Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

gatvavā picas mīkla - līp

 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
meitenes man ir gatavā picas mīkla no dobeles dzirnavnieka, bet nevaru saprast vai pareizi sataisīta, saliku visas sastāvdaļas kā norādīts uz gramiem, bet man līp pie pirkstiem, nevis bišķiņ , bet pamatīgi. miltus daudz negribas gāzt klāt vēl, jo itkā taču viņa gatavā. nav kārtīgi izmīcīta? cik jūs ilgi mīcāt jau gatavos maisījumus un kādi jums sanāk?
05.05.2014 12:52 |
 
Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Pieliec miltus..vnk pa daudz piejauciūdeni/ eļļu.. Es uz "čuju"gatavoju- un vienmēr sanāk.
05.05.2014 12:54 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
nu es pieliku nedaudz vēl, bet līp tāpat. es vēl speciāli mērīju uz svariem cik daudz ūdeni liku, eļļu.
05.05.2014 12:56 |
 
Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
Tā ir jābūt-vienmēr pērku tieši šo maisījumu,viņai ir jābūt tādai ļoti lipīgai,vnk uzliec uz savām rokām miltus pirms ņem ārā to picas masu un tad vnk uz cepamā paīra viņu ar pirkstiem "izmīci''
Es pirmo reizi arī domāju,ka kkas nav kārtībā,bet nē,viņai tādai jābūt.


Es parasti ieberu tos miltus un ūdeni cik tur norādīts,samaisu ar karoti kārtīgi,tad viņai ļauju tās 10-15 min pastāvēt un tad paņemu nedaudz miltus,lai nelīp pie rokām lieku uz cepamā papīra izlīdzinu un klāju visu virsū-vienmēr sanāk superlabi :)
05.05.2014 12:59 |
 
Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Varbūt pārāk ātri sāki taisīt picas formu! Es parasti, kad samīcu mīklu, tad vēl pusstundu paturu to vienkārši pastāvēt bļodā un tad lieku uz galda un izritinu, kad ir pastāvējusi, tad tāda elastīgāka un vispār nelīp.
05.05.2014 13:00 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
cik tu viņu liec vienai reizei? visu? vnk es gribu viņu tādu ļoti, ļoti plānu.
05.05.2014 13:01 |
 
Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
Viņa nebūs tāda,ka vispār nelips pie pirkstiem,viņa nedaudz lips tāpat,tā jābūt vnk izstaipi līdz visiem pannas stūriem vienmērīgi ar pirkstiem un viss būs ok.
05.05.2014 13:01 |
 
Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
2 reizes izmocījos ar to Dobeles picas mīklu un pilnīgi nekas nesanāca. Kopš tās reizes metu tai mīklai līkumu un pērku gatavās pamatnes. :D
05.05.2014 13:03 |
 
Reitings 530
Reģ: 08.01.2014
es vienai pannai lieku pusīti,bet man maza panna-izlīdzinu viņu un sanāk diezgan plāna tā pamatne.
05.05.2014 13:03 |
 
Reitings 114
Reģ: 09.07.2009
Man ar' tā Dobeles mīkla VIENMĒR ir lipīga. Vienreiz pieliku klāt nedaudz miltu, kad izcepās, bija tuvu betona masai! :D Neko nedari ! Miltus uz pannas nedaudz uzkaisi..
05.05.2014 13:04 |
 
Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Plānās picas (tādas, kuras ir picērijās) mājas apstākļos ir nereāli uztaisīt. Tur vajag savādāku mīklu un speciālu krāsni.
05.05.2014 13:04 |
 
Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
nereāli nav pašai ir sanācis līdzīgi, bet esmu par slinku, lai taisītu pati mīklu, paņēmu gatavo un nobrīnījos , ka tā līp.
05.05.2014 13:06 |
 
Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Vienalga, tā pica nebūs tāda kā pasniedz picērijās.
05.05.2014 13:20 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Neesmu taisījusi ar gatavo maisījumu, taču, cik saprotu, tā ir rauga mīkla. Tas nozīmē:
1. pamatīgi jāmīca, nevis sajauci un viss; parastais formulējums - mīcīt, kamēr lec no rokām nost, bet, ja miltu par maz, tas neizdosies, tāpēc miltus var nedaudz piekaisīt klāt, taču tas jādara nelielām porcijām un atkal kārtīgi jāmīca, jo citādi viegli piebērt par daudz un mīkla sanāks cieta.;
2. kā iepriekš ieteikts, pirms likšanas pannā, lai nostāvas, nobriest;
3. rullējot (vai kā taisi) - nokaisi ar miltiem pamatni, rokas miltainas;
4. mājās pīrāgu mīkla arī mēdz būt dažādā lipīguma pakāpē.
05.05.2014 13:21 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Es arī agrāk pirku šo maisījumi, līdz sapratu, ka picas mīklai vajag tikai miltus, cepamo pulveri un nedaudz olīveļļas. Kopš tā brīža taisu pati to maisījumu un vienmēr sanāk labi :)
05.05.2014 13:22 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
El Diablo, protams nebūs kā picērijās, jo kur mājās tādu krāsni raut, taču nedomāju, ka visi ikdienā mājās taisa kā restorānā.
05.05.2014 13:23 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Patiesībā pietiek ar miltiem, ūdeni, olīveļļu un garšvielām - var izrullēt plānu, taču būs blīva, ne tik pufīga.
05.05.2014 13:24 |
 
Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Sugar- viņiem ir tāda īpatnēja garšviela klāt- nezini kas tas ir?
05.05.2014 13:26 |
 
Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Patiesībā pietiek ar miltiem, ūdeni, olīveļļu un garšvielām - var izrullēt plānu, taču būs blīva, ne tik pufīga.

Nu jā, bet ar tādu mīklu labāk garšos biezākas picas.
05.05.2014 13:27 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Comic sans, nope, nezinu, bet lietojos extra virgin olīeļļu dižu atšķirību garšā nejutu. Arī, cik pētīju receptes internetā, neredzēju, ka būtu liktas kādas garšvielas mīklai klāt. Pildījumam gan parasti oregano (raudene, душица) ir klāt, kas piešķir to īpatnējo vidusjūras reģionam raksturīgo garšu :)
05.05.2014 13:32 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits