Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

sautējums

 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
Nesmu pati nekad sautējumu taisījusi, šodien domāju mēģināt uztaisīt. Neko sarežītu dārzeņi + gaļiņa.
Padalieties ar info vai knifiņiem lai sanāk garšīgāk. :)

06.04.2014 15:05 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
up up up
06.04.2014 15:11 |
 
Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Es taisu bez galas un ar mazakiem gabaliniem-burkani, kartupeli, kaposts, zalie zirnisi un,lai butu vel lielaka namma, es lieku klat sviestu. Mmmm, cik zinu daudzi to neliek,katd ari nesanak tads garsigs un satigs.
06.04.2014 15:15 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Vēl var pielikt kausēto vai svaigo sieru. (l)
06.04.2014 16:21 |
 
Reitings 716
Reģ: 11.01.2014
Bāc, kāpēc es ienācu šajā diskusijā? Tagad ēst gribu:D
06.04.2014 16:25 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Galvenais - pielāgot visu pašas vēlmēm. Es nelieku nekādus kāpostus un puķkāpostus, un zaļos zirņus, kas man ne pārāk garšo. Iztieku tikai ar gaļu, sīpoliem, ķiploku, burkāniem, kartupeļiem. Kad jau saliks uz šķīvjiem, tad pāri skābo krējumu ar sakāptām dillēm un lociņiem - būtībā izskatās līdzīgi kā tavā bildē :)
06.04.2014 16:38 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es nekad galu nelieku ieksaa tajaa daarzenu sacepumaa.Viirs taisa galu atseviski ,un tad es taas piedevas.Parasti izmantoju visu ,kas maajaas.Variaacijas ir loti mainiigas.Man liekas ,ka loti svariigi ir neko nepaarvaariit,nepaarcept.Parasti burkaanus,zalaas pupinas ,kartupelus pavaaru atseviski un tad lieku uz pannas jau citiem apceptiem daarzeniem klaat.Es jau te mineeju esmu apcepusi rediisus,arii gurkis nav slikts-loti liidziiga garsa kabacim.Man patiik eksperimenteet.
Es noteikti piederu pie cilveekiem,kurs eed "ar aciim"-iskats ir loti svariigs.
06.04.2014 16:47 |
 
Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Lieku klāt Anniņu un labi daudz dilles. Sanāk ņamma. Likt iekšā var jebko. Es parasti lieku kartupeļus, burkānus, dažreiz kāpostus vai zirnīšus. Un gaļu vispirms apcepu, tad kādu brīdi pasautēju un lieku visu pārējo.
06.04.2014 16:51 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Lieku klāt visu iespējamo :) Kāpostus, burkānus, kartupeļus, kukurūzu, pupiņas, pākšu pupiņas, puķkāpostus, brokoļus, ceptus sīpolus, puravus, zaļos zirnīšus, kukurūzu, papriku, bietes, sēnes utt. (parasti viss no minētā mājās nav, līdz ar to kombinēju to, kas mājās ir). Man ļoti garšo apcepti sīpoli pie sautējuma - uzreiz piedod garšu. + lietoju eko garšvielas - dabīgi kaltēti dārzeņi bez sāls un bez E vielām.
06.04.2014 17:20 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man loti garso ,ja kiploks ,siipols ir apcepts kopaa ar tomaatiniem un tad pievieno pareejaas sastaavdalas.
06.04.2014 17:26 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Uzvaru buljonu no kauliem vai žāvētām ribam tad tajā vāru dārzeņus, klāt krējumu, sīpolus , piparus. Cenšos garšvielas nelikt. Burkanus arīvēju un pirms lieku apcepu sviestaa.
06.04.2014 17:29 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Man loti garso ,ja kiploks ,siipols ir apcepts kopaa ar tomaatiniem un tad pievieno pareejaas sastaavdalas.


++ .Cepts protams labā sviestā .Un ja vēl labā gaļas buljonā gatavo sautējumu+ krejums.. tāāāāāda ņamma
06.04.2014 17:30 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Mees maajaas sviestu,kreejumu gandriiz nelietojam-tikai oliivellu.
06.04.2014 17:33 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Nu oliveļļu arī lietojam, retu reizi salātiem,maizjei vai cepot.Pie sautejumie nekad. Mums ir labaki produkti ka ziemeļniekiem. Nu man ta garšo..
06.04.2014 17:36 |
 
Reitings 1814
Reģ: 29.01.2009
mans sautējums pašaik top. :D

saliku : kāli, nedaudz kāpostus, parsnip(nezinu kas tas ir latviski, tāds kā balts burkāns), parastos burkānus, kartupeļus, zaļos zirnīšus. Gaļiņu pirms tam apcepu un pasutināju!

būs garšīgi. :)
06.04.2014 17:40 |
 
Reitings 551
Reģ: 20.07.2009
šīs tēmas ietvaros - man vienmēr iznāk nofeilot ar sīpoliem sautējumā.. vai nu par maz viņus cepu vai par ilgu, bet man nekas tā garša netīk. kurā brīdī jūs liekat sīpolus un kā cepjat tos?
06.04.2014 17:55 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Zhanettee -es parasti siipolu-vienu skeeli ...sagriezu un tad uz pannas kopaa ar sagrieztu kiploku uttMan taa daarzenu cepsana neaiznem vairaak par 15 min .
Es laikam taadu iistu "sauteejumu" nekad netaisu tiesi taapaac,ka taas saknes noteikti tad ir paarsauteejusaas-iskiidusas,kaa arii nav saglabaajusies vairs nekaadi vitamini ieksaa.
06.04.2014 18:03 |
 
Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
es arī gatavoju bez gaļas, bet lai būtu intereanta garša lietoju klāt visu ko kopā, vai reizēm dažas no šīm lietām: tomāti (dažreiz arī saulē kaltētie, kas ir eļļā, burciņā), baziliks, rukola, sīpols, svaigais siers (ja negribas diētisko versiju), ķiploks, puravs utt. ne visu reizē, bet miksēju garšaugus gan pamatīgi un nekad nav izdevies uztaisīt 2 vienādus sautējumus :D
06.04.2014 18:18 |
 
Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
man garšo ja ir maz kartupeļu (nu skata pēc 1 kartupeli lielā katlā ielieku), bet daudz burkāni, brokoļi, ziedkāposti, kāļi un tādi gardāki dārzenīši.
06.04.2014 18:19 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Sunset-tad jau tev taapat kaa man-katru reizi cits "dizains",bet vispaar ir interesanti,jo taas garsas arii loti atskiras,kad katru reizi taisiits citaadi.Man loti garso ,kad beiigaas -serveejot, uzkaisu pa virsu veel riekstus!
06.04.2014 18:26 |
 
Reitings 11
Reģ: 01.08.2011
Es parasti sautējumos izmantoju kartupeļus, burkānus, kāpostus, sīpolu. Ja sagribās, tad var arī kādu gaļu + pašās beigās noņemu lieko šķidrumu un pievienoju saldo krējumu. Saldais krējums, manuprāt, piešķir tādu feināku garšu.
06.04.2014 18:33 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits