Labu vakaru!
Man ielūgumā jāraksta 2 personas, bet vienai ir dubultuzvārds.Kā būs pareizāk:
Anna Liepa-Kalniņa un Pēteris Kalniņš, vai Anna Liepa un Pēteris Kalniņi?Vai Anna un Pēteris Liepa-Kalniņi.
Izklausās traki, bet problemātiski.
Es nezinu kā ir pareizāk, man liekas, tur etiķetes grāmatās jāskatās, bet es rakstītu pirmo variantu: Anna Liepa-Kalniņa un Pēteris Kalniņš. Vienkārši, tā izklausās labāk. Bet ja tas ir kkāds ļoti formāls un oficiāls ielūgums, tad jāskatās pēc grāmatām, ka vajag.
Nu ja, es tā biju uzrakstījusi(1.), bet tā persona pati rakstīja 3.variantu, kaut gan vīrs nav Liepa, tikai viņa.Paldies, tad es atstāšu savu variantu.
Skatoties, cik oficiāli vajag. Ja tas ir kāzu ielūgums, tad varbūt pat personiskāk ir uzunāt abus tikai vārdos? :0 Pēdējais variants no šiem noteikti ne, jo abiem nav dubultuzvārds. Otrais variants, manuprāt, arī kaut kā neskan. Pirmais ir visneitrālākais.
Nu zinu, ka daļa tam nepiešķirtu lielu uzmanību, bet mana draudzene grib, lai visā tiktu ievērota etiķete.Negribu aizvainot viņu, bet nerakstīšu tak nepareizi..viņa nevar pārdzīvot, ka vīram neļāva ņemt viņas uzvārdu klāt :D