovadītājam būtu neprāts apdzīt mani. Tā nu es mierīgi pēc iespējas ātrākā tempā arī pārvietojos pa to ceļu, aiz manis bija ļoti gara rinda ar mašīnām, bet NEVIENS neizrādīja savu nepatiku. Kaut tā būtu arī kādreiz Rīgā ;)
06.05.2014 16:26 |

Reitings 1405
Reģ: 17.02.2012
Cenšos pārvietoties pa veloceliņiem vai ietvi. Pa ielu man nav drosmes braukt. Uz nerviem spēlē gājēji, kas lāčo pa veloceliņu un velobraucēji, kas brauc pa ielu, traucē satiksmi gadījumos, kad tieši blakus ir veloceliņš.
06.05.2014 16:35 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Tā kā man ritenis drīzāk ir tikai ikvakara pabraukāties prieciņš nevis transporta līdzeklis, braukāju tikai pa veloceliņiem vai ietvēm. Nedzīvoju centrā, līdz ar to īpaši gajējus netraucēju.

Man gluži tāpat! ;)
06.05.2014 16:44 |

Reitings 1196
Vienīgais mans ieteikums būtu varbūt tomēr vairāk sākt pārvietoties pa brauktuves daļu, lai autovadītāji sāktu cienīt, ievērot, pierast pie velobraucējiem

Es ieteiktu pa brauktuves daļu braukt tikai tiem eksemplāriem (kas pēc maniem novērojumiem ir ļoti neliels skaits velosipēdistu), kas pārzina ceļu satiksmes noteikumus, nekavē satiksmi, kas ir spējīgs nezaudēt prātu arī stresa/avārijas situācijas, kas ciena autovadītājus (šādu eksemplāru vispār traki maz) un (ieteicams), kas paši mēdz pārvietoties ar auto, jo tad tā sajēga par to, ko labāk darīt (un ko nedarīt), ir nedaudz lielāka. Bet ja godīgi - es esmu ļoti iepriecināta, ka Latvija nav, piemēram, Nīderlande, kur velobraucēji ir (man pilnīgi nesaprotamu iemeslu pēc) ''uzcelti'' uz pjedestāla.. Šeit tomēr priekšroka savā ziņā ir autovadītājiem un, lai gan es atbalstu veloceliņu ierīkošanu( un visādas citādas aktivitātes, kas varētu atvieglot velobraucēju dzīvi), tomēr ceru, ka Rīga nekad nepārvērtīsies par kaut ko Nīderlandes pilsētām līdzīgu.
06.05.2014 16:53 |

Reitings 1154
Hone Ja ir zīme, ka tas ir TIKAI velo celiņš, tad jābrauc pa to. Ja tas ir velo/gājēju celiņš (vleo|gājēji), tobiš kopīgs, tad drīkst braukt pa bruaktuvi. :)
06.05.2014 16:54 |

Reitings 3774
Es domāju, ka Rīga nekad nepārvērtīsies par kādu no Nīderlandes vai Vācijas pilsētām, kur ar velo pārvietojas pilnīgi visi cilvēki. Rīgai vienkārši nav izdevīgi velobraucēji. Ne viņi maksā nodokļus, ne viņi maksā apdrošināšanas, ne viņi lieto degvielu un vēl tam visam pa virsu viņi ir veselīgāki un mazāk izmanto ārsta pakalpojumus.
06.05.2014 16:59 |

Reitings 1154
Man patīk Endy* humora izjūta. :)

Bet tā ir... Ja visi brauktu ar velo, tad daudzas slimības atkristu.
06.05.2014 17:17 |

Reitings 479
Reģ: 04.07.2013
Braukāju pa veloceliņiem un ja nav tad ietvēm.
06.05.2014 18:02 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Protams, ir pārgalvīgi riteņbraucēji, bet tāpēc visi nav jāliek vienā maisā. Arī autovadītāju vidū netrūkst atsaldēto un gājēji vispār uzskata, ka uz viņiem nekādi CSN neattiecas. :D
06.05.2014 18:29 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Endy*: Tur ir ļoti šaurs un līkumots ceļš, ka kādam aiz manis braucošajam autovadītājam būtu neprāts apdzīt mani. Tā nu es mierīgi pēc iespējas ātrākā tempā arī pārvietojos pa to ceļu, aiz manis bija ļoti gara rinda ar mašīnām, bet NEVIENS neizrādīja savu nepatiku.

Es tiešām nezinu, par ko Tu tā šeit priecājies. Es Tavā vietā būtu nokāpusi no velosipēda, pastāvējusi 2 minūtes un palaidusi kādu daļu mašīnu garām. Ja reiz runa ir par cieņu, tad lai tā būtu abpusēja.
06.05.2014 18:44 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Hone, jūrmalas veloceliņš ir vienās bedrēs un pilns ar māmiņām, kuras stumj bērnu ratiņus un nemaz netaisās palaist velosipēdistus. Un ja tev iebraukšana pretējā joslā, lai apbrauktu šķērsli sagādā problēmas, tad varbūt nevajag braukt ar auto? Ielas malā samestie auto, gājēji, kas skrien pie sarkanā tie jau tev netraucē vai ne?
06.05.2014 18:59 |

Reitings 1196
Keratīns runa nav par to, kas man sagādā vai nesagādā grūtības (tikpat labi var teikt - ja tev grūtības sagādā apbraukt bedres un šķēršļus (māmiņas) tad varbūt nevajag braukt ar velo?) Ja ceļš paredzēts velosipēdistiem, tad viņiem pa to arī jābrauc, nevis jālien uz daļas, kur brauc mašīnas, izraisot avārijas situācijas un pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus :) Nezinu, par kuru Jūrmalas veloceliņa daļu tu runā (jo gan tās, kas iet gar bulduru, priedaines, utt, stacijām ir pilnīgi ok stāvoklī, pati esmu braukusi), bet nekad neesmu redzējusi aptrakušu māmiņu barus, kas neļauj pabraukt garām un fantastiski milzīgas bedres, kuras nevar apbraukt. Īsumā - jocīgi, ka nesaproti - velosipēdisti daudzās vietās autobraucējiem traucē tikpat ļoti (vai vēl vairāk) , cik Tev tās bedres un māmiņas.
06.05.2014 19:07 |

Reitings 3774
switched on, man tur reāli nebija vietas, kur nokāpt. Gar ceļa malu ir grāvis. Ja es nokāptu, es tāpat traucētu mašīnām, jo es aizņemtu ceļa daļu un apdzenot mani viņiem vienalga būtu jāiebrauc pretējā braukšanas joslā.
06.05.2014 19:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits