Netaisns svešinieku novērtējums

Reitings 25
Reģ: 29.03.2014
Sveikas, meitenes!
Vai ir kādreiz gadījies tā, ka kāds svešinieks jūs "novērtē" nemaz neko par jums nezinot. Tas var izpausties kā kāds izteikums vai skatiens. Bieži vien, protams, nav iespējas neko paskaidrot. Kā jūs uz to reaģējat? Vai esat pietiekoši pašpietiekamas un vienkārši ignorējat? Vai tomēr nav vienalga un sanāk to apdomāt, pat tā, ka nevar palaist vaļā?
Iespējams, ka bieži šādas situācijas negadās. Tomēr šodien bija viena spilgta situācija. Sanāca iet garām bezpajumtniekam. Parasti tādiem principā nedodu naudu, nemaz nerunājot par to, ka ja kāds arī pastāsta savu bēdu stāstu un pajautā kapeikas, ne vienmēr tādas kabatā ir. Reiz piedāvājums reāli palīdzēt, nopērkot ēdienu, tika atraidīts, ar to arī pacietība bija pilna. Protams, vēl visi stāsti par krāpšanām un to, kur tad tā iedotā nauda aiziet. Mēģinu tāpēc darīt labu citos veidos, vai tā būtu brīvprātīga kādas teritorijas uzkopšana (ne tikai, kad ir Lielā talka, bet vispār), vai dalība labdarības organizācijās. Tad nu lūk, dodos savās gaidās un pretī nāk vīrietis, kurš sniedzas kabatā pēc kapeikām, lai iedotu bezpajumtniekam, un diezgan nejaukā tonī pasaka man: "vienaldzīgā skuķe", protams, neko taču par mani nezinot. Es vienkārši apstulbu un neko neatbildēju. Pēc tam pārņēma dusmas par to, ka tā nu vienkārši ņem uz spriež, neko nezinot. Un, vēl jo vairāk, tas, ka nenoreaģēju un neko neatbildēju pretī! Tāpēc arī interesē, vai jums ir kas līdzīgs gadījies, kā reaģējāt?
04.04.2014 00:11 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Man ir dusmiiga parastaa bezemociju sejas izeiksme :D Tad nu cilveeki domaa, ka esmu kaut kaada ar dziivi neapmierinaataa. Bet to nenemu vairs veeraa - kaada ir, taada ir taa seja.
04.04.2014 02:51 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Man pie kājas :)
04.04.2014 02:56 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es kaut kā neko tādu negatīvu neatceros. Parasti ļoti ātri aizmirstās tādas lietas...
No pozitīvā - visu laiku mani kāds uz ielas uzrunā, kaut ko komentē (tādā labā nozīmē), veikalā nāk klāt un runājas, bieži kāds uzsmaida vai izsaka komplimentu (par matiem, drēbēm, apaviem) pilnīgi sveši cilvēki, tāpat vien. Tas ir patīkami!

Atceros tika vienu dīvainu gadījumu vēl no skolas laikiem. Mums garderobē bija dežurante krieviete. Es vienmēr ar viņu sveicinājos, sasmaidījos un nekad nebija ar viņu nekādu konfliktu. Reiz vajadzēja kaut ko uzkopt klasē, kas atradās pie garderobēm. Es izgāju gaitenī ar šaupeli un slotu. Satiku fizkultūras skolotāju. Nedaudz aprunājāmies, iznāca garderobiste un fizkultūras skolotāja kaut ko viņai palūdza, a šī tāda rāda uz mani un saka, lai šitā "белобрысая дура" izdara. Gan man, gan skolotājai mute palika vaļā! :D Skolotāja vēlreiz pārjautāja: "Jūs par šo meiteni runājat?", rādīdama uz mani. Garderobiste tik pavīpsnāja tā nicinoši... Mēs ar skolotāju izbrīnīti saskatījāmies un aizgājām katra uz savu pusi. Bāc, es tiešām nesapratu todien, kas tas vispār bija! Ne pirms tam, ne pēc tam garderobiste vairs nekad tā mani nesauca un neizteicās nicinoši. Joprojām domāju, ka vecai kundzītei kaut kas smadzenēs ne tā saslēdzās un viņa mani ar kādu sajauca... :D
04.04.2014 03:59 |

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Ir daudzi gadījumi bijuši kolektīvos vai arī vnk paziņu lokā- jūtu, ka nepatīku un viss. Neko sliktu neesmu nedz pateikusi nedz izdarījusi, bet antipātijas var just (pat tad ja cilvēks ārēji izturas laipni).
04.04.2014 07:34 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Man būtu vienalga. Pats jau nav nekāds "nesavtīgs devējs", ja jau pievērš tam apkārtējo uzmanību.
04.04.2014 08:28 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pilnīgi pie kājas, ko par mani svešinieks domā, sliecos piekrist mazliet pārveidotam Kristas sākotnējam teicienam, nav gluži ok, ka kaut kas tāds varētu uztraukt tik ļoti, lai par to tā ņemtos.
04.04.2014 08:36 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Tiešām kaut kas tāds var tā uztraukt? Es nekad nevienam bomzim ne santīma neesmu iedevusi un netaisos. Ja kāds man pateiktu, ka esmu vienaldzīgā skuķe, es atbildētu "Naivais muļķis".
Tiešām vienalga, ko kāds uz ielas par mani domā.
04.04.2014 08:47 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
krista, nav runa par cilvēku, kuram to naudu neiedevu. Runa ir par vīrieti, kurš nāca pretī un redz bija tik cēls un labs, un padalījās ar saviem kapeikām, un viņam tas man bija jāiebāž sejā.

kāda gan daļa,kur karts liek naudu,kam dod?
uzskatu,ka vispirms jāpalīdz saviem tuvākajiem,radiem,draugiem,kuriem ir grūti neviss svešiniekiem. es pati izvēlos ,kam palīdzēt,lai iztērētu savu nopelnīto naudu. ja vēl kāds paprasa uz ielas tik,cik es nopelnu stundā,tad man vispār ir iekšēja pretreakcija-nē, nē ,nē-kas es stundu darbā cītīgi strādāju,lai kaut kādam svešiniekam iedodu naudu,kurš visu dienu stāv un neko nedara?:D
neuztver personīgi! tikpat labi varēja iet cita sieviete garām un tas svešinieks varbūt viņai pateiktu to pašu .
man jau ir aizmirsušās visas piezīmes, izteicieni ,kuri ir veltīti man no svešinieku puses..
04.04.2014 09:04 |

Reitings 1598
Reģ: 12.10.2010
Es nepievērstu uzmanību, man vispār besī tie ziedotāji un labo darbu darītāji, kuri pēc tam ar to lielās vai skandina apkārt. Es katru mēnesi no algas pirmo, ko izdaru ir noziedoju, bet par to nezin neviens. Tā ir tāda liekulība citus nomelnot, lai uz tā fona izceltos.
04.04.2014 09:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es katru mēnesi no algas pirmo, ko izdaru ir noziedoju, bet par to nezin neviens.

Tagad zinās :D :D

Bet ja nopietni, vīrietis neveiksīgi centās pacelt augstāk savu latiņu uz Tava fona! Nevajag viņu ņemt galvā.. tādi izteikumi nerada inteliģenta cilvēka iespaidu :)
04.04.2014 10:05 |

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Man lkm tad ir noveicies, jo nekad neviens nav teicis neko sliktu. Piezīmes vnm bijušas pozitīvas, biežāk esmu saņēmusi komplimentus no random cilvēkiem. Veikalā puisis pārdevējs pateica, ka man ļoti skaista kleita. Vēl pagājušo nedēļ jutos kā mēsls un gāju pa ielu, pretī nāca puisis, kurš pateica man, ka esmu skaista. Tāpat vienrei studiju gados braucu uz universitāti ar troleojbusu, kārtējo reizi biju ļoti bēdīga, nav svarīgi par ko, pretī sēdēja puisis ar klibu kāju un viņš visu ceļu mēģināja man iestāstīt, ka esmu ļoti skaista un tāpēc nedrīkstu skumt. Es gan biju ļoti dusmīga, atcirtu, lai nerunā ar mani, jo tobrīd skaista nu nemaz nejutos, domāju, ko var māžoties.

