Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

pelmeņi

 
Reitings 111
Reģ: 22.01.2014
Labs vakars! Vai kāda no Jums ir pati mājās taisījusi pelmeņus?
Kā sanāca? Kā gatavojāt? Kādas sastāvdaļas nepieciešamas?
Padalamies pieredzē :) Plānoju nedēļas nogalē uztaisīt.
14.04.2014 21:17 |
 
Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es rezi uztaisīju makaronus no nulles - no miltiem un ūdens (atradu bez olu recepti) un izsecināju, ka sanāktu lieliski pelmeņu apvalki.

Ieksa es liktu ne-gaļu, jo ne-gaļas pelmeņi ir lielaks WOW! un netipiskāk. Garšīgus ar gaļu var nopirkt tāpat.
14.04.2014 21:22 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vecmāmiņa bērnībā regulāri taisīja,
Mīklas sastāvdaļās nekā sarežģīta nav, un pildījums pēc gaumes (receptes googlē, vari izvēlēties pēc sirds patikas).
Process tāda pīrādziņu taisīšana vien ir.
14.04.2014 21:22 |
 
Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Spokos atradu recepti,linku gan nevarēšu iedot,caur google gan jau var atrast. Pildīju ar sieru.
15.04.2014 00:11 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Jā, esmu gatavojusi. Ņammmmm, sanāk miljons reizes gardāk par jebkuriem veikalā nopērkamajiem, pat mīkla garšo labāk. :) Recepti neatceros no galvas, bet tur jau standartiņš visām mīklām, un iekšā var likt visu kas kārojas.
15.04.2014 11:57 |
 
Reitings 11
Reģ: 29.01.2009
Mīklu pelmeņiem parasti gatavoju pēc receptes, kuru man reiz viens pelmeņmīlis ieteica (apraksts krievu valodā): http://www.povarenok.ru/recipes/show/23856/

Pašus pelmeņus veidoju, izmantojot pelmeņu formu: http://zitinja.blogspot.ie/2011/05/pelmenu-forma.html

Pildījumi gan visbiežāk atkarīgi no tā brīža noskaņojuma. Lielākoties izmantoju liesu cūkgaļu un liesu liellopa gaļu apmēram pusi uz pusi.
15.04.2014 12:18 |
 
10 gadi
Reitings 1318
Reģ: 30.06.2013
Kopš veikalā uzdūros pelmeņiem, kurs ēdot, gan zobiem pussamalti skrimšļi sitas, vairs neesmu pirkusi, tomēr doma par pašgatavotiem siera pelmeņiem man patīk.
Tas siers tur tāds izkusies, staipīgs arī ir? :D
15.04.2014 12:21 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man no pirktajiem ar sieru un gaļu patīk šitā firma:



Skrimšļi nav gadījušies. Siers - izkūst gatavojot.
15.04.2014 12:26 |
 
Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
soulfly, pladies par otro linku, mums mājās ir tieši tāda pelmeņu forma, bet nekad neesmu saņēmusies viņu lietot, bail ka mantu tikai izcūkotu :D
Pirktie pelmeņi vispār negaršo, sadūšošos un mēģināšu pildīt ar sieru un sēnēm un tad apcept, kaut kad tādus taisīja draudzene, bija ok.
15.04.2014 12:27 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ļoti gribētu iemācīties gatavot pelmeņus. Līdz šim mums mājās vienmēr bija vīrieša omītes gatavotie, bet omītes vairs nav un arī mīļais pelmeņu maišelis no saldētavas pazudis. Gribētos vīrieti iepriecināt ar pašas gatavotajiem.

Par nopērkamajiem - esmu labas atsauksmes dzirdējusi par šiem.
15.04.2014 12:39 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ja, libra, viņu jēra pelmeņus ēdu - garšīgi. Un tiešām liels procents jēra gaļas (nevis drusku, tikai tik, lai nosaukumu var stilīgu uzlikt).
15.04.2014 12:42 |
 
Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Man kādreiz vecmamma iemācīja taisīt. Ko tik neesmu likusi iekšā- gaļu, sieru, maltus kartupeļus, kūpinātu gaļiņu (kā pīrādziņiem).
Katru reizi sanāca ļoti garšīgi. :)
15.04.2014 13:29 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Vispār pelmeņus ēdu reti, bet neteiktu, ka veikalā nopērkamie būtu sliktāki par paštaisītiem. Vienīgais var eksperimentēt ar pildījumu - neēdu sīpolus, bet ,alto gaļu bez sīpoliem iekšā (pelmeņos) atrast gandrīz neiespējams.

Esmu taisījusi standarta pelmeņus. Mīkla + cūkgaļas maltā gaļa, garšvielas.
15.04.2014 18:50 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits