piedeva - mērces, ko jūs izmantojat?

Reitings 153
Reģ: 25.01.2012
meitenes jau gadiem nemāku uztaisīt mērces, tas mani tā grauž, jo manam draugam vienmēr vajag mērcīti , jo kartupeļi/griķi viņam par sausu. es esmu mēģinājusi visādas variācijas, bet rezultāts nekad nav tāds, kā gribētos. vienīgā mērce, kas sanāk labi ir vistas-karija. ne maltās gaļas, ne kāda cita ar gaļu vai bez nesanāk. tāpēc nesaprotu kas pie vainas? iebiezinu ar miltiem (esmu mēģinājusi gan miltus no sākuma izkarsēt, gan atšķaidītus ar ūdeni, gan variēt miltus mazāk vai vairāk) lieta tāda, ka pēc garšas viņas sanāk šķebinošas, tādas kā pārāk treknas. esmu taisījusi gan ar saldo krējumu, gan ar skābo krējumu, gan pienu. protams, mēģinājusi atšķaidīt ar ūdeni, bet tas neko nedod. iespējams, ka man vienkārši nav lemts mērces mācēt taisīt, bet ko tad lai draugam piedāvāju? mērces jo jogurtiem, krējuma, majonēzes viņam negribās, tikai tās siltās. un visvairāk abidna ir par to, ka pēc profesijas esmu pavārs (nestrādāju šajā jomā, bet tomēr) palīdziet man sadraudzēties ar mērcēm :)
27.04.2014 14:25 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Neatminos kad pēdējo reizi esmu ēdusi miltu, pienu, majonēžu mērces...
Klasika mūsmājās ir buljona mērces, kam pievienotas garšvielas un pile olīveļļas vai cita eļļa aromātam un garšai. Kā arī pašgatavotas tomāta mērces, jogurta mērces, vienkārši, veselīgi un gardi !
Tās mērces, kur ir saldais krējums atsevišķās pastas receptēs (manos krājumos) mērce ir kā pamatēdiens, nevis piedeva.
27.04.2014 20:21 |

Reitings 125
Reģ: 04.11.2012
Uz pannas malto gaļu apcep ar sīpoliņiem, kad gatavi pievieno klāt nedaudz miltus(atkarībā cik daudz tu taisi, un cik daudz vēlies pievienot piena), apmaisi, pievieno klāt pienu. To visu cep līdz piens sāk vārīties, pievieno garšvielas. Gatavs. Sanāk ļoti garšīga gaļas mērce. :)
01.05.2014 21:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits