Juristēm un citām ''likumu pazinējām''..

Reitings 372
Reģ: 05.12.2013
Ja cilvēks ir izveidojis viltus profilu draugos ar manām bildēm,pieaicinājis vīriešus un sarakstījies,es varu rakstīt iesniegumu policijā?Vai arī nē,jo apti tās bildes es publiskojusi internetā un padarījusi citiem pieejamas..?
23.04.2014 11:43 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Viss taču atkarīgs no tā, vai policijai ir noslēgta vienošanās par sadarbību. Ir valstis, kuru policija sadarbojas un neviens nevar uz vēstuli vienkārši neatbildēt. Arī Latvijas policijai ir sadarbība ar citu valstu policiju, nemaz nav tā, ka "kaut kādai Latvijai" neviens neko nepalīdzēs.
23.04.2014 13:50 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Melnmatainaa, personai fiziski nav jāatrodas ārzemēs, lai IP adrese būtu citas valsts.

Starp citu, arī par uzdošanos par citu personu nekāds sods nav paredzēts, ja šādā veidā nenotiek kādas citas prettiesiskas darbības - krāpšana vai kaut vai tā pati cieņas aizskaršana. Vienkārši par to, ka kāds sevi nosauca tavā vārdā, nevar piesieties. Uzraksti sociālā portāla administrācijai un miers.
23.04.2014 13:53 |

Reitings 77
Reģ: 15.04.2014
Runājot pa tēmu..

1.Raksti adminiem.
2.Raksti datu valsts inspekcijai, jo izmanto tavu bildi.
3.šī nav policijas kompetence, jo cilvēks neuzdodas par tevi un neveic kriminālas darbības(krāpšana piemēram)
23.04.2014 13:54 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Vēstuli pat var atstāt sapūšanai pastā

Somalija loti iespejams, tomer civilizetas valstis ta policija nestrada un nevar atlauties "atstat sapusanai pasta" vestules. Tu maz zini ka ierakstitas vestules nonak adresata rokas? Tas iedod tiesi rokas. Privatpersona var "nebut majas" un velak neiet uz pastu pec ierakstitas vestules, bet policija nav privatpersona, ta nevar telot "es neesmu majas". :D

.šī nav policijas kompetence, jo cilvēks neuzdodas par tevi un neveic kriminālas darbības(krāpšana piemēram)

To lai lemj policijas prieksnieks. :)
23.04.2014 14:03 |

Reitings 77
Policija var izmest vēstuli miskastē, tieši kā es aprakstīju.Ko darīs Banānijā? Gaidīs atbildi, bet atbildes nebūs.....
23.04.2014 14:05 |

Reitings 2215
Reģ: 26.01.2011
To lai lemj policijas prieksnieks.

Turklāt, ja iesnieguma rakstītajam ir aizdomas, ka bildes ir tikai sākums un var būt variants par identitātes zādzību, nomelnošanu, krāpšanu, tad viņiem būs vismaz jānočeko tas cilvēks/IP.
I ja tev policija pie durvīm zvanītu un teiktu - vo, ir iesniegums un tā. Nu tu tur paskaidrotu, ka tā un šitā un negribēji un visu dzēsīsi un ar krāpšanu nenodarbojies, tad taču tomēr nobītos un vairs tā nedarītu? Jebšu ceptu jaunu viltus profilu?
23.04.2014 14:07 |

Reitings 2215
Tauriela
Vispār autore minēja, ka IP ir LV, nav ko piesaukt visādas Āfrikas :)
23.04.2014 14:08 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
Tauriela

Lielaka problema butu Latvijas policija. Ja siem nav iespeju vai gribesanas izmantot GPS, lai noteiktu likja atrasanas vietu, kadas tad viniem ir iesmejas un gribesana noteikt IP, lai visar noskaidrotu kuras valsts policijai rakstit? Otrkart, ka jau te teica ka cilveks visticamak atrodas tepat Latvija un pat ja vins ir arzemes, tad visticamak ka ES kur ir lielaka dala Latvija emigrejuso. Cik cilveku emigre uz Sudanu vai Somaliju?

Tu gadijuma nestrada valsts policija vai nestude policijas akademija? Tiesi tada pasa maniere ka tu megini parliecinat, mani centas policija "atsut". Attiecigas problemas sakara bija nepieciesamiba atras cilveku un tad nu plicists nemas man uzdod debilus jautajumus vai es so personu meginaju draugos atrast :D, talak vins izteica varbutibu, ka ta persona ir arzemes utt. Vardu sakot man tika teikts pilnigi viss, lai mani atsutu. :D Es detalas seit nevelos atklat, bet sarunas gaita noskaidrojas, ka policija likumus nezina un man nacas skaidrot LR likumdosanu. :D Policija nekad neko nezina, nevienam palidzet nevar un nemaz negrib ne zinat, ne palidzet. Viss ko policija mak darit ir spelet speliti "pasaki ko man darit un es tev pateiksu kapec to nevaru izdarit", taja vini ir izcilnieki, tapat ka daudzes te foruma. Tas ir latviesu kolektivais domasanas veids, diemzel, kas policija izpauzas tik spilgti ka nekur.
23.04.2014 14:35 |

Reitings 77
Kā strādā Latvijas policija.

Uzraksta pieprasījumu kādai Latvijas neta adresei pateikt no kādas IP rakstījis vai veidojis profilu konkrētais personāžs.

Tālāk viņi šo IP ieraksta ripe.net.

Pēc tam ir divi varianti: ja IP reģistrēts uz Lattelekom vai Baltkom,Izzi vārda tad raksta pieprasījumu pateikt, kas to IP izmantojis tad un cikos bet ja IP reģistrēts ārzemēs tad izmeklēšana tiek izbeigta :D
23.04.2014 14:47 |

Reitings 2215
kas to IP izmantojis tad un cikos bet ja IP reģistrēts ārzemēs tad izmeklēšana tiek izbeigta

Tātad 50:50 variants, ka tomēr kaut kas noskaidrosies?
23.04.2014 15:30 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
100 euro no manis tam, kurš ieliks kādu tiesas spriedumu, ar kuru reaali viltus profila izveidotajam ir uzlikts sods. Esat tachu sapratigas un par tadam mulkibam nevershaties policija. Policija, lai risina nopietnas lietas, nevis vienas stulbas bildes parbublicesanu (nav ko savas bildes likt pa internetu, tad nebus shadu bernishkigu problemu).
23.04.2014 15:44 |

Reitings 3467
Te pat par plikām bildēm un reālu nomelnošanu negribēja sākt procesu: http://ls.lv/?i1m33p96 Nomierinies. Gan jau kāda mazgadīgā tīne kā tu vēlas tevi paķircināt.
23.04.2014 15:49 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
es esmu Š-O-K-Ā par Tauriela zināšanām attiecībā uz SSB un IP pieprasīšanu :D ja neko nesaproti- nerunā.

Ja Tu strādā VP ar tādām zināšanām, tad vajadzētu parūpēties, lai Tu vairs tur nestrādā. Tāda nekompetence :D
23.04.2014 15:56 |

Reitings 3467
es esmu Š-O-K-Ā par Tauriela zināšanām attiecībā uz SSB un IP pieprasīšanu ja neko nesaproti- nerunā.
Bērns krievu filmas laikam saskatījies ;)
23.04.2014 16:02 |

Reitings 77
Es nestrādāju VP, bet man ir bijis sakars ar mentiem neta lietās un es zinu kā viņi strādā.
23.04.2014 16:02 |

Reitings 8407
Ja pati esi bildes likusi draugos vai citā profilā, tad nepataisi sevi muļķi un uz policiju neej!!!

Ja publicē bildes un vēl kādu informāciju par sevi, tad tu neko nevari iesākt kā tikai rakstīt draugiem.lv administrācijai - principā pati vainīga, ka rādi sevi internetā.

Ja bildes nebūtu publicētas nekur un izzagtas no tava datora, tad būtu cita lieta, kā arī Libra jau pareizi arī pateica, ka gaidi, kad nelietīgi tavu vārdu vai bildes izmantos, tad vari iet uz policiju.

Policija tagad tikai tevi apsmies, par zagtiem telefoniem jau neceļ neviens savu pakaļu tur, kur nu vēl par tavu gadījumu.
23.04.2014 16:05 |

Reitings 2982
piedod, Tauriela, man nekas nav pret Tevi, bet tas, ko Tu sarakstīji ir šausmīgi. Izskatās pēc teksta- ievieto trūkstošos teikumus. Vienīgais, ko pieļauju, tā varbūt strādā " mazpizdānu" iecirkņos, kur dators viens uz visu nodaļu, un cilveks neatšķir excel no power point.
23.04.2014 16:06 |

Reitings 2982
diskusijas autorei ieteiktu tomēr rakstīt iesniegumu, saprotami izklāsīt visus faktus un apstākļus, lai VP ir informācija, ko pārbaudīt. Kā arī, lūgt noskaidrot, vai ar šo Tavu datu, Tava vārda izmantošanu, netiek veiktas kādas citas pretlikumīgas darbības, par kuru izdarīšanu vēlāk Tev pašai varbūt nepatikšanas.

Jo autore nevar to zināt. VP tas būs jānoskaidro.

Pieņemsim, ka autore uzskata, ka maza meitene/pusis spēlējas ar viņas datiem, flirtējot ar citiem,BET varbūt tiešām veic krāpnieciskas darbības vai pieprasa mazgadīgās personas veikt atkailināšanoas u.tml., tad vismaz Tev būs alibi- Tu neesi vainīga, par faktu jau vērsies policijā.

Ceru, ka diskusijas uatore domu uztvēra.

Var droši uzrakstīt PM.
23.04.2014 16:10 |

Reitings 77
Nezinu par Mazpisāniem.Es runāju par DP un 2010.gadu.

To kā viņi strādā pašlaik man nav informācijas, pieļauju, ka nekas nav mainījies.
23.04.2014 16:11 |

Reitings 2982
nu DP un VP...zini, drusku atšķiras ar sfēru un " domu gājienu" ;) tam ir liela nozīme. Tāpēc, kā jau saprati, daļa info Tev sniegta ne līdz galam vai arī tīšām, lai tādos forumos to neizklāstītu ;)
23.04.2014 16:14 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits