zala teja

Reitings 1127
Reģ: 16.03.2014
sveikas meitenes , lasu ka daudzi iesaka dzert zalo teju, man rodas jautajums, kadu zalo? nju vai to ko var rimi nopirkt,vai vajaga no specializetiem veikaliem pirkt?
09.04.2014 21:46 |

Reitings 261
Reģ: 29.01.2009
Scorpions - nēnē, ar īstu pienu tur nav nekāda sakara, bet īsto stāstu nemācēšu pateikt. Smarža vienīgi varētu atgādināt pienu. Citi gan liek klāt, pati gan neiesaku.
09.04.2014 23:31 |

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Atšķirt labu/ok zaļo un arī melno tēju no pavisam sliktas var skatoties kā tēja iekrāso ūdeni, ja tas notiek sekunžu laikā un krūzē jau ir tumšs šķidrums, turklāt vēl duļķains, tā pavisam noteikti nav kvalitatīva tēja (piemēram tēja no tiem Lipton maisiņiem tā dara).
Tad man ir laba zaļā tēja.
09.04.2014 23:34 |

Reitings 228
Reģ: 18.01.2014
Es vairāk domāju tos melnās tējas Lipton maisiņus, tie vienīgie, ko sanak šad tad lietot. Bet pašai palika interesanti par to kvalitāti, atradu šādu tekstiņu:

nebeidzamo manipulāciju dēļ patērētājiem ir grūti novērtēt maisiņu tējas īsteno kvalitāti. Etiķetē atrodamā informācija ir pagalam skopa. Labākās tējas vienmēr tiek pārdotas kā berama prece, nevis maisiņos, tomēr tas nebūt nenozīmē, ka maisiņos iepildīti vissliktākās kvalitātes produkti. Tāpat kā iegādājoties lapiņu tēju, arī pērkot maisiņus, gadās gan labi, gan slikti savas šķiras paraugi. Lai noskaidrotu, kas ir kas, vienīgais paņēmiens ir šo tēju apliet un nogaršot.

Tomēr ir divas lietas, ko var pārbaudīt, nosakot maisiņu tējas kvalitāti. Pirmkārt, krāsa. Ja maisiņā ir laba tēja, uzlejot būtu jāiegūst spilgtas krāsas šķidrums skaistā tonī. Tas nekad nedrīkst būt duļķaini brūns vai ar pelēcīgi nokrāsu. Otrkārt, kad tēja ievilkusies, jāatplēš maisiņš un jāapskata tā saturs – tam jābūt tikpat spilgtā krāsā. Ja tēja vietām būs savēlusies blīvos pikučos un sausa, tas nozīmē, ka tēja nav pilnībā ievilkusies. Šādā maisiņā ir daudz sliktas kvalitātes tējas piejaukuma.

Tagad sagribējās kaut ko pašai uzšķērst un paskatīties :D
09.04.2014 23:36 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Uh, tēja ir mana vājība! Arī dodu priekšroku specializētajiem veikaliem, kuros tējas kvalitāte, protams, būs labāka (protams, ne viennozīmīgi). Ļoti laba tējas izvēle ir Gastronome Brīvības ielā. Patīk tur pavadīt kādas 20 minūtes, katrā bundulī iebāžot degunu un izsmaržojot.
10.04.2014 00:51 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Man zaļā tēja ir vissmiļākā,bet protams nevajag pa daudz dzert. man vienreiz sanāca,ka izdēru 5 krūzes un tad skraidīju vemdama. bet atgriežoties pie tēmas es pērku vienalga kādu zaļo tēju,jo visas tējas tomēr ir un paliek tējas.
10.04.2014 01:38 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Labākām un sliktākām īpaši neticu, vairāk sliecos uz to, ka labākās ir tās pašas sliktās, vnk dārgākas. Ērtības dēļ lietoju greenfield zaļo tēju maisiņos, jo peldošās lapiņas krūzē krīt uz nerviem, tomēr metāla sietu, vai citu svešķermeni arī negribas. Zaļā tēja garšo, un arī jūtu rezultātu, ja lietoju regulāri, palīz sakārtot vielmaiņu un mazliet novājēt.
10.04.2014 08:03 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits