esmu likusi salātos kopā ar lapām + visas pārējās fīčas, pēc katra paša gaumes, bet neteikšu, ka baigi labi jutu avokado esamību tur..
Vienīgais , kas vel nāk prāta ir grauzdēta maizīte ar plānu kārtiņu sviesta , virsuu avokado un apkaisiit ar drusciņ pipariņiem
Izlobu mikstumu, saspaidu to ar daksu, pieberu Himalaju roza sali, smereju uz tostetam maizitem un apberu ar svaigiem melnajiem pipariem. Kreptigakai variacijai piemaisu avokado smalki sakapatus sarkanos sipolus. Var pievienot ari shljukatu citrona sulas un valriekstus.
Ļoti garšo! :)
Parasti ēdu tāpat vai uz maizes vai lieku klāt parastajiem salātiem(kāposts, gurķis , tomāts), bet , kad nav slinkums, uztaisu arī salātus kopā ar garnelēm - taisu pēc šīs receptes http://www.receptes.lv/receptes/avokado-garnelu-salati/ . :)
1. Vienkārši sagriežu, apšļācu ar citronu un uzmaļu piparus.
2. Tas pats.. tikai vēl pa virsu uzrīvēju sieru un tad ēdu :)
3. Avokado sagriež kubiciņos + garneles + majonēze + citrons, sāls (salātiņi)
4. guacamole - samīcu avokadu vairākus + smalki sagriezts maziņš sīpols un tomāts + citronsula + koriandra lapas + čili, sāls. Mērcē čipšus, smērē uz maizes :)
Visvienkaarsaakaa recepte - uz ljoti garsiigi Avakodo sagriez uz puseem un kaulinja iedobiiti sapilda ar garneleem + melnie pipari un citronu sula, vai tuukstossalu meerce.
Man ļoti garšo, mājās vienmēr kāds stāv. Parasti ēdu uz maizes,saspaidītu ar nedaudz sāli un citrona sulas vai salātos - lapu salāti, kādi nu kuram labāk garšo,sajaukti kopā ar avokado gabaliņos, olīveļļu, citrona sulu, sāli un pipariem.