Sveikas, meitenes!
Vai ir kādreiz gadījies tā, ka kāds svešinieks jūs "novērtē" nemaz neko par jums nezinot. Tas var izpausties kā kāds izteikums vai skatiens. Bieži vien, protams, nav iespējas neko paskaidrot. Kā jūs uz to reaģējat? Vai esat pietiekoši pašpietiekamas un vienkārši ignorējat? Vai tomēr nav vienalga un sanāk to apdomāt, pat tā, ka nevar palaist vaļā?
Iespējams, ka bieži šādas situācijas negadās. Tomēr šodien bija viena spilgta situācija. Sanāca iet garām bezpajumtniekam. Parasti tādiem principā nedodu naudu, nemaz nerunājot par to, ka ja kāds arī pastāsta savu bēdu stāstu un pajautā kapeikas, ne vienmēr tādas kabatā ir. Reiz piedāvājums reāli palīdzēt, nopērkot ēdienu, tika atraidīts, ar to arī pacietība bija pilna. Protams, vēl visi stāsti par krāpšanām un to, kur tad tā iedotā nauda aiziet. Mēģinu tāpēc darīt labu citos veidos, vai tā būtu brīvprātīga kādas teritorijas uzkopšana (ne tikai, kad ir Lielā talka, bet vispār), vai dalība labdarības organizācijās. Tad nu lūk, dodos savās gaidās un pretī nāk vīrietis, kurš sniedzas kabatā pēc kapeikām, lai iedotu bezpajumtniekam, un diezgan nejaukā tonī pasaka man: "vienaldzīgā skuķe", protams, neko taču par mani nezinot. Es vienkārši apstulbu un neko neatbildēju. Pēc tam pārņēma dusmas par to, ka tā nu vienkārši ņem uz spriež, neko nezinot. Un, vēl jo vairāk, tas, ka nenoreaģēju un neko neatbildēju pretī! Tāpēc arī interesē, vai jums ir kas līdzīgs gadījies, kā reaģējāt?