Sveikas! Salasījos, ka lai skrējiena laikā degtu tauki vajag uzturēt pulsu robežās no 140-165.
Sākumā skrēju kā vienmēr - raitā riksītī, skatos pulsometrā - 175. Labi, saprotu, ka jāpiebremzē.. Sāku skriet lēnāk līdz pulsometrs rādīja 165.. Šī lēnā skriešana, tāda tipināšana vien sanāca.
Tātad jautājums - vai man kautkas nav ar pulsometru, vai arī tiešām, lai noturētu šo 165 vajag tik lēni skriet un vai tas vispār ir pareizi?
twinny- Zinu, ka manu viedokli neprasīji, bet rakstu es izlasīju tāpēc pateikšu ko domāju.
Viņš ļoti koncenentrējas tieši uz kaloriju dedzināšanu. Man vispār nepatīk tas kaloriju skaitīšanas princips. Kalorijas ir dažādas, kalorijas var uzņemt no OH, OB un taukiem. Tāpēc ir svarīgi, kuras tieši kalorijas Tu dedzini. Ne par velti ir noteikts, ka ļoti augstas intensitātes treniņi dedzina tieši muskuļu masu nevis taukus. Turklāt tajā rakstā viņš pavisam aizmirst par sirds stāvokli treniņa laikā, un vispār pēc tam.
twinny, man tagad nav laika iedziļināties informācijā, kur nu vēl angļu valodā. Es jau pati neko nepētu, es stāstu to, ko stāsta, piemēram, Skriešanas skolā, to, ko rekomendē sporta ārsti, to, ko uzzinu no cilvēkiem, ka sporto speciālistu pavadībā.
Paldies par viedokli, Cubiana. Vienkārši tā iedomājos - ja man ir limitēts laiks, ko varu pavadīt treniņos, vai man tiešām būtu jāsamazina slodze. Lai arī, atzīšos, mans mērķis nav tauku dedzināšana (tas vairāk kā papildu bonuss) - trenēju izturību un ātrumu konkrētām distancēm.
Vislabāk svau aerobo un anaerobo slieksni u.c. interesantas lietas ir noteikt laboratorijā, kur uzliks uz celiņa vai velotrenažiera un piespraudīs devējus dažādās ķermeņa vietās :) Piemēram šeit var iziet komplekso slodzes testu http://www.sportlab.lv/tests.html#anchor-ktests. Protams būs sevi jātbrīvo no dažiem desmitiem erio naudiņām, bet ir tā vērts.
Par riekstiem - tie ir "labie" tauki un tie organismam pie fiziskas slodzes ir tieši laikā.