Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vajag padomu!

Reitings 3
Reģ: 13.04.2014
Sveikas!
Man ir 19. Kā jau šajā vecumā, gribētu koncentrēties uz mācībām, nākotnes sapņiem un tagadnes prieciņiem, bet viss, par ko spēju domāt, ir kā ātrāk izvākties no mājām. Tas viss manas mātes dēļ... Tas ir ļoti garš stāsts, bet ne šoreiz.
Jautājums ir tāds - kā nepašpārliecinātai meitenei uzsākt patstāvīgu dzīvi bez jebkāda finansiālā atbalsta no ģimenes puses? Saprotu, ka vispirms jāatrod darbs, bet tad uzreiz prātā nāk tas, ka skola vēl jāpabeidz, manā pilsētā ar darba vietām grūti un arī krievu valodu nemāku... It kā tie ir iemesli, bet pašai liekas, ka tomēr atrunas, aiz kurām paslēpju īsto, necilo iemeslu - savus mazvērtības kompleksus, ar kuriem vēl neesmu iemācījusies tikt galā. It kā būtu bail no darba devēja, ka kaut ko izdarīšu nepareizi, reizēm pat jūtos tik nenozīmīga, nesvarīga, kā mazs bērns... Grūti paskaidrot, bet sajūta tik nožēlojama. :(
Priecāšos par jebkuru padomu vai ieteikumu!
13.04.2014 23:03 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Tad, kad es savu māti vairs nevarēju paciest, bija laiks stāties augstskolā - ievācos kojās. Sākumā bija grūti nosegt pat tās, bet skola bija atsaucīga un ļāva parakstīt līgumu par maksas pagarināšanu, līdz ar to kūlos kā vien varēju - bez fancy austerēm un dārgākajiem vīniem, bet vismaz laimīga ar plikiem makaroniem vakariņās.

Tā ka, meklē kādas draudzenes vai dzīvesbiedrus, varbūt arī kojas. Cīnies!
13.04.2014 23:07 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Man arī bija problēmas ar māti sākot no pusaudžu gadiem... Nu es vienkārši reti biju mājās - tā es to visu risināju. Iespējami vēlu pārnācu, uzreiz gāju gulēt un agri no rīta prom... Strādāt nesteidzos, jo man bija svarīgi pilnvērtīgi studēt un apmeklēt visādus citādus interesantus pasākumus. Izmantoju iespēju Erasmus apmaiņā aizbraukt pastudēt, tad atgriezos uz visai drīz apprecējos, sākām dzīvot atsevišķi, pabeidzu studijas, un tikai tad atradu darbu u.t.t.
Tā kā mans ieteikums - neskrien prom ar pliku pakaļu. Nevari izturēt kopāsadzīvošanu - vienkārši retāk maisies pa kājām, atrodi kādas nodarbes ārpus mājām. Pienāks brīdis un būs gan darbs, gan atsevišķa dzīvesvieta...
13.04.2014 23:10 |

Reitings 2264
Reģ: 16.02.2013
Re, veseli divi dažādi risinājumi, tātad izeja ir.
Vai drīkst jautāt, kas tev par nesaskaņām ir ar māti?
13.04.2014 23:11 |

Reitings 570
Reģ: 17.12.2013
Agrā arī mocījos ar mazvērtību un nedrošību. Ir jātiek sev pāri, jāpiespiežas un jāizsviež sevi no laivas situācijās kurās jūties nepārliecināti.
Vēljoprojām reizēm nonāku situācijās, kad šķiet - nē, es to nevaru! Bet tad ievelku elpu, atslēdzu domas un izdaru, vēlāk tas vispār vairs neliekas nekas īpašs.
13.04.2014 23:12 |

Reitings 3
Patstāvīgu dzīvi sākšu kopā ar savu draugu, tā kā būs labi. Viņš ir gatavs mani atbalstīt, tūlīt jau beigs skolu, tagad jau meklē darbu, aktīvi sūta CV un motivācijas vēstules... Tā kā tieši izvākšanās faktors vairāk ir laika jautājums. Es vienkārši nevaru vairs sagaidīt, tā jau ir piegriezies...

Es ar viņu vienkārši nespēju sadzīvot. Katru dienu strīdamies... Viņa man ir kā spilgts piemērs tam, kāda es nekad nevēlos būt, jo viņas dzīvesveids ir man nesaprotams un attieksme ir vienkārši briesmīga. Protams, tam visam ir savi iemesli, un es zinu, ka viņai ir gājis grūti, bet tās ir problēmas, kuras viņa var atrisināt, ja ļoti labi grib. Un viņa jau it kā grib tikai labu, bet ar gribēšanu vien nepietiek.
Pats stulbākais ir tas, ka esmu mēģinājusi ar viņu par to visu runāt, ka vajag mainīt attieksmi u.c., bet ko viņa? Sākumā jau uzklausa, bet agrāk vai vēlāk par kaut ko sadusmojas (kārtējo patiesību, ko grūti pašai sev atzīt), uzbļauj, ka esmu stulbene un neko nesaprotu. Liekas, ka runāt ar viņu ir tas pats, kas skriet ar pieri sienā! Tad kāda tur vēlme kaut ko vēl palīdzēt un risināt?
13.04.2014 23:48 |

Reitings 3
Paralēli trakumam, gribas arī dzīvot, pilnveidot un mainīt sevi, jo, dzīvojot ar tādu cilvēku, esmu pārmantojusi dažas negatīvas īpašības, kuras gribas vienkārši izskaust, bet kā lai to izdara, ja katru dienu jāsaskaras ar to negatīvisma perēkli?
Kad tā aizdomājos, liekas apbrīnojami, ka mājās esmu viens, bet visur citur - pavisam savādāks, laimīgāks cilvēks...
Tāpēc arī tik ļoti gribas tikt prom.

+ Vēl dzīvojam ar omu, kurai ir tādas kā psiholoģiska rakstura problēmas, un tad nu abas bļaustās uz pilnu klapi, arī par sīkumiem. Parasti tieši mamma aizsvilstas, bet tik bļauj, ka ome ir nenormāla... Vienkārši kā stulbas vistas kūtī!
13.04.2014 23:53 |

Reitings 211
Reģ: 20.05.2013
es saprotu un varu iedomāties kā Tu jūties...
es vidusskolas laikā sāku mācīties citā pilsētā, bet man bija lielas problēmas ar mammu un patēvu..vairāk jau ar patēvu (viņi joprojām nav precējušies)
beigās tas viss saasinājās līdz tam, ka mājās nebraucu, toreizējais puisis vienkārši atbrauca man pakaļ un aizveda no turienes...tie vairāk bija emocionālie strīdi, kašķi + vēl trakie tīņu gadi darīja savu..un jā, kopš tās reizes es, diemžēl, deklarētajā dzīves vieta neesmu bijusi..
tagad jau vairākus gadus mājas man ir citā vietā, esmu daudz laimīgāka un mierīgāka..
vienīgi žēl, ka ar mammu mēs tiekamies tikai dažas reizes gadā un man viņas sasodīti pietrūkst (kā mazam bērnam), jo man nav mammas ar ko aiziet pa veikaliem, parunāties tā atklāti vai taisīt ģimenes brokastis...reizēm es domāju, ka viņiem bez manis ir vieglāk un labāk - viņiem ir piedzimusi cita meita (īstā meita)..

protams, es Tev iesaku doties prom, ja nevari sadzīvot, bet padomā - vai pēc gadiem Tev mammas nepietrūks (neskatoties uz šī brīža pārdzīvojumiem)?

tas ir ļoti smags temats īstenībā, pati vēl neesmu tam visam morāli tikusi pāri..vēlu Tev spēku!
19.04.2014 11:05 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Es 19 gados jau stāvēju pati uz savām kājām un varēju palīdzēt citiem. Vajag sevi piespiest, caur nevaru un asarām, ja savādāk nevari, jo agrāk vai vēlāk būs jāiztiek bez vecākiem.Man tas viss sākās 16 gados , kad nopelnīju pirmo algu, aizgāju citur mācīties, bet tas nebija mammas vai kāda cita dēļ, bet tāpēc, ka es tā gribēju. Cilvēkiem bez rakstura grūti dzīvē klājās, neļauj sevi pieskaitīt pie tiem!
19.04.2014 11:19 |

Reitings 123
Reģ: 09.09.2013
es ar savu mammu vēljoprojām nevaru sadzīvot...vienmer kā tiekamies tā strīdamies...es vnk nespēju sadzīvot ar viņnas veco laiku principiem un mani kaitina, tas, ka viņa grib vadīt manu dzīvi...nepatīk tās frāzes: manos laikos bija tā un šitā...utt
19.04.2014 11:26 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!