Sveikas, cosmo meitenes!
Kā ieraudzīju diskusiju ar nosaukumu "Mans klupšanas akmenis", tā uzreiz ienāca prātā tas, ar ko , tā teikt, cīnos gadiem ilgi, bet nekādi nevaru pārvarēt.
Runa gan nebūs par svaru vai ko tamlīdzīgu, drīzāk par ko absolūti nesaistītu :)
Tad nu tā - cik vien sevi atceros, allaž paticis rakstīt stāstus, rakstus, esejas, dzejoļus... tā teikt, par visu un jebko. Bet vienmēr - goda vārds, vienmēr! - klupšanas akmenis ir bijis virsraksts. Liekas diezgan pastulba problēma, bet tomēr.
Nu nevaru nekādi no sevis "izspiest" virsrakstu! Pēc visiem loģikas likumiem, tam jābūt tai lietai, kas piesaistīs, ieinteresēs un uzrunās lasītāju, bet tas arī ir tas, kas man visvairāk nepadodas.
Cilvēki ir teikuši, ka mani raksti ir patiešām labi, tomēr tik tālu daudzi potenciālie lasītāji, iespējams, nemaz netiks, jo ja pats teksts ir okay, tad virsraksts parasti "neuzrunā".
Kad tos veidoju, parasti smadzenēm aiziet priekšā tāds kā bloks un viss, nu nav man to ideju.
Grūti pat noformulēt konkrēto problēmu, bet ticu, ka visas saprata :D
Mans jautājums žurnālistēm/ topošajām žurnālistēm/ blogerēm / literātēm un vienkārši tām, kam rakstīšana ir sirdslieta vai daļa ikdienas -
kā jūs nonākat pie interesanta virsraksta? Procesa laikā, vai arī jau uzreiz rakstot ir skaidrs, kāds tieši tas būs? Varbūt kādi padomi, knifiņi, ieteikumi manai situācijai? Vai arī vēl kādai šī pati kaite? :D
Tā kā plānoju studēt medijos, tad no šīs problēmas gribētos tikt vaļā pēc iespējas ātrāk! Jo visādā citādā ziņā, rakstīšana patiešām ir mana sirdslieta.