Negatīva pieredze nav. Vai vsm neatminos.
04.04.2014 10:14 |

10 gadi
Reitings 3997
Jā, lai cik muļķīgi nebūtu, bet tā ir, lielākoties man cilvēki uz ielas ir izteikuši komplimentus par izskatu, atminos vēl sievieti, kas mani apstādināja uz ielas, lai pateiktu, ka esmu skaista. Es tiešām nesaprotu, skaista nemaz nejūtos. Man pat nemaz nepatīk, kad cilvēki, ko tādu man saka.
04.04.2014 10:16 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Es vienmēr skaļi saukāju par kucēm cilvēkus, kuri man priekšā velkas, zigzago pa ietvi vai pēkšņi maina virzienu, kad man ir jāsteidzas un jātiek viņiem garām. (t)
04.04.2014 10:17 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Šādas lietas nevajag ņemt pierē, tiešām. Parasti tādi sveši un skaļi vērtētāji ir drusku pajocīgi..man nekad nav ienācis prātā par kādu pretimnācēju skaļi izteikties.
Pati esmu saņēmusi necenzētas lamas un nāves draudus no dzērāja, kuram naudu šņabim neiedevu (pa visu ielu k***, m***, kaut tu nosprāgtu, nositīšu utt.), tantuku un kontrolieru apspriešanu sabtransā, it kā manis tur nemaz nebūtu ("re, sēž jaunatne, vecos jau nepalaidīs, bezkauņas un nelieši," lai gan es tad biju slima + pārgurusi skolā) un vēl daži gadījumi. Vienkārši jālaiž gar ausīm, ko tie svešie par Tevi var zināt - neko. Visticamāk, nekad vairs nesatiksi un neko tas skaļais viedoklis neietekmēs.
04.04.2014 10:19 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Jā, un labāk ir atcerēties pozitīvās piezīmes no svešiniekiem :) Tēmas iespaidā pārcilāju galvā komplimentus un labus vārdus, ko negaidīti esmu uz ielas vai veikalā saņēmusi - pret to viss sliktais vienkārši pārstāj eksistēt :)
04.04.2014 10:20 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
koshlene, es saukāju par molekulām :D Tāpēc, ka tāda sajūta, ka smadzeņu šiem cilvēkiem nav un kustas kā Brauna kustībā :D
04.04.2014 10:27 |

10 gadi
Reitings 3997
Man veinreiz sanāca nesmuki :D Man nepatīk, ka cilvēks iet un smēķē un pūš man savus dūmus virsū, vienreiz dusmās tā skaļi pateicu, ko var tā resnā tur smēkēt, vai kko tml, nu resna meitene bija! Nesmuki, bet mani ļoti nokaitināja, lkm viņa vēl lēni gāja un garām nevarēja tikt.
04.04.2014 10:30 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
koshlene, es saukāju par molekulām Tāpēc, ka tāda sajūta, ka smadzeņu šiem cilvēkiem nav un kustas kā Brauna kustībā

Es arī skaļi saku, lai vācas malā. Kad steidzos, tad gribētu būt visuvarenais Brūss :D
04.04.2014 11:22 |

10 gadi
Reitings 3997
Es vienmēr skaļi saukāju par kucēm cilvēkus, kuri man priekšā velkas, zigzago pa ietvi vai pēkšņi maina virzienu, kad man ir jāsteidzas un jātiek viņiem garām.

Es nedaudz pieklājīgāk, skaļi saku: Besī, nu, ko var tik lēni vilkties! :D
04.04.2014 11:34 |

Reitings 146
Reģ: 12.11.2012
Tas ir viens no iemesliem, kādēļ man cilvēki kā suga nepatīk - vienmēr jāizpatīk visiem, viens par otru gudrāks. Bet paši var atļauties komentēt, izteikties pēc sirds patikas.
Neņem vērā kaut kādus klaunus, tu nevienam neesi parādā. Pēc paziņas nostāstiem, daudziem bezpajumtniekiem tiek piedāvātas darba vietas, taču viņi pagroza pirkstu pie deniņiem un saka, ka nekad mūžā nestrādās.
Un tie vīrieši, kuri centrā pieturās prasa sievietēm kapeikas cigaretēm. Goda vārds, ja nebūtu bail no sekām, vajadzētu pasūtīt piecas mājas tālāk.
Labāk neturpināt, pārāk daudz sakrājies :D
04.04.2014 11:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits