Domu izkratīšana

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Pirms šodienas vēl ticēju saviem draugiem, radiem un citiem savas tautības cilvēkiem, ka viņi traucas prom no Latvijas, dēļ bezdarba vai mazām algām. Taču tā tas nemaz nav, liela daļa meklē tikai iemeslus, lai neatdzītu bailes. Vainojot likumus, politiku un valsti, bet patiesābā, es uzskatu, ka cilvēki laižas prom, jo to dara visi, turklāt galvenais iemesls ir pašam savas bailes, tikai nevēlas to adzīt. No kā ir bail?

Man pašai paliek ar vien vairāk bail no savas dzīves, pat ne no dzīves, no sevis, no saviem mērķiem un sapņiem. Esmu jauna, tik tiko pilngadīga...gandrīz pilngadīga, bet iespējams pārāk mērķtiecīga, iespējams vēlos pārāk daudz. Ko es vēlos? savu personisko dzīvi, izauksmi karjerā un savu ģimeni. Savā jaunībā jau esmu dzīvojusi gan viena, savā dzīvoklī, gan kopā ar vīrieti. Tas man devis iespēju kaut nedaudz saprast, ko īsti nozīmē vārds - dzīve. Kad neesi atkarīgs no neviena, kad jāpieņem savi lēmumi, kad jātiek pašam galā ar savām problēmām, ka neviens tev nevar palīdzēt vai neko ieteikt, es to līdz tam laikam, kad dzīvoju atsevišķi nesapratu, jo mana mamma ir bļāvusi un uzskatijusi, ka mans idejas un viedoklis ir nekam nederīgs, tāpēc viss jādara, kā viņa uzskata. Šī iemesla dēļ vēlos arī trupmāk dzīvot viena, taču man ir bail, ka neatradīšu pienācīgu darbu, varbūt man ir pārāk zems pašnovērtējums? Lai gan pašai reizēm liekas, ka vērtēju sevi pa augstu... Nevēlos samierināties ar zema līmeņa darbu, jo sev esmu uzstādijusi augstu mērķi - pabeigt inžinierus un arhitektūru. Taču, kamēr to izdarīšu būšu jau vecumā ap 26 gadiem, kad pienāks laiks veidot ģimeni, bet vai būšu gatava? ja visu laiku atdotu darbam un mācībām - gan iepriekš minētajā jomā, gan papildus kursos (piem. valodas) un tam visam starpā sports no kura nevaru attikties ne dienas.

Es zinu, ko vēlos, bet nezinu vai to panākšu... Tāpēc esmu nedaudz apjukusi - riskēt, cīnīties vai bēgt uz ārzemēm vai strādāt zema līmeņa darbā, atdoties ģimenei un dzīvot izklaidēs?

Protams, šeit es dzirdēšu no meitenēm pārmetumus un neciecieņu, bet varbūt arī tas man palīdzēs.
Tikai gribēju izstāstīt ko domāju... to cik apjukusi savā prātā esmu.

Vai jūs zinat ko vēlaties? vai esat sasniegušas savu mērķi, vai samierinājušas ar to, ko dzīve sniegusi pretīm bez cerībām uz kaut ko lielāku?
Kad jūs sākāt dzīvot atsevišķi no vecākiem, kāds bija jūsu pirmais darbs, dzīvotjot atsevišķi?
29.04.2014 20:44 |

Reitings 435
Reģ: 12.01.2014
Jā, es novērtēju saprotamu teksta izklāstu un gramatiku!
30.04.2014 18:39 |

Reitings 358
Reģ: 22.05.2013
mh, pateikšu Tev, kāpēc prasīju, ka abas profesijas gribi. Pati mācos būvniekos, un cik esmu saskārusies, tad par arhitektiem saka, ka viņi kā mākslinieki reizēm uzprojektē ēkas, nedomājot par to kā dzīvē realizēt, savukārt inženieri atkal liekas ļoti nosvērti cilvēki, pateicoties ieņemamajam amatam.
Un patiesībā Latvijā projektētājs ir tas, kurš dabūjis būvinženiera papīru, tā kā no vienas puses, man liekas, ka projektētājs Tev tuvāks varētu būt.
Es varētu kļūdīties, bet vai nebija tā, ka pēc skolas, iegūstot arhitekta papīru, pieci gadi prakses pirms vari būt arhitekts?! Sanāks ļoti daudz laika pavadīt mācoties, pēc tam prakse, bet pēc tam iespēja, ka būs baigi laba darbiniece!
Daudz Tev ko apsvērt, tā kā - lai veicas!
30.04.2014 23:18 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Jāpiekrīt vien par autores jaunības maksimālismu.
No savas pieredzes (mēģinot studēt ko pavisam citu) varu ieteikt sākt ar to, kas liekas grūtākais - respektīvi, meklē augstskolu ārzemēs un brauc studēt! (mani plāni gan nebija saistīti ar ārvalstīm) Nepatiks vai nevarēsi pavilkt - brauc atpakaļ.
Ja vēl nemācies 12.klasē, vari nākamgad paspēt apmeklēt kādus no augstskolu piedāvātajiem kursiem, pamācies vairāk valodas, lasi internetā profesionālo literatūru, ja uzskati, ka valodu nepārvaldi tā, lai vārētu studēt.
Man arī vidusskolā bija lieli plāni par to, kam un cik gadu vecumā ar mani jānotiek. Kad tiku ārā no mājām, tā uzreiz atklājās dažādi apstākļi, par kuriem pat domājusi nebiju.
Protams, ir skaisti un labi, ka orientējies jomā, kurā vēlies strādāt, tikai nepārmet pārējām meitenēm viņu nezināšanu - nu nevar visi būt speciālisti visās jomās, arī to sapratīsi tikai ar laiku.
Manuprāt arī svarīgi apzināties, ka ne vienmēr augstskola ir tā, kas nosaka studenta zināšanu līmeni un turpmākās iespējas - svarīgāka ir paša studenta personība.
Lai veicas!
30.04.2014 23:48 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Taču, kamēr to izdarīšu būšu jau vecumā ap 26 gadiem, kad pienāks laiks veidot ģimeni, bet vai būšu gatava?

Vispirms nodzīvo līdz 26 gadiem un tad domā, kam būsi un kam nebūsi gatava.
Pagaidām sāc ar augstskolas izvēli un samierinies, ka no kaut kā var nākties atteikties. ;)
30.04.2014 23:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits