Sapņojam! [Apzinātie sapņi]

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Blakus sapņu diskusijā radās doma izveidot atsevišķu tēmu - sapņu žurnālu tām, kas trenējas apzinātajā sapņošanā vai arī vienkārši vēlas ierakstīt šeit kādu savu sapni.

Es domāju, ka mēs varētu pievērsties arī sapņu patulkošanai/paanalizēšanai.

Šeit ir pieejami padomi par to, kā sasniegt apzinātā sapņa stāvokli:

http://lucidtips.blogspot.com

http://io9.com/5950532/a-handy-guide-to-lucid-dreaming-with-additional-tips-from-richard-feynman

http://www.social-consciousness.com/2012/09/lucid-dreaming-7-tricks-you-didnt-know.html

Ja kādai ir laba informācija sakarā ar šo tēmu, arī, lūdzu, liekam šeit linkus.

Ja interesē astrālā projekcija (out of body experiences), iesaku palasīt Roberta Monro grāmatas, kurās tas aprakstīts.
29.04.2014 22:28 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Jā, man arī ir bijuši tādi periodiskie. Tie visi bija diezgan nepatīkami, dažas nedēļas gandrīz katru nakti sapņoju, ka it kā es esmu kaut kādā baisā datorspēlē, un man ir jābēg ir no kaut kā. Visu laiku prātā bija doma ''Eu, bet šī taču ir tikai spēle, man ir jānospiež Esc taustiņš!'', bet to tā arī nevarēju izdarīt, paniski bēgu no visādiem monstriem. :D
06.05.2014 22:02 |

Reitings 38
Reģ: 20.04.2014
Pēc maza prombūtnes laika arī es "atdzīvošos."

Arī man dažus gadus atpakaļ bija periodiskie sapņi. Es katrā sapnī kāpu augšā pa kāpnēm. Drīzāk līdu, jo kāpnes bija slidenas. Un tā vienmēr un visur. Pēc tam atkal man sapņos bija jātiek lejā pa šīm kāpnēm, bet to vidū vienmēr bija caurums. Tādi pārsvarā bija mani sapņi. Bet tas laiks jau sen pagājis.

Liekas, ka pāris dienas atpakaļ nosapņoju pusapzināto sapni. Es to nekontrolēju, bet kkādā veidā zināju, ka es varu darīt, ko gribu, neviens neuzzinās. Šajā sapnī es atrados pie lielveikala, kas bija pļavas vidū. Pēkšņi sākas apšaude un veikala stikls tiek pilnībā sabojāts. Tad es atrodu nūjiņu, kas spēj salabot jebkuru lietu. Tā es eju pa veikalu un visu laboju. Tad veikalā sākas dīvains vīruss - nenormālā iemīlēšanās. Ja kāds tevī iemīlas, viņš tev neliek mierā un aiz mīlestības nogalina. Jā, tajā brīdī manī iemīlējās vairāki cilvēki un es bēgu. Es ņēmu stikla pudeles un metu pret viņiem. Es paņēmu ratiņus un ar tiem braucu, lai ātrāk tiktu prom. Bet tad es priekšā ieraudzīju cilvēku, kurš man ir svarīgs. Es viņu noskūpstīju, jo zināju, ka neviens neuzzinās, ka nekas nenotiks. Tad mēs abi kopā aizbēgām un sapnis beidzās.

Tāds pusapzināts sapnis, jo parastā sapnī es neko riskējošu nedarītu , jo parasti es neapzinos, ka tas taču ir sapnis. Zemapziņa orsmth deva pilienu apziņas.
08.05.2014 18:24 |

Reitings 374
Reģ: 04.08.2013
Vēl atcerējos, ka bija periodiskie sapņi par krītošām lidmašīnām. Avarē vai nu pagalmā, bet ja izskrienu ārā, tad ietriecas mājā. Bija sapnis, kad es pati atrados lidmašīnā un viņa gāzās, un tādi sapņi vairākas naktis.

Noah, tev interesants sapnis. :) Va tev pašai patika, kādas sajūtas pēc tam bija, bailīgi vai juties kā pēc jautra piedzīvojuma? Reizēm tik foršs sapnis gadās, bet tās sajūtas nevar aprakstīt!
08.05.2014 18:44 |

Reitings 38
Kitija, man vispār patīk action veidīgie sapņi, tāpēc ka man pēdējā laikā vispār ir sapņi, kuriem nav jēgas - tikai viena vienīga, nekustīga aina. Arī smuki, bet garlaicīgi.
Ja nosapņo foršu sapni, tad visa nākamā diena ir izdevusies un gribās iet un visiem stāstīt - "man bija TĪĪĪĪĪĪK FORŠS sapnis! " :)

Manai draudzenei vienmēr ir interesanti, kārtīgi action sapņi - bēg no slepkavām, nogalina kaut kādus citplanētiešus utml. Man vienmēr liela skaudība, žēl, ka viņa par apzināto sapņošanu neinteresējas, viņai būtu patiešām fantastiski sapņi.
08.05.2014 18:55 |

Reitings 2126
O, čau, Noah, kādu laiciņu neesi manīta. :) Interesants sapnis, prieks, ka sāk veikties.

Man šonakt bija dīvains sapnis, biju ielūgta uz dzimšanas dienas ballīti, kuru rīkoja meitene, ar kuru esam nosacīti sliktās attiecībās, man pret viņu ir diezgan negatīva attieksme bet jau entos gadus neesam runājušas. Tā nu es negribīgi devos uz to ballīti un aizmirsu mājās dāvanu, attapos tikai tad, kad biju jau pie viņas. Atvainojos viņai, ka atnācu tikai ar puķi, jo dāvanu aizmirsu mājās, saņēmu apmēram tādu tekstu ''Nu slikti! Tev obligāti ir jāatnes dāvana divu dienu laikā, savādāk mūsu attiecības būs sačakarētas un notiks tas un tas''. Padomāju, nu labi, būs jāpasteidzas un jāatnes tā dāvana. Tā nu atdevu viņai to dāvanu, pati nezināju, kas tur ir iekšā, viņa vēra vaļā, tur bija kaut kādas konfektes un viena OK tablete. Viņa dīvaini paskatījās un mani, sāka smieties, un tā kaut kā sapnis beidzās. :D
08.05.2014 18:59 |

Reitings 38
Čau, El Diablo, esmu atpakaļ no brīvdienām. :)

Kaut kur nesen lasīju, ka Tavs lietotājvārds radies no spēles The Last of Us. Gribēju tikai teikt - high five. Kad pirmoreiz izlasīju Tavu lietotājvārdu, nodomāju - kill 'em with el diablos. Re kā, cik pasaule ir maza. :)

Dīvains gan Tev sapnis. ;D Man sapņos nekad nerādas tādi cilvēki. Pēdējais murgs man bija par pazīstamu meiteni, ar kuru ir neitrālas attiecības. Sapnī viņa bija dēmons, kas vilka mani iekšā melnajā caurumā. Tas vispār bija mans pēdējais "dzīvais murgs".
08.05.2014 19:09 |

Reitings 2126
Jā, viena no mīļākajām spēlēm! :) Tik skaista un aizķeroša, ir bijuši daži apzinātie sapņi tajā skaistajā pamestības atmosfērā, tiesa tajos iztiku bez zombijiem. :D

Sakarā ar tiem cilvēkiem, vispār interesanti, kāpēc zemapziņa sapņos mēdz iepīt tādus, pilnībā ar situāciju nesaistītus pazīstamos. Vai tā ir kāda apslēpta zīme, vai arī vienkārši tas tiek darīts pilnīgi bez loģikas..?
08.05.2014 19:36 |

Reitings 38
Redzu, ka te sen iestājies klusums. Cerams, ka kāds tomēr iegriezīsies... :)
Pati neesmu neko rakstījusi, jo bija pilnīgs "sausais" periods. Pilnīgi nekādu sapņu. Pamazām jau atkal sāku nostabilizēties. No pilnīgas miglas kaut ko sāku atcerēties. Labi zinu, ka sapņoju vismaz kādus 5 sapņus, bet vismaz pēdējā laikā varu arī kādu atcerēties.

Pēdējie 3 sapņi.

Es runāju ar krievu interniem un viņi man pārmet par to, ka es viņus aizvilku sev līdz uz debesīm...? Sajūta bija nevis tāda, ka esmu mirusi, bet es kā rēgs spēju ceļot starp pasaulēm. Viņi uz mani dusmojas un saka, lai vedu viņus atpakaļ.

Ārā ir satumsis, visur migla. Es ieeju tādā kā disnejlendā, bet tā ir vairāk līdzīga bruņinieku pilij. Es tai apeju apkārt un tur tālāk ved ceļš uz paralēlo pasauli, vietu, kur ir viduslaiki. Es tur ļoti vēlos nokļut, bet priekšā ir upe un tilts. Tilts diemžēl ir sabrucis. Beigas.

Esmu nokļuvusi kādā vecā mājā kopā ar saviem tuvākajiem draugiem. Mēs šajā mājā taisamies pārnakšņot, bet kāda sieviete mūs pieskata. Ar 2 draugiem norunājam naktī pa kluso doties izpētes gājienā. Lai tiktu ārā mēs grieztos un sienās griežam caurumus un lienam pa tādu labirintu. Kad nokļūstam ārā, visur zied ievas, ārā ir silts, spīd saule, ir vasara. Es ieraugu ceļu un sāku pa to skriet uz priekšu. Gar manas vecmāmiņas māju tas viss ir asfaltēts, tad es priekšā ieraugu putnus. Beigas.

Gan jau, ka arī Jums ir, ko pastāstīt. Tauta, sarosās! :)
23.05.2014 16:13 |

Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
Pacelšu, ja nu kādai ir ko stāstīt ;)

Šonakt sapņoju, ka Ieva no Ugunsgrēka precas, un es organizēju viņas kāzas, bet bija tik daudz visādu misēkļu - līgavas māsu kleitas par šaurām, uzvalka biksēm vīles izdilušas, Leons sola kādam sadot pa muti, un Gunārs visu laiku lien apskauties :D
Bet beigās kāzas notika :D
01.06.2014 14:43 |

Reitings 38
BellaDona, nu gan. :D

Hell yeah, man bija 2. random apzinātais sapnis. :')

No rīta pamodos, varēju jau celties augšā, jo miegs īpaši nenāca, bet piespiedu sevi atkal aizmigt un bāms. Prieciņš priekšā. :)

Sākumā es stāvu Rimi veikalā pie cepumu plaukta un runāju ar seriāla "Castle" aktieri. Abi divi smejamies un ēdam cepumus. Viņš aizgāja un man ŠĀŪSMĪGI sagribējās tos cepumus. Es no plaukta izņēmu paciņu un sāku ēst. Tad ieraudzīju veikala apsargu, kurš aizdomīgi uz mani skatās. Centos cepumus paslēpt, bet bija par vēlu.

Te sapnis palika apzināts.°

Es sāku skriet pa veikalu, gāzu visus stendus otrādi. Pie sevis sapratu, ka tas ir sapnis. Bet daudz nedomāju, jo mērķis bija aizbēgt. Ieslēdzu visus trauksmes signālus. Atvēru milzu saldētavu. Šķaidīju stikla pudeles. Vienkārši demolēju visu veikalu. :''D Tad man priekšā bija kaudze ar kastēm. Sāku pie sevis domāt - "...ja mani noķers, nekas jau nenotiks, es sapņõju. Varu kaut vai veikalu uzlaist gaisā. Eu, jāpamēģina lidot." Un es lecu gaisā, bet neizdevās. Tad es atcerējos, ko man puisis dzīvē teica par lidošanu - "ja tu sapnī nevari palidot, tad tu nedomā pareizi. Vienkārši pajautā lidot." Un tad es ieskrējos uz kastēm, palecos un aizlidoju uz izeju. Un tad pamodos.

Vienkārši tīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīīk superīgs sapnis. ;D

up. Up. UP. :)
15.06.2014 17:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits