Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pedagoģijas studijas RPIVA vs.LU

Reitings 1
Reģ: 03.04.2014
Sveikas meitenes, esmu izlēmusi savu turpmāko izglītību saistīt ar pedagoģiju (precīzāk sākumskolu), bet pašlaik ir lielas šaubas starp RPIVU un LU.

Zinu, ka šādas diskusijas sen, sen atpakaļ jau ir bijušas, bet tomēr, vai kāda meitene, kas pašlaik mācās kādā no šīm augstskolām, varētu padalīties ar savu viedokli/pieredzi?

Pagaidām esmu apmeklējusi tikai LU pedagoģijas fakultāti, nedaudz parunājusi ar docenti, bet vairāk interesē studentu domas.

Paldies jau iepriekš! :)
03.04.2014 16:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man pašai bērns bērnudārza vecuma un es protams saprotu, ka mums vajag sakumskolas pedagogus (un daudz, un labus), bet... kur tev meitene prāts? Tu tiesam doma, ka pēc 4-5 gadi pēkšņi sakumskolas skolotajiem būs tādas algas, lai varētu "normāli" dzīvot???
03.04.2014 16:38 |

Reitings 384
Reģ: 10.03.2014
Kurā valstīt tad sākumskolās skolotājiem ir normālas algas? Tas darbs pēc definīcijas ir vairāk kā valašpriekš un aicinājums. Alga ir kā kabatas nauda, bet dzīvo no vīra ienākuiem.
03.04.2014 16:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tad vajag izdevīgi apprecēties vēl pirms studiju uzsākšanas. Citādi var nākties par to k"abatas naudu" arī pāris gadus dzīvot.

Un man tiesām žēl, ka situācija ar tām algam ir tik stulba. Bet tāda nu tā ir. Vai arī privātajos bērnudarzos maksā labāk? Kā tur īsti ir?
03.04.2014 16:59 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Mācos RPIVA, NLK, maksāju savas studijas pati, alga skolotājai ir knapi 500euro uz rokas, ja strādā slodzi.

Ja tas ir aicinājums- ej un dari, bet pirms tam apprecies, lai vīrs var šo hobiju uzturēt.

Par studijām: RPIVA pirmsskolas un sākumskolas skolotāju mācos. Studijas tikai sestdienās, nekā grūta nav, vienkārši skola jāapmeklē, jāmācās un jāraksta rakstu darbi.
03.04.2014 17:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits