Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

mājās gatavota tortilla.

 
Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
tām, kuras ir gatavojušas- kādas sastāvdaļas izmantojat mājās gatavotām tortillām? kādu lavašu labāk izvēlēties no veikalā nopērkamajiem? esmu lasījusi, ka daži plīstot.
vienreiz esmu taisījusi, bet šķiet, ka lavašs bija pārāk mazs un pildījums par daudz, nesanāca tā forši ietīt un līdz ar to ēdot diezgan liela ķēpa. šoreiz gribu nopirkt lielāku lavašu, lai var labāk satīt. :)
17.04.2014 18:35 |
 
Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Esmu gatavojusi no Santa Maria tortillām. Sacepu malto gaļu, kukurūzu, pievienoju tomātu mērci, garnīram - svaigus dārzeņus. Parastais lavašs man likās pārāk plāns.
17.04.2014 18:41 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Tas, kur tin iekšā saucas tortilla, lavašs ir cits produkts. Vai arī tu īsti neprecīzi esi formulējusi, ko vēlies gatavot.
Pērku Rimi nopērkamus tādus apaļus, iepakojumā 6 vai 8gab.
Šķiet šis:
17.04.2014 18:42 |
 
Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
tieši šo es izmantoju, kad taisīju. likās pārāk mazs, viņš ir apaļš un taisījās vaļā. varbūt vienkārši par daudz pildījums..
17.04.2014 18:44 |
 
Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
nu man likās, ka pildījums kopā ar to lavašu saucās tortilla.. vai arī jaucu kaut ko? domāju, ka domu sapratāt.
17.04.2014 18:45 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Visdrīzāk, ka pārāk daudz pildījuma, ne tortillas vaina. To uz aci var noteikt, cik daudz jāliek iekšā.
Es pat taisu tā, ka aizloku visas malas.
Tas, kā ir bildē skaisti sakrāmēts, jau ir pa daudz, dabā gāztos viss ārā.
17.04.2014 18:48 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
womankind, tu šoreiz pārprati autori.

Autore, tās tortillas ir dažādu izmēru :) vari ņemt to XL.
Man arī nesanāk tā smuki satīt, es saspraužu ar zobu bakstāmajiem un turās. Ēdot, protams, jātur šķīvis apakšā, jo tortilla ir tik sulīga, ka tas šķidrums tek ārā :)
tā sakārojās, šausmas! Būs jāpanašķojas šovakar.
17.04.2014 18:49 |
 
10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Bāc, man arī tagad sakārojās!:D

Man tortillas parasti ir tāds ātrais našķis - tādēļ pildījumu parasti sataisu tādu ātro variantu..
Ņemu laikam tās pašas tortillas, ko te meitenes ielikušas (lai gan man šķiet, ka bija vairāki veidi).
Pildījumam - vistas filejas gabaliņi apcepti garšvielās + "Spilvas" karstmaižu tomātu mērce (jo tur jau ir iekšā šampinjoni, kukurūza, utt.) + majonēze + ja vēl kas ledusskapī (tomāts, siers,..).

Tas to pašu tortillu uz pāris sekundēm ielieku mikrenē (tad viņa kļūst tāda pakļāvīgāka), uzlieku salātu lapu un pildījumu (mazliet vairāk par kārtīgu ēdamkaroti) un loku ciet.
Es parasti arī aizloku visas malas - no augšas un apakšas un tad no viena un otra sāna un lieku uz šķīvja ar locījumu uz leju.
;)
17.04.2014 18:58 |
 
Reitings 1707
Reģ: 31.07.2012
Vai kāda zina labu veģetārās tortillas recepti? :)
17.04.2014 19:04 |
 
Reitings 69
Reģ: 24.04.2013
sanāk, ka lavašā netaisa un labāk taisīt tortillā? ar ko lavašs tik ļoti atšķirās?
17.04.2014 19:07 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Ja arii uzraujies uz tortillaam, kas pliist, vispirms vinas ieliec mikrovilnu kraasnii uz kaadaam 15 sekundeem. Tad nekas nepliisiis.


Parasti taisu ar pusi uz pusi gala/paprika. Pusi vistas gala, puse liellops, visu sasauteeju kopaa. Atseviski uztaisu meerciiti ar grieku jogurtu, pipariem un citronu. Katrs nem un pats loka to savu tortillu kaa grib.
17.04.2014 19:07 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Maya, sataisi meerciiti no grieku jogarta, ko uzsmeereet uz taas tortillas - pipari, citrons, paprikas pulveris veel visaadas garshvielas klaat. Gurkis, tomaats, melnaas oliivas un sarkanaas pupinas. Man ar pupinaam loti garsho, turklaat daarzenus var likt visaadus
17.04.2014 19:12 |
 
10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu tā aizdomājusies - lavašs ir lavašs un tortilla ir tortilla:)

Tie tortillas apļi man šķiet ir tādi stingrāki un arī forma ir pateicīgāka.
17.04.2014 19:14 |
 
10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Esmu lietojusi Santa Maria tortillu, gan lavašu. Manējam patīk viņas lielas, tāpēc priekšroku dodu parastajam lavašam. Par to plīšanu ir taisnība, tāpēc nelieku tik daudz majonēzes. Mēs ēdam hesburgera tortillas, nevis meksikāņu (maltā gaļa, tomātu mērce u.c.) ,t.i., mājās grillēta vista, paprika, ķīnas kāposts, tomāts, fetas siers, santa maria tortillu garšvielas sarkanāja paciņā, majonēze.
17.04.2014 19:14 |
 
Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Angelina. ,lavašs un tortilla ir divas dažādas maizes. Tortillā parasti liek vistu,tomātu mērci utt. un ēd siltus.Lavašā liek salatlapas,gaļu,tomātus,majonēzi utt,liek ledusskapī un griež gabalos.
17.04.2014 19:17 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
aaaa, aizmirsu, tajaa vegetaarajaa fetas siers arii
17.04.2014 19:21 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Es pašu pamatni apsmērēju ar kausēto Dzintara sieru, liku iekšā ceptu vistas fileju, ķīnas kāpostu (bet, manuprāt, labāk tomēr ir salātlapas likt), tomātus, sīpolus, Spilvas uzkožu mērcīti (gribu izmēģināt ar burgeru mērci, Spilvai gan tāda nav), vienu reizi liku klāt arī krabju nūjiņas, garneles.
Principā var salikt iekšā visu ko. :)
Man pašai labāk garšo bez kausētā siera pamatnes, bet manam draugam gan ļoti garšoja.
17.04.2014 19:24 |
 
Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
es kā jau tortillu meistars pastāstīšu, ka var likt iekšā visu ko kārojās. var likt gan lavašā gan tajās jau pieminētajās gatavajās. lavašu vienkārši sagriez mazākos gabaliņos. lavaši citi ir tādi miltaināki , citreiz paliek sausi un cieti sildot. var sildīt arī tosterī ietinot cepampapīrā vai folijā. folijā būs labāk. bet nedrīkst likt foliju mikrenē (nu mazums kāds nezin :D ) aizlocīt var mierīgi uztaisot turziņu. nemācēšu izstāstīt, bet pildījumu saliek tieši viducī atstājot gan no augšas, gan apakšas brīvas maliņas, tad atloka apakšmaliņu un sarullē kopā.
kā jau meitenes arī minēja iekšā var likt visu ko kārojās, ķīnas kāpostu, salātlapas, parasto kāpostu, kas nedaudz garšai pamarinēts etiķ-eļļas maisījumā (protams, kaut ko piejauc klāt, burkānu vai ko kārojās) marinētus sīpolus, fetas sieru, gaļu kādu gribās. labi der arī uzkodu mērce (neatceros kas ražo, laikam spilva, labi garšo) ķiplokus, vai majonēzi ar ķiplokiem uztaisot ķiploku mērcīti utt. :)
17.04.2014 20:16 |
 
Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
Kā reizē šovakar būs :D
Iekšā - salsas mērce, nedaudz siers, ledus salāts, tomāts, sīpols, paprika, gurķis un es iepilinu arī kādu balto mērci, pavisam nedaudz. Vīrietim vēl klāt apcepts putnu zvērs, man - falafel's.
17.04.2014 21:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!