Maksimāli daudz ēdieniem pievienoju diezdzētas sēklas - šobrīd mājās ir redīsu un lēcu - dzeru smiltsērkšķu sulu, uz maizes, visādu desu un tamlīdzīgu produktu vietā, lieku avokado. Bieži ēdu turku zirņus un ikdienā daudz dārzeņus un augļus.
Pati izaudzeeju! :) Daarzaa parasti aug rediisi, tomaati, zukini, salaati, zemenes, persiki, aaboli, gurkji, garshaugi, kjirbji utt. Veel dazkaart vienaa lauku saimnieciibaa iegaadaajos kazas pienu, svaigu biezpienu.
Pievienojos kristai!
Manās mājās vienmēr būs atrodams naturālais jogurts (atklāju, ka Latvijā naturālie jogurti, kuri tiek pārdoti ir ļoti trekni), lauku olas, zaļumi un sezonas dārzeņi, citroni un kumwat pašas audzētie, garšaugu buķetes pašu audzētās uz balkona, dažādas sēklas, sieru izlases (krēmsiers, cietais siers un salātu siers) un prosciutto. Viss pārējais no noskaņojuma un vēlmēm.
Tās, kas lieto eļļas - kā dzerat? Vienkārši pirms ēšanas? Skalot nevajag? Slikti nepaliek?
Man jau no vārda eļļa (domās par to glumumu), šķēmi metas.
Uzlabo ādu, nagu un matu stāvokli, ja?
(Neko nezinu par to, tāpēc interese).
Es arī izmantoju sezonas augus/augļus. Šobrīd pienu aizstāju ar sojas pienu, auzu pienu vai rīsu pienu.
Man dikti garšo sēkliņu rupjmaize + humoss + diedzētās sēkliņas pa virsu! (l)
(bildi, protams, google nerādīs, bet variēt var visādi)
Ellu var likt salatos, var iemaisit jogurta(nevar just, kad labi samaisa). Galvenais nepirkt lielu iepakojumu, jo ta ella ir loti nestabila, atri visa vertiba zud. Pati neesmu meginajusi, bet var ari uz maizes likt ellu sviesta vieta vai ari iemaisit sula.
Nav pat jeegas uzskaitiit, jo uzturaa lietoju daudz veseliigu lietu (probleema taada, ka garsho arii viss neveseliigais. bet ko padariit, ka man garsho VISS :D). Bet es censhos uzturaa lietot lokaalos produktus un pirkt tikai sezonas auglus/daarzenus. Daarzaa mums aug tomaati, rediisi, spinaati, salaatlapas, dazhaadi garshaugi. Leetaak, garshiigaak un bio :)
Es perku piemajas eko veikala. Tas ogas ir mazliet skabenas, sarkana krasa, lizdigas barbelu ogam(nezinu, ka isti sauc). :) Vinas ta tira veida ir cietas, jo zavetas, tadel labak iemaisit kada jogurta vai putra un atstat uz britinu. Vel ir ari godzi ogu sula.