ĻOTI LŪDZU JŪSU PALĪDZĪBU, VIEDOKĻUS, PIEREDZI.

Reitings 54
Reģ: 28.01.2014
sveiki!
vēlētos uzdot dažus sev interesējošus jautājumus sakarā ar studijām. Esmu nolēmusi studēt Tiesību zinātnes, taču man radušies daži jautājumi :
1. Kā ir ar iekļūšanu Stradiņu Universitātē? Piemēram, šogad ir 50 maksas vietas un 5 budžeta, taču pagājušo gadu uz šīm 50 vietām pieteicās gandrīz 200 cilvēki, kādiem līmeņiem ir jābūt, lai tiešām tiktu iekšā?
2. Vai jums ir viedoklis, vai varbūt, kuru skolu labāk ieteiktu, tieši juridiskajai fakultātei un tieslietām - Latvijas Universitāti vai Stradiņu?
3. Kā ir ar mācībām Stradiņos, vai tiešām ir tik grūti? Es protams saprotu, ka būs jāmācās daudz un esmu arī gatava to darīt.

Liels paldies par palīdzību!
16.04.2014 20:21 |

Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Tām, kas jau studē, varbūt noder, te piedāvā īsas apmaksātas prakses vasarai.
http://www.sorainen.com/lv/News/3974/
16.04.2014 21:28 |

Reitings 54
Reģ: 28.01.2014
Kitija,vai drīkst uzrakstīt privāti?
16.04.2014 21:35 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
par RSU radās ne visai labs iespaids- attiecībā uz juridisko fakultāti. Vairāk bija tādu pasniedzēju, kurus pašus vajadzētu pamācīt.
RSU naudu žēl maksāt, BET- tur ir vieglāk, ja strādā. Vieglāk apvienot, sarunāt utt. Tad ej tik pa studiju kursu pēdām, Tev tiek iedots virziens. Pati mācies papildus klāt. Ja neko "nerubī" un viss no nulles, tad nezinu....esmu dzirdējusi, ka stingri esot LU, bet par kvalitāti- nezinu.

BSA- viss notiekot tikai ķeksīša pēc. Vismaz tie, kuri tur pabeidza...daļu absolventu par saprātīgi domājošiem grūti nosaukt (attiecīgajā sfērā). Bet- šo viedokli uztver dalīti, jo pati tur neesmu mācījusies.
16.04.2014 21:41 |

Reitings 2982
Reģ: 29.01.2009
Kubiet, domāju, ka jebkurā sfērā visi ar saviem diplomiem netiek savā profesijā. Jo tik un tā pie darba tiek tikai sava aroda labākie.

Esmu sastapusi tādus "juristus", ka acis sprāgst no pārsteiguma ārā!
16.04.2014 21:42 |

Reitings 28
Reģ: 01.08.2012
Linda, jā.:)
16.04.2014 21:43 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
LU FJ esmu izgājusi cauri.
īstenībā jāsaka, ka, ja vien Tev nepiemīt kāds baigais juristam noderīgais talants (piem. prasme labi argumentēt, uzstāties, ātri un loģiski domāt, ātri galvā paturēt un apstrādāt lielus informācijas daudzumus), ja neesi juridisko lietu fantāte un ja nav lielisku angļu un krievu valodu zināšanu vai (otra alternatīva) ja Tev nav labu sakaru un ietekmīgi paziņas, tad iesaku juristos nestudēt. Netērē laiku studijās, pēc kurām nespēsi atrast darbu savā jomā.. Saku no savas un kursabiedru pieredzes.
16.04.2014 21:48 |

Reitings 827
Ak, jā.. par pašu studiju procesu LU.. Nav tik traki. parasti caurām naktīm jāmācās nav, izņemot tās brīnišķīgās nedēļas, kad visi iespējamie kontroldarbi/eksāmeni sakrīt aptuveni vienā laikā un fiziski nepietiek laika, lai pirms kontroldarba pārlasītu vismaz pierakstus kur nu vēl papildu materiālus (kas arī it kā obligāti jāskatās)
16.04.2014 21:50 |

Reitings 155
Reģ: 06.03.2012
Linda, rūpīgi apdomā, vai tiešām tiesību zinātne ir tas, ko vēlies studēt. Vispirms aizmirsti to, ko rāda filmās, tad ieteiktu pameklēt informāciju par algām LV - tās jaunajiem juristiem nav sevišķi augstas. Darbs ir ļoti atbildīgs, kā nekā - tā ir iesaistīšanās cilvēku likteņos.
Es ieteiktu vispirms studēt kādā citā nozarē un tiesību zinātni mācīties pēc tam priekš sevis.
Rūpīgi pavērtē iespējas mācīties kādas tehniskās vai dabas zinātnes - Tu tūlīt pabeigsi vidusskolu, zināšanas visās jomās vēl svaigas, visu var iemācīties un augstskolās neko pārpasaulīgu neprasa.
16.04.2014 21:51 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
bija ārpus kārtas un tikai caur paziņām tika.
Par so dereetu arii pasuudzeeties normaalaa liimenii, nevis tikai rakstiit forumaa.

par LU esmu dzirdējusi diezgan sliktas atsauksmes.
Ja esi jurists vai vismaz par to maacies, tad skaidrs, ka buusi slikts jurists. Konkreetus faktus gruuti nosaukt? Citadi taamtava fraaze neko nenoziimee.

ja Tev nav labu sakaru un ietekmīgi paziņas, tad iesaku juristos nestudēt.
Peedeejaas mulkiibas. Atkal gribeetos reaalus faktus dzirdeet. ja tavi kursabiedri un, iespejams, pati esat tik stulbi, ka nekur juus nenjem tikai tapaec, ka jums ir diploms, tad taa jau ir pasu vaina.
16.04.2014 21:56 |

Reitings 827
Aija, ja kaut ko runā un citus kritizē par neprecizitāti, tad varbūt pati vismaz rādi piemēru un neizrauj tekstus no konteksta!

ja Tev nav labu sakaru un ietekmīgi paziņas, tad iesaku juristos nestudēt.

un
ja vien Tev nepiemīt kāds baigais juristam noderīgais talants (piem. prasme labi argumentēt, uzstāties, ātri un loģiski domāt, ātri galvā paturēt un apstrādāt lielus informācijas daudzumus), ja neesi juridisko lietu fantāte un ja nav lielisku angļu un krievu valodu zināšanu vai (otra alternatīva) ja Tev nav labu sakaru un ietekmīgi paziņas, tad iesaku juristos nestudēt.

nav gluži viens un tas pats!!!
Tas viss teikums ir jāskatās kopsakarā un doma bija tāda, ka ja neesi talantīgs, tad bez paziņām neizsisties, bet ja esi talantīgs, tad vari droši studēt (tas īpašs paskaidrojums priekš piekasīgās un sevi par visiem labāku un gudrāku uzskatošās Aijas)
16.04.2014 22:12 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)