cina ar bulimiju.

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Pavisam nopietni sezu un kartejo reizi esmu apnemibas pilna cinities ar so bubuli..tomer velejos uzzinat vai kada (ticu ka gan kada seit ir kura ari velas dzivot normali) un tadejadi divata butu vieglak moralais atbalsts un tamlidzigi..Ka saka divata cinities ir vieglak.
06.04.2014 19:36 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Man šķiet, ka Zaptesburka aprakstījusi kompulsīvo ēšanu nevis bulīmiju. Vai abas pin kopā.
Bulīmijai ir anoreksijas raksturs ar nespēju savu tieksmi ēst savaldīt. Un tad tā izpaužas nevis kā visa pēc kārtas rīšana un vemšana, bet paēšana un vemšana. Bulīmiķēm ir raksturīgi ēst visu pēc krāsām, izskata, kalorijām, lieluma, pahatavošanas utt un tik un tā vemt. Piemēram - paņem salātus ar vistu. Vispirms katra pēc saviem kritērijiem apēd smagāko (vai vieglāko) produktu. Secīgi augošā vai dilstošā progresijā pārējo šķiīvja satruru. Vienu kumosu var klošļāt trīs stundas, ja tā vajadzēs - jo lejā neslīd. Pēc tam vemšanas izraisīšana.
Bulīmiķes noraujas no ķēdes bieži. Un tad norij porcijas nešķirojot. Bet milzīgie pašpārmetumi liek vemt. Blā, blā, blā.
Kompulsīvās ēdājas pierijas kā cūkas un tad izsauc vemšanu. Viņas brutāli var apēst pilknīgi visu ko ierauga un tā. Bulīmiķes to dara tikai cikla sākumā un/vai beigās.

Ai, gari un sarežģīti.
06.04.2014 22:58 |

Reitings 786
Reģ: 02.03.2014
Labāk lai tas otrais, no "divatā", ir pieredzējis speciālists!
07.04.2014 00:50 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
stellaglmr tā par kompulsīvo pārēšanos un vemšanu nav gluži taisnība :)
Šeit labs apraksts -
Cilvēki, kas slimo ar kompulsīvo pārēšanos, ļoti daudz domā un fantazē par ēdienu, ēd ātri, nejūt sāta sajūtu un apēd lielu pārtikas daudzumu (parasti vienatnē), bet atšķirībā no cilvēkiem, kas slimo ar bulīmiju, pēc rīšanas lēkmēm neseko caurejas līdzekļu, diurētiķu lietošana vai vemšanas izsaukšana.

/avots - http://calis.delfi.lv/spogulis/uzturs/veseliga-uztura-padomi/kompulsiva-paresanas-viens-no-esanas-traucejumu-veidiem/ /

Bet kopumā
Labāk lai tas otrais, no "divatā", ir pieredzējis speciālists!

++++++
07.04.2014 01:01 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Man ir/bija kas mazliet pietuvināts šai slimībai. Jebšu- pat, ja svēršu 45 kg, liksies, ka vēl vajag ko nomest. Tā nu vienu vasaru notievēju līdz 42 kg (163 cm). Un tad vēl likās, ka gurni varētu būt vēl šaurāki. Vemt gan nevēmu, bet kopīgs ir tas, ka ir nespēja objektīvi sevi novērtēt spogulī. Biju ar augstu pašapziņu par savu "slaidumu'', bet apturēja to visu tas, ka sākās gandrīz nemitīgs pirmsģīboņa sajūtas stāvoklis.
Bet, pat, ja daudzas veselības problēmas to nespēj apturēt, tad man trūkst vārdu...
07.04.2014 01:20 |

Reitings 900
Reģ: 19.01.2014
@ madasahatter

veseļojies!
08.04.2014 23:41 |

Reitings 281
Reģ: 19.01.2014
fleur

Man pagāšvasar bija līdzīgi. Esmu 180 cm un svēru 53kg un visu laiku pētiju sevi spogulī un sev centos ieskaidrot, ka kājas un vēders man ir par resnu. Bija dienas, kad sēdēju gultā un ar asarām acīs sevi pētiju un domāju- kāpēc esmu tik resna!!! Pašai liekas nedaudz smieklīgi to visu atceroties. bet tad es sāku pētīt savas bildes un sapratu, ka izskatos briesmīgi- kājas kā divi stabi...
12.04.2014 01:30 |

10 gadi
Reitings 3987
Reģ: 02.02.2011
Maini domāšanu... Man nekad tādas slimības nav bijis, BET vienmēr zemapziņā bija tā doma, ka būt drusku tievākai jau būtu labi. Lai gan biju 60kg uz ~1.80m.
Galvu sakārtoja draugs, kurš bija kā uzburts uz manu formīgo dibenu un kurš dievina ieķerties, kuram patīk gaļa :D (protams, tā lai viss ir savās vietās). Un tad arī arvien biežāk sāku ievērot, ka vīriešiem patīk formas, uz ielas pati sāku pētīt meiteņu augumus, un sāku saskatīt skaisto tieši formās un izliekumos, ne taisnās līnijās (nerunāju par lielām riepām, tādas man vēl ar vien nepatīk). Nevienam mūsu izmērs nerausta cik vien mums pašām pašu uzlikto standartu dēļ. Un skaisti ir būt veselam un laimīgam savā ādā, ne būt spējīgam ielīst konkrētā izmērā.
Tagad pati drīzāk gribētu nedaudz pieņemties, ne nomest. :)
12.04.2014 01:44 |

Reitings 400
Reģ: 29.01.2009
Ir tāda lieta, ka AD nepalīdz momentāni. Uzlabojumiem jābūt redzamiem pēc kāda mēneša, bet ārstēšanās no jebkuras psiholoģiskas kaites ir ILGA. Līdz ar ko tie tavi 2 mēneši, ko tu nogāji pie psihiatra un nodzēri AD, ir par maz, lai vispār spriestu, vai tev tas palīdz vai nē. Iesaku atrast jaunu speciālistu, iespējams, tev vienkārši šis nebija "īstais", tāpat arī zāles ne visiem vienas der.

Tik tiešām, atrodi tomēr vēlreiz psihoterapeitu un nepamet tik ātri ārstēšanas kursu ;)
12.04.2014 22:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits