Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Meklēju asistentu

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Tā kā caur šo forumu esmu atradusi labus kontaktus, ielikšu info arī šeit..

Meklēju asistentu uz pusslodzi. Tas, ko man vajag:
- ļoti laba angļu valoda rakstisi
- ļoti laba latviešu valodas gramatika un stilistika
- komunikācijas prasmes
- zināšanas par mārketingu

Tā īsumā ;)
29.04.2014 18:45 |

Reitings 1493
Vienkārši tā ir tāda specifika, kur tikai ar CV un parunāšanos nepietiek.

Nu a bet, davai, tad arī no darba devēju puses kaut kādas elementāras prasības? - Uzreiz skaidri gaiši cilvēkam pateikt, ka tā ir tikai pārbaude, kas netiks apmaksāta :D

Drostala, nu tak izlasi līdz galam, ko Demi rakstīja - tas, ka pārbaude, tika pateikts tikai pēc darba izdarīšanas, jo pati uzprasījās - kas un kā ar to darbiņu beigās, arī kāpēc tas netiek apmaksāts?
30.04.2014 15:19 |

10 gadi
Reitings 755
Manuprāt, ļoti jauki, ka Demi izteica savu viedokli. Nezinu gan, kas tiek stāstīts meitenēm, kas piesakās uz šo darbiņu, bet pietiek, ka meitenes tiek maldinātas jau šajā forumā. Rakstīts, ka meklē asistentu uz pusslodzi, tātad, izklausās pēc normāla darbiņa. Un, ja meitene ir saņēmusi norādes un nav atminēti noteikumi, ka pirmais darbs, ko uzrakstīs būs sava veida ieskaite, tad šaubos, vai meitene par to pati iedomāsies. Mazums, meitene tik ļoti priecīga, ka viņai tiek dota iespēja sevi parādīt, vairs nepievērš uzmanību noteikumiem vai kam tādam, bet koncentrējas uz darbiņu.

Protams, katram jābūt atbildīgam par sevi, saviem darbiem utt, jābūt uzmanīgiem. Taču nesaprotu, kādēļ nevar minēt, ka meklē palīgu, tādam un tādam darbiņam. Ka tiks rīkots sava veida konkurss, ka sadarbosies ar labākā raksta autoru. Lai cilvēks pirms darba sākšanas izvērtē, vai tas ir tas, ko viņš vēlas, vai grib veltīt savu laiku, vai ir tā vērts.

Ja chanely sadarbojas vai meklē sadarbības partnerus ikdienas, protams, viņai tā ir ikdiena un viss liekas pašsaprotami, iespējams, reizēm ko piemirts izklāstīt utt. Bet tad varbūt ir vērts uzlikt sava veida noteikumus uz papīra, visiem kandidātiem tos izsūtīt, lai iepazīstas. Tad neveidosies pārpratumi. :)
30.04.2014 15:27 |

Reitings 1897
Reģ: 29.04.2014
Un, ja meitene ir saņēmusi norādes un nav atminēti noteikumi, ka pirmais darbs, ko uzrakstīs būs sava veida ieskaite, tad šaubos, vai meitene par to pati iedomāsies.

Autores darba devēja, tikko minēja, ka viņa izskaidroja , ka pirmais būs pārbaudes darbs , par kuru iespējams, ja nebūs paveikts darbs pēc prasībām, atalgojumu nesaņems. ;)
30.04.2014 15:30 |

Reitings 625
Reģ: 17.05.2011
Sinepe manā gadījumā neizskaidroja - laikam piemirsa!
30.04.2014 15:34 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
chanely - kādēļ Tev tik BIEŽI jāmeklē jauni darbinieki? Man tā izklausās, ka Tu tiešām "strādā" uz pārbaudes darbiniekiem un viņu BEZMAKSAS darbiem!!!! :D
Paņem un ieliek sludinājumu - piesakās vairāki un tad labāko darbu arī nopublicē (nesamaksājot pārējiem).
Viss ir forši, bet labi, ka kāds (šajā gadījumā DEMI) par to informē pārējās!
Miers! Ja zināmi noteikumi, viss OK!
30.04.2014 15:39 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
Ai, nu būs Demi pieredze nākamreiz uzdot visus jautājumus pirms darba sākšanas. katram jau tomēr vispirms ir jādomā par sevi un cik pašam tas ir izdevīgi, neskatoties uz to, ka visas esam jaukas un izpalīdzīgas. Nezinošajiem, neinformētajiem un kautrīgajiem diemžēl bieži sanāk palikt nedzirdētiem vai nesaprastiem vai pārprastiem..

man piemēram vienreiz Latvijas sabiedrībā diezgan populārs režisors piedāvāja asistenta darbu vispār bez samaksas!!! jo interesants projekts!! samaksātu, ja projekts tiktu akceptēts, palaists un vēl atnestu arī kādu peļņu. es reālistiski nospriedu, ka tomēr Latvijas apstākļos iespējamā peļņa nebutu pietiekama viņa algai, citu darbinieku samaksām un arī manējai par vismaz pusgada darbu :) tā ka cirpēji ir un būs viienmēr :)
30.04.2014 16:16 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Visām tām, kas te par krāpšanu runā - ja darba līguma nav, tad kāda vēl krāpšana? :) Drīzāk jau krāpnieces ir visas tās, kas strādā un naudu saņem bez darba līguma.

Vot jums mentalitāte.
30.04.2014 17:03 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Tesla Tu tagad baigi formāli un pat ne par tēmu....
Es domāju šajā gdījumā un arī visos citos (LATVIJA ir maza) darba devejs saņem pēc - "dots devējam atdodas!" (starp citu 2. gadījums 2 mēnešu periodā, kur dzirdu, ka pie darba devēja neiet un biežii mainās darbinieki līdz vispar neko nevar atrast, jo darba devējs nesamaksā....)
30.04.2014 17:13 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Kādēļ formāli un ne par tēmu? Demi darba līgums nebija, uz mutiskas vienošanās pamata neko darīt nevajag.
30.04.2014 17:20 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Visām tām, kas te par krāpšanu runā - ja darba līguma nav, tad kāda vēl krāpšana? Drīzāk jau krāpnieces ir visas tās, kas strādā un naudu saņem bez darba līguma.

Tesla, ja mūsdienās visi pieprasītu līgumus par viena neliela darbiņa izdarīšanu, liela daļa Latvijas iedzīvotāju vispār sēdētu bez iztikas līdzekļiem. Domāju, ka atbildība ir jāuzņemas darba devējam, nevis ņēmējam, jo parastie darbinieki "danco" tikai pēc darba devēja stabules.
01.05.2014 12:26 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es laikamko nezinu, jo sanemot honorāru...( tieši honorāru) darba līgusm pirms atm nav slēgts. Ir citāda veida līgumi.... un jā nodokli maksā arī no honorāra. Nu man ta bijis... par citiem nemāku teikt, un gan jau ka nav likumīgi.
01.05.2014 12:30 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
manuprāt, pašai chanely vajadzēja vairākkārt uzsvērt, ka tas būs pārbaudes raksts, ka ir vairāki kandidāti, no kuriem izvēlēsies labāko un samaksās tikai labākajam. Tad arī Demi nejustos apkrāpta, iespējams, jo apsvērtu pamatīgāk, vai ir vērts tērēt savu laiku, mest malā citus darbus un vai viņai vispār ir izredzes kļūt par to labāko. Citādi šobrīd izskatās, ka chanely apzināti to piemin kā starp citu vai garāmejot, vai vispār piemirst pieminēt, jo viņai tā ir izdevīgi - bezmaksas darbaspēks. Starp citu, strādājot mediju jomā un nedaudz pārzinot to nozares specifiku, kurā darbojas chanely, novērots, ka ļoti daudzi tagad tā dara, viņa nav vienīgā. Liek vienu pēc otra sludinājumus, par pārbaudes darbiem nesolot samaksu, bet tomēr agri vai vēlu tos izmantojot un liekot lietā un šādi ietaupot līdzekļus. Ja chanely tik BIEŽI meklē darbiniekus, manuprāt, jau sen varēja atrast to vienu labāko, ar ko arī sadarboties! Ja tas nav joprojām izdarīts, gribot negribot jāsecina, ka viņai ir izdevīga šāda nemitīga darbinieku meklēšana un pārbaudes darbu uzdošana.
01.05.2014 12:38 |

Reitings 27552
kurā darbojas chanely, novērots, ka ļoti daudzi tagad tā dara, viņa nav vienīgā. Liek vienu pēc otra sludinājumus, par pārbaudes darbiem nesolot samaksu, bet tomēr agri vai vēlu tos izmantojot un liekot lietā un šādi ietaupot līdzekļus. Ja chanely tik BIEŽI meklē darbiniekus, manuprāt, jau sen varēja atrast to vienu labāko, ar ko arī sadarboties! Ja tas nav joprojām izdarīts, gribot negribot jāsecina, ka viņai ir izdevīga šāda nemitīga darbinieku meklēšana un pārbaudes darbu uzdošana.+
01.05.2014 12:43 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Skatos.. te sāk pieminēt līgumus, papīru vienošanās utt. Mani vairāk, protams, satriec tā morāle.

Kad sagādāt otram nepatīkamus brīžus, piekrāpšana, mānīšanās tiek mazāk nosodīta par neprecīzu formalitāti.. :(
01.05.2014 12:51 |

10 gadi
Reitings 7002
Reģ: 09.07.2011
Arī es parakstos zem katra Demi vārda un neiesaku ar Chanely sadarboties, jo ne tikai man, bet arī dažām manām paziņām ir bijusi negatīva pieredze. Cik zinu, tad CL visu laiku meklē jaunus palīgus/asistentus/praktikantus un ko tik vēl ne, lai ir kāds, kas pa velti veic viņu darbu un beigās pat pateicību nesaņem.
01.05.2014 12:53 |

Reitings 27552
Nu bet ar e pasta saraksti VDI un etc. ie iespeja pielikt pie sienas lai sak domat un PATI STRADAT.
01.05.2014 12:55 |

Reitings 27552
Arī es parakstos zem katra Demi vārda un neiesaku ar Chanely sadarboties, jo ne tikai man, bet arī dažām manām paziņām ir bijusi negatīva pieredze. Cik zinu, tad CL visu laiku meklē jaunus palīgus/asistentus/praktikantus un ko tik vēl ne, lai ir kāds, kas pa velti veic viņu darbu un beigās pat pateicību nesaņem.
kamēr vien būs aitas, būs arī cirpēji.
01.05.2014 12:56 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Var taču ar google pameklēt vai iesūtītie darbi ikaut kur ir tikuši publicēti. Ja jā, tad tas jau ir autortiesību pārkāpums.
07.05.2014 15:18 |

Reitings 1579
Reģ: 04.04.2013
Chanely ir busssiness woman, skaidrs ir vai nava? Vinas dala kam ko maksat un nemaksat?
07.05.2014 15:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits