Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

LU - Ekonomists

Reitings 35
Reģ: 10.04.2012
Sveikas, vēlos studēt LU ekonomistos, varbūt kādai ir pieredze saistībā ar šo studiju programmu? Cik liels noslogojums? Budžeta vietas, stipendijas? Mācību procesa +/-? Varbūt ir kāda, kas var ieteikt citu skolu kur studēt Ekonomistos/Finansistos ?

Vispār sarežģīti, pati nezinu ko gribu.. Varbūt ieteikumi, ko studēt, kas nākotnē būs vairāk nepieciešams?

Padodas, patīk - matemātika, ekonomika, politika un tiesības, daudz daudz visāda veida sporta :)
02.04.2014 18:47 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Izteikšu tikai savu viedokli, atsaucoties uz mācību priekšmetiem, ko minēji, ka padodas.
Manuprāt, loģistika un dažādu nozaru inženierija varētu būt kā alternatīvas studiju virziena izvēlē, ja tomēr nolemsi, ka nevēlies iet uz ekonomistiem.

Augstskolas LV gan nepratīšu ieteikt.
02.04.2014 18:58 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Budžeta vietas pietiekami, stipendiju dabūt arī nav nereāli, manuprāt.
Par starptautisko ekonomiku un komercdiplomātiju neesi domājusi, ja? Cik saprotu, noteikti gribi budžetā būt?

Pati studēju paralēlā programmā (nevis ekonomistos), man laika pietika visam un vēl pāri palika :D
02.04.2014 19:00 |

Reitings 35
Favel - Daudz nezinu par inženieriju taču priekš manis tas izklausās garlaicīgi. Esmu apsvērusi domu par loģistiku, taču vairāk sveros uz ekonomistiem.. Gribu, lai mācīšanās process ir izglītojošs ar interesantu pieeju, jo man ir grūti ar koncentrēšanos vienai lietai, ja tā mani neinteresē.. Ajj, esmu apjukusi un uzrakstīju kaut ko galīgi nesaprotamu :D

Parfait - Starptautiskā ekonomika.. ir tā, ka neesmu pārliecināta par savām angļu valodas zināšanām (itkā ir labi), taču ir maz prakses dzīvē, tāpēc runājot nejūtos droša par sevi.. Lasīju, ka lekcijas notiek angļu valodā pirmajā gadā, amm neatceros kurā priekšmetā + daudz eseju angļu valodā jāraksta.. Budžeta vieta ir svarīga, taču ne noteicošā, ja netikšu tāpat studēšu.. Skatījos arī BA kur nav budžeta vietu, taču kaut, kas nesaista.. Par ekonomistu programmu kaut ko zini? Kā viņiem ir ar laiku? Un Tev laika pietiek, kam? Gribu paralēli piestrādāt, vai iet kādus kursus, vai tas ir iespējams ? Ja vēlos pilnvērtīgi arī mācīties, nu lai nav tā, ka 3,4 gadus izmācoties esmu ar diplomu taču reāla saprašana nav.. :)
02.04.2014 19:20 |

10 gadi
Reitings 5929
Visus 4 gadus paralēli strādāju. Domāju, ka ekonomistiem BAIGI neatšķiras, varbūt mazliet. Man skola bija 3x nedēļā. Visus gadus izdevās palikt budžetā.
Par angļu valodu gan nebaidies - nav tik traki! Vajag to vairāk skatīties kā iespēju iemācīties valodu labāk, nevis kā draudus :)
02.04.2014 19:23 |

Reitings 35
Parfait - Kā ar zināšanām ko ieguvi studējot LU? (Vecākās cosmo diskusijās lasīju, ka reāli ir haļava + reālas zināšanas un prakses maz..) Kādi pasniedzēji (attieksme)?
02.04.2014 19:27 |

10 gadi
Reitings 5929
Atkarīgs no cilvēka, arī ar pasniedzējiem - kā paveicas. Līmenis - nu nav kā zviedros, bet man ļoti priecēja, ka nebija jāvergo visus gadus ar visu to, ka biju budžetā. Ka varēju paralēli iegūt darba pieredzi un atrast laiku hobijiem :)
02.04.2014 19:34 |

Reitings 261
Gribētos jau SSE ieteikt, bet tā nederēs, ja sliecies uz budžetu. Un pat ja tā nav, mācību maksa ir augstāka kā citur. Kā alternatīvu minētu BA, turpetī LU - nu... nē. Vienīgi tad, ja tiec budžetā un tas ir svarīgs kritērijs. Ja tev padodas tās lietas, ko minēji, iesaku mērķēt uz tām divām iestādēm. Man interesē viss tas pats, vienīgi matemātika nav stiprā puse, tādēļ mana vieta būs RGSL.
02.04.2014 19:36 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
Ja tev patīk politika, tad varbūt ej uz Vidzemes Augstskolas politalogiem. Runā, ka ViA politaloģija ir visaugstākajā līmenī.
02.04.2014 19:37 |

Reitings 4083
Reģ: 22.11.2013
*politologi
02.04.2014 19:38 |

Reitings 35
Parfait - šobrīd strādā savā sfērā?

Anete - SSE, jau minēju, ka budžets nav no svarīgākajiem, taču jau minēju angļu valodā neesmu par sevi tik pārliecināta vēl.. Kāpēc LU, tik kategorisks nē?

Aminile - Paldies, taču studijas meklēju Rīgā.
02.04.2014 19:46 |

Reitings 261
Nav kategorisks nē, bet... Atsauksmes no pazīstamajiem ir visai negatīvas, tur arī ir savākušies tie, kas vispār sevi nevienā konkrētā profesijā neredzēja. Bet, protams, viss tikai no sevis ir atkarīgs. Ja ir galva uz pleciem un ir apņemšanās, viss var veiksmīgi izdoties. Bet tik un tā liekas, ka tur var kaut kā vieglāk izbraukt, arī skolā, cik saprotu, retāk jāapmeklē. Varbūt snobiski izklausās, bet nu tas mans viedoklis. SSE būtu papildus plusi, kaut vai teicamas angļu valodas zināšanas, arī turienes studentus pat pirmajā un otrajā kursā darba devēji pieņem darbā kā izņēmumu.
02.04.2014 20:29 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
Ir bijušas pāris kopīgas lekcijas ar ekonomistiem, kā arī ekonomiku man pasniedza ekonomikas fakultātes viena pasniedzēja.. Un es teikšu,ka iespaids nav tas labākais un arī pasniedzēja ļoti kritizēja programmas un notiekošo tur..
Es ieteiktu izvēlēties citu augstkolu :)
02.04.2014 20:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!