Alkohols

Reitings 20
Reģ: 28.04.2014
Sveikas!
Nekad neesmu rakstījusi šādos forumos,bet nu pienācis laiks kad vajadzīga palīdzību!
Man ir problēmas ar dzeršanu(nekad nedomāju kad kaut ko tādu teikšu).Mans stāsts ir tāds.
Ar vīru esam kopā 7 gadus. Attiecību sākumā daudz tusējām, 5dienas un 6dienas pagāja dzerot,tad 7dienu nogulējām un 1dien uz darbu.Sapratām ka esam pietiekoši tusējuši un gribam bērniņu.Pārtraucām tusiņus. Alkoholu nelietojām gandrīz 4 gadus.
Bet pirms 5 mēnešiem,sākās iedzeršana,no sākuma vakaros 3 aliņus,a tagad darbadienās 4-5 aliņi,brīvdienās pat 10 aliņus izdzeram.Dzeram principā katru dienu.
Ja nebūtu dēls,tad pat neredzētu jēgu dzīvei.
Man riebjas skatīties spogulī,no tiem aliņiem esmu palikusi resna,neglīta.Visu naudu nodzeram,staigāju vienās biksēs un un džemperī,jo neko vairāk atļauties nevaram.
Vairākas reizes vīram esmu lūgusi,lai nepērk aliņus,bet tāpat pērk.
Esmu mēģinājusi nedzert,bet tas beidzas pēc pāris dienām,jo vīrs pārodas mājās ar aliņiem un mēs atkal dzeram.
Mēnesī nodzeram ap 300eiro.
Nezinu kā lai pārtrauc,gribu ,bet nespēju.
28.04.2014 10:43 |

Reitings 20
fflow-iešu pie narkologa,parunāšos,būs cilvēks kas dzīs uz priekšu:)
28.04.2014 14:17 |

Reitings 435
Reģ: 12.01.2014
Tikai nepadodies :)
28.04.2014 14:23 |

Reitings 89
Reģ: 05.04.2014
Nelasīju, ko pārējie raksta. Ja spēj noturēties dažas dienas bez dzeršanas un vienīgais iemesls ir, ka vīrs atnes mājās aliņu un atkal sāc dzert, tad varbūt pamēģini pamainīt vidi, kurā dzīvo. Aizbrauc kaut kur citus padzīvo kādu mēnesi, kur viņš nav. Pie mammas, uz laikiem vai kaut kur citur...

Man arī ir problēmas, bet ar azartspēlēm, jau 2-3 gadus. Ar aizstāšanu ir tā, ka grūti ir, jo piemēram ja to aizstāj ar darbu, tad uznāk tie lūzuma brīži, kad esi noguris no tā visa un gribas relaksēties. Dzert man nepatīk, nelietoju arī nekā, tāpēc uznāk doma, ka nekā slikta jau nenotiks, ja aiziešu tur 50 eiro nospēlēt, tikai lai atslēgtos no visa pārējā. Bet vēlāk attopos, kad esmu nospēlējis jau vairākus simtus. Tas pats būs arī ar dzeršanu.

Vienīgais veids, kā, manuprāt, varu atmest, ir pamainīt vidi Tāpēc, jau esmu nopircis uz vasaru biļeti prom uz Itāliju.
28.04.2014 14:28 |

Reitings 20
Nu dikti ceru ka šoreiz nepadošos,apņēmība šoreiz ir liela.
28.04.2014 14:29 |

Reitings 20
YOLO- Nevaru šobrīd atļauties pamainīt vidi,mēģinšu nodarbināt sevi,lai vakaros no pārguruma iekristu gūltā un neko citu negribētu.
Lai tev veicas uzveikt savu atkarību.
28.04.2014 14:33 |

Reitings 45
Reģ: 04.10.2011
Pīpēšana naudu neietaupīs!
Ja nepatīk tas ko redzi spogulī, tad paņem rokās aliņu un paskaties spogulī vēlreiz - vai tgd patīk ko redzi?! Tā esi tu un tādu tevi redz arī vīrs. Ja nepatīk, mainies. Ja nesanāk, esi bargs pret sevi un ja vajag tad arī pret vīru.
Ja mājās atkal ir atnesti aliņi, varbūt nevajag no viņiem atbrīvoties izdzerot, bet gan vnk izlejot. Kad vīrs atnes, tad demonstratīvi ņem un izlej visus izlietnē, ja viņš savādāk nesaprot, ka vēlies ko mainīt.
Es vispār nesaprotu tos, kuri dzer daudz, tad nenormāli atturas, jo savādāk, ja pieliks pudeli pie lūpām tad norausies no ķēdes un atkal sāks plītēt! Vai tiešām ir tik ļoti grūti ievērot mērenību?
28.04.2014 14:51 |

Reitings 20
Yousiic-Es agrāk arī nesapratu kā var visu laiku dzert,bet redz pienāca laiks,kad alkohols ir problēma un liela.
28.04.2014 15:00 |

Reitings 900
Reģ: 02.03.2014
Tik skumji paliek iedomājoties, cik ģimenes ir izpostītas dēļ alkohola... cik bērnu uzauguši bailēs un negatīvā vidē.... Prieks par to, ka apzinies, ka ir problēma... jo parasti atkarīgie to noliedz... Bet ja tiešām Tev rūp sava un dēla nākotne SAŅEMIES..... lai ko tas arī prasītu.... ja vecis tiešām ir tāds, kurš nesaprot, varbūt labāk ir pamest.. citādi rauj Tevi līdzi bezdibenī... es ļoti ceru, ka Tu saņemsies un izdarīsi pareizo izvēli..... veiksmi Tev un atceries - galvenais nenolaid rokas.... un nepazaudē savu apņēmību un gribasspēku..... vnk ieborē sev smadzenēs, ka TEV TAS NAV VAJADZĪGS.... un ka Tu vari atmest.... Bet ja nesanāks, tad atceries vienu, ka Tu salaidīsi grīstē ne tikai savu dzīvi, bet arī sava bērna... un ja tā, tad jau tu nebūsi nekas vairāk, kā tikai un vienīgi lupata.... Bet ceru, ka šoreiz tas nebūs tas gadījums un ka Tev viss izdosies :)
28.04.2014 15:08 |

Reitings 900
un arī aizmirsti tādu vārdu kā NEVARU.... šajā gadījumā tas izklausās pēc negribu... jo zini kad -NEVAR... tad kad uzber trīs saujas smilšu un aprok zem zemes!!!
28.04.2014 15:10 |

10 gadi
Reitings 315
Reģ: 16.04.2009
Tereze, domāju, ka varētu palīdzēt kāda bēdumāsa, ar kuru ikdienā varētu sazināties un viena otru uzmundrināt, lai uzveiktu atkarību, dalītos pārdomās un padomos.
Narkologs droši vien tik bieži nebūs pieejams.
Lai veicas!
28.04.2014 15:42 |

Reitings 20
žipciks- Zinu ka varu,bet noraujos,pēctam ir tik sūdīgi,tādas morālās pohas.

delfinija-Paldies.
28.04.2014 15:55 |

Reitings 435
Reģ: 12.01.2014
Ja nu vēlies parunāties, droši raksti arī man. :)
28.04.2014 16:01 |

Reitings 900
Nu ja jau noraujies, tādad nevari.... Ja varētu tad nenorautos un neveidotu te diskusiju...

Es zinu jā, ka šis posms ir ļoti grūts, ir grūti atturēties un sanāk norauties... vienmēr ir vilinājums iedzert atkal... un ja kāds blakus to dara, vispār vājprātīgi grūti atturēties....

