Sapņojam! [Apzinātie sapņi]

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Blakus sapņu diskusijā radās doma izveidot atsevišķu tēmu - sapņu žurnālu tām, kas trenējas apzinātajā sapņošanā vai arī vienkārši vēlas ierakstīt šeit kādu savu sapni.

Es domāju, ka mēs varētu pievērsties arī sapņu patulkošanai/paanalizēšanai.

Šeit ir pieejami padomi par to, kā sasniegt apzinātā sapņa stāvokli:

http://lucidtips.blogspot.com

http://io9.com/5950532/a-handy-guide-to-lucid-dreaming-with-additional-tips-from-richard-feynman

http://www.social-consciousness.com/2012/09/lucid-dreaming-7-tricks-you-didnt-know.html

Ja kādai ir laba informācija sakarā ar šo tēmu, arī, lūdzu, liekam šeit linkus.

Ja interesē astrālā projekcija (out of body experiences), iesaku palasīt Roberta Monro grāmatas, kurās tas aprakstīts.
29.04.2014 22:28 |

Reitings 335
Reģ: 26.01.2014
Un kurš man palīdzēs iztulkot sapni - nu jau kādu laiku vairs nesapņoju to, bet bija periods, kad gandrīz katru nakti sapņoju, ka savā kāpņu telpā lecu pa kāpnēm, pēkšņi it kā lidoju un tad nokrītu. Tajā brīdī arī noraustījos pati esot gultā, sapnis beidzās un gulēju tālāk. Nekad neesmu sapratusi, kas tas ir.
06.05.2014 18:17 |

Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
demoiselle - varbūt tas ir brīdinājums par negaidītu pavērsienu, pārmaiņām, ja dzīvē patīk lieli viļņi, tad varbūt iespējami sarežģījumi, kas noved pie pozitīva iznākuma.

misrix - pa kāpnēm lēci augšup vai lejup? varbūt biji dzīves posmā, kurā notika kāda virzība, kas strauji apraujas, piemēram, tiekšanās pēc jauna amata, jauna posma sākšanās attiecībās u.tml.?

Ja sapnis šķiet zīmīgs, var mēģināt veidot savas asociācijas, varbūt redzētais kaut ko atgādina, varbūt sapnī izjustās emocijas ir tādas pašas kā kādā dzīves situācijā u.c.
06.05.2014 18:39 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
BellaDonna, tad es gaidu to paveersienu jau vairaak nekaa gadu :D
06.05.2014 18:43 |

Reitings 570
tad es gaidu to paveersienu jau vairaak nekaa gadu

O, bet interesanti, ko zemapziņa tik ļoti grib pavēstīt!
Šis ir Ūdens kā stihijas raksturojums, varbūt no tā var kaut ko interpretēt tālāk.

Ūdens pauž jūtas, dzīvību, dvēseli, dzīves plūdumu. Ūdens nes saturu un veido vidi dzīvībai. Ūdens ir uzņemošs, tas pielāgojas apstākļu gultnei, bet arī pats iedarbojas uz apstākļiem, lēnām kaļ akmeni un lauž klinti. Ūdens ir stihija, kurā rodas atmiņa, tas saglabā iespaidus, saturu un pieredzi, bet ir spējīgs no visa atbrīvoties, atjaunoties un augšāmcelties jaunai dzīvei. Ūdens stihija ir mistiska, subjektīva, intuitīva. Ūdens intuīcija ir kā pasakās aprakstīti burvju kausi un ūdens spoguļi: ir jāuzdod jautājums, jāpagaida, līdz norimst saviļņojums, un uz skaidrās virsmas parādīsies atbilde. Ūdenim piemīt īpašība tuvināt, pat piesaistīt. Šīs saiknes ir kā kopēji asinsvadi. Mēs tās saucam par attiecībām.
06.05.2014 19:08 |

Reitings 21
Reģ: 06.05.2014
Sveikas meitenes!
Jau pāris mēnešus sapņus pierakstu un šķiet, ka tie ir kļuvuši spilgtāki un es tos vieglāk varu atsaukt atmiņā.

Tikai vienu reizi dzīvē esmu piedzīvojusi apzināto sapņošanu, un tas bija naktī pēc Inception noskatīšanās. Laikam filma atstāja uz mani iespaidu. Tipisks sapnis man. Ar nepazīstami sievieti svešā istabā runājām, tad izgājām uz balkona un tur kaut kas man likās savādi. Iespējams vēja, svaiga gaisa vai saules trūkums. Tad sapratu, ka sapņoju, pagriezos un izgāju pa istabas durvīm un attapos milzīgā vecmodīgā ēkā, iespējams baznīcā, kas bija pilna ar cilvēkiem. Pārējo laiku savu rīcību spēju kontrolēt, bet tas nebija ilgi.

Jautājums: Vai jūs bieži sapņos satiekat nepazīstamus cilvēkus un atrodaties svešās vietās?
06.05.2014 19:27 |

Reitings 570
Vai jūs bieži sapņos satiekat nepazīstamus cilvēkus un atrodaties svešās vietās?

Regulāri :D Šo cilvēku sejas vaibstus un izskatu atceros reti, bet pazīstamos redzu daudz retāk.
06.05.2014 19:34 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Vai jūs bieži sapņos satiekat nepazīstamus cilvēkus un atrodaties svešās vietās?

Nē, pazīstami cilvēki tomēr ir biežāk sastopami bet savukārt vietas gan svešas, nezināmas un reizēm nereālas. Vismaz man.
06.05.2014 19:34 |

Reitings 130
Reģ: 18.04.2014
Izlasot Beth komentāru man ienāca prātā jautājums.

Vai ir iespējams, ka sapnis ir par apzināto sapņošanu? Tikai mēs to atceramies tā itkā mēs to spejam kontrolejām bet īstenībā nekādas kontroles nebija?

Atceroties vienu Vsauce video, kur viņš pieminēja ka sapņi ir kā simulācija lai mūs sagatavotu lietām kas nas nav notikušas. Ja mēs pieņemam ka tā ir, tad Bethas sapnis par apzināto sapņošanu bija kā simulācija tam kā tas būtu ja varētu apzināti sapņot?

Cerams, ka izteicos pietiekami saprotami.

Runājot par svešiniekiem sapņos, man sapņos apmēram 10% ir pazīstami un 90% nepazīstami, tas ir ja nerēķina "fona" personāžus :D
06.05.2014 20:08 |

Reitings 2126
Vai ir iespējams, ka sapnis ir par apzināto sapņošanu? Tikai mēs to atceramies tā itkā mēs to spejam kontrolejām bet īstenībā nekādas kontroles nebija?

Manuprāt tas ir tikai ne līdz galam kontrolēts sapnis. Cilvēks ir nedaudz apzinājies, bet nav to sajūtu novedis līdz galam, kā rezultātā sanāk kaut kas pa vidu parastam un apzinātam sapnim.
06.05.2014 20:21 |

Reitings 36
Reģ: 16.01.2014
Meitenes varbūt varat ko patūlkot:
Aizpagājušo nakt kuģoju no Zviedrijas un sapņoju-
Pastaigājos pa ieliņu un ir ziema, aizeju līdz baznīcai tur ārā izrotātas eglītes un viss kā uz Z-svētkiem. Bija arī aina, kur silīte guļ mazais Jēzus,kā baznīca parasti ir, es pieeju pie tās aina, noliecos skatīt mazo Jēzu un pēkšņi man acis vaļā un kuģi nenormāli šūpo. Vai ta varētu būt k'da apziņa vai kā?"Vēl joprojam divaina sajūta.
06.05.2014 20:24 |

Reitings 21
Koven, pati arī par to iedomājos. To kā sapratu, ka sapņoju, un to ka izgāju no istabas es nekontrolēju. Iespējams zemapziņa man mazliet palīdzēja. :)
Bet ja pieņemam, ka sapnis bija par to kā būtu sapņot apzināti, tad tāda lieta kā apzinātā sapņošana nepastāv. Mana zemapziņa(vai arī tas kas iespaido sapņus) taču zina, ko es darītu, ja spētu kontrolēt sapņus, un to realizē. Vai smadzeņu daļa, kas sapņo, ir atdalīta no daļas, kas domā?
Tagad es izteicos nesaprotami. :)
06.05.2014 20:27 |

Reitings 2715
Reģ: 13.12.2013
Es biezi sapnii redzu kaadu viirieti, kurs sevi deevee par manu draugu, bet liidz ko veelos uzzinaat, kas vins ir, sapnis paartruukst. Vienu nakti sapnoju, ka braucu pie vina ciemos, skaisti lauki, daba, tas "draugs" tik izpaliidziigs, bet tad man meegina uzbrukt vina maasas mezones, tanii bridi saaku kontroleet sapni un "bilde paartruuka".
06.05.2014 20:31 |

Reitings 335
Reģ: 26.01.2014
BellaDona - nē, kritu lejā pa kāpnēm. Nu tik jocīgs sapnis. Fu!
Beth - jā, un es nesaprotu, kā tas var būt, jo esmu lasījusi, ka sapņos redz tikai tos, ko esi dzīvē saticis.
06.05.2014 20:36 |

Reitings 21
Misrix, es arī esmu kaut ko tādu lasījusi. Iespējams tie ir cilvēki, kurus redzējām uz ielas, vienkārši garāmgājēji. Bet vismaz manos sapņos viņi vienmēr ir nozīmīgi.
06.05.2014 20:41 |

Reitings 2126
Bet ja pieņemam, ka sapnis bija par to kā būtu sapņot apzināti, tad tāda lieta kā apzinātā sapņošana nepastāv.

Pilnīgas muļķības. Starp tiem diviem sapņu veidiem ir milzīga atšķirība - parastos sapņus kontrolē zemapziņa, bet apzinātos kontrolē apziņa, un tajos zemapziņa paliek otrajā plānā, jeb ar apziņu tādos sapņos var piekļūt zemapziņai, uzzināt, kas tur ir.
06.05.2014 21:08 |

Reitings 2126
Nevienmēr tie ir garāmgājēji vai kaut kas tāds, pilnīgi iespējams, ka tie ir zemapziņas sintezēti tēli un personas. Tāpat ir ar vietām. Man gan vienreiz bija tāds neizskaidrojams gadījums, bet cenšos pārāk neieciklēties uz misticismu un visu to.
06.05.2014 21:20 |

Reitings 21
El diablo, tieši to arī vēlējos uzzināt. Paldies.
Tagad tikai jāiemācās atšķirt sapņi par apzināto sapņošanu un īstā apzinātā sapņošana.
06.05.2014 21:22 |

Reitings 2126
Beth, nav tādu sapņu par apzināto sapņošanu. ;) Vienkārši, tā ir ne līdz galam novesta apzināšanās. Notiek tāda svārstīšanās starp apziņu un zemapziņu. Vajag sev kārtīgi sapnī ieskaidrot un atkārtot, ka šis ir sapnis, un es to kontrolēju. Ja viss būs pareizi izdarīts, būs pilna apzināšanās sajūta, un tā sajūta pati par sevi ir burvīga. :)
06.05.2014 21:26 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Reiz sapnī redzēju draudzenes brāļa nāvi naktī, kad tas notika, precīzi kā tas notika un precīzi cilvēku, ar ko tas bija noticis, lai gan, pamostoties, man nebija ne jausmas, kas tas tāds bija. Uzzināju tikai vakarā, kad šo vēsti saņēmu. Apskatoties pēc tam bildes, sapratu, ka arī puisis bija bijis tas pats - iepriekš viņu nebiju redzējusi nekad, ne bildēs, ne dzīvē. Kā tas varēja gadīties, ja pieņem, ka visas vietas un cilvēki, ko redzam sapnī, mēs kādreiz esam redzējuši dzīvē, bet neatceramies? Precīza vieta (specifiska), precīzs cilvēks un precīzs notikums (briesmīgs, nāve - pēc tam pati vairākas dienas ļoti slikti jutos tā sapņa iespaidā)
06.05.2014 21:33 |

Reitings 374
Reģ: 04.08.2013
Runājot par periodiskiem sapņiem, es vienu periodu katru nakti sapņoju, ka apmaldos kādā svešā pilsētā vai svešā ciematā vai pat mežā. Katru reizi apmaldos, nepazīstamas vietas, nezinu kur atrodos, nezinu kur iet. Lai kur arī ietu, es nonāku lielākā bezizejā. Šīs nakts sapnis arī bija ļoti līdzīgs. Es arī iepriekš apmaldoties biju nonākusi nepazīstamā dzīvokļu rajonā, tikai šoreiz bija riktīgi satumsis (tā iepriekš nav bijis), bet es satiku mazu zēnu, kurš nesa kucēnu. Uzreiz palika drošāk ar viņu.
06.05.2014 21:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits