Es vairāk biju domājusi to situāciju, kāda sanāk ar tādiem, kā rakstā aprakstītais - viņš vienkārši izskrien priekšā mašīnām. Ok, šoreiz vieta paglāba vīrieti no nāves.
Jūs sakāt, pašnāvnieki nav egoistiski? Nu, man jau nav žēl, ka viņi paši lemj par savu dzīvību, bet varētu padomāt, kā tas skars citus un es nerunāju par sērojošajiem radiniekiem. Svētdien uz tā tilta pietiktu ar sekundes neuzmanību no kāda šofera vietā, kur gājēji ir aiz nožogojuma un neviens nav radis aizdomāties, ka viņi varētu pēkšņi izskriet uz brauktuves un viss - šis vīrietis būtu miris un tas, kurš netīšām kļuvis par vēlēšanās izpildītāju, uz atlikušo mūžu nelaimīgs, jo notriecis cilvēku. Pie kam, nav zināms, vai šis vīrietis kādam bija atstājis pirmsnāves ziņu. Ja pašnāvības faktu nebūtu iespējams pierādīt, kādam nāktos pasēdēt gadiņus cietumā, lai gan dzīvot bija apnicis tam otram, nevis viņam.
Tas pats ar vilcienu mašīnistiem un tiem, kas lec uz sliedēm. Tas mašīnists taču to redz. Domājat viņam viegli pēc tam naktīs gulēt?
Tie, kas izvēlas beigt dzīvi lielā ātrumā un kā nenormāli nesās pa šoseju (Vairs to rakstu nevaru atrast, bet viens tāds pie mums, šķiet uz Daugavpils šosejas, varbūt maldos, bija, pats dzīvs, bet invalīds, pretī braucošā sieviete mirusi.). Iedomājieties, kā ir, kad viens tāds dodas jums tieši purnā, jo viņam vienalga, ka jūs arī mirsiet. Vienkārši, braucot mājās no laukiem, dzīve apstājas, jo kāds ir izlēmis beigt savu...
Momentā nevaru atcerēties nevienu citu tādu piemēru, bet tieši šāda veida egoismu es biju domājusi - kā var citam samaitāt vai vispār izbeigt dzīvi ar savu vēlmi mirt? Kāpēc kādam jābūt vainīgam vai bez jautājuma jāmirst kopā ar kādu, kam vienkārši viss apnicis?