Bet atceries TEV IR BĒRNS.... un jā - godīgi sakot, man būtu nospļauties par Tevīm, un es te nekomentētu, ja Tu nebūtu māte.... Jo godīgi sakot, man nav ne kripatiņa žēlastības pret Tevīm...
Lai vai kā man ir prieks, par apzināto problēmu, un vēlmi šo visu problēmu mainīt... bet Tava čīkstēšana Tev nepalīdzēs, cik tas ir grūti utt... Piedod varbūt jā es izsakos tagad paskarbi, bet vienīgais, ko man šajā situācijā ir žēl - tas ir Tavs bērns.... Un šajā gadījumā man liekas, ka vajag kādu kas Tev pasaka skarbāku vārdu, nevis - ai nu nabadzīte, ka Tev šitā... ai nu kā es saprotu.... vai cik žēl un gan jau viss sanāks utt... negribu Tev izrādīt ne žēlumu, neko....
Jo Tu esi pieaudzis cilvēks un viss ir Tavas pašas rokās... diemžēl Tavās rokās arī ir Tava bērna dzīve.... un to neaizmirsti....

Ceru, ka Tev izdosies atmest dzeršanu bērna dēļ.... jo viņš nav pelnījis uzaugt ar māti alkoholiķi....
28.04.2014 17:30 |

Reitings 20
žipčiks-Skarbi vārdi,bet patiesi.Paldies
28.04.2014 17:52 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
pie narkologa es teiktu vai psihoterapeita, jo alkohols nozime aizmirsanos vai neparliecinatibu par sevi. Zinu jo pasai lidzigi. Ir esanas traucejumi un pec smagas dienas tikai brendijs/ vskijs palidzejis via kads labs vins...citreiz tapat vienkari dzeryu alinus. Alkohola del ir loti garastavoklis izmainijies no pilnigi jautras butnes dzerot vvairak izpludu asarass..reizem ari kluvu daudz garesivaka un taa, bet paldis dievam neko briesmigu sastradajusi neesmu..reizem dzeru ari vienatnee..catojot.
28.04.2014 19:37 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
bet ir periodi kad iztieku par menesi, diviem bez alkohola un tad atkal saku triekt..:( bet vienmer apstajo s kad skiet limits parsniegts. Apbrinoju ka panesu alkoholu...ar savu vajo kungi..Jo ir gadijies ka iztempju viena pusi gantina..un no rita ne minas no hangover..
28.04.2014 19:39 |

Reitings 20
MADasaHatter-Nav gribējies pavisam atmest dzeršanu?
28.04.2014 20:48 |

Reitings 28
Reģ: 17.02.2014
teorētiski tu visu laiku esi reibumā?
arī visu šo rakstot?
28.04.2014 23:31 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Tūlīt dabūšu pa galvu no skuķiem, bet Tev ir morāls pieradums. Alus ar kaut ko ir jāaizstāj un ne jau ar skrējienu vai ūdeni ... Es ieteiktu kaut ko pīpējamu...

Marihuāna katru dienu? Tas taču būs vien tas pats alkoholisms, tikai veselībai mazāks kaitējums. Un daļai taču gribas daudz ēst no marihuānas. Tā kā viņa nav caurbira un ir jātiek vaļā no liekā svara, tad vēl jo vairāk nedomāju, ka tas ir labākais variants.
29.04.2014 10:55 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Un pieci mēneši konstantā reibumā vēl nav tik daudz, lai cilvēks atkal nevarētu iemācīties izbaudīt dzīvi esot skaidrā. Nu negribētu es sev māti/tēvu, kas mājās esot vienmēr ir paralēlā pasaulē vai tas būtu alkohola reibums vai marihuāna. Es nespētu tādus vecākus uztvert kā normāli funkcionējošus cilvēkus un pēc iespējas ātrāk vēlētos no mājām izvākties. Var ieteikt alkoholu, kas tiek lietots dažas reizes mēnesī, aizstāt ar zālīti, bet nejau ieteikt turpināt katru vakaru pavadīt aizmiglotā apziņas stāvoklī... Tā jau ir slimība.
29.04.2014 11:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits