Kur lai atrod sev vietu?

Reitings 1152
Reģ: 01.04.2014
Īsti nemāku noformulēt jautājumu uz kuru vēlos atbildi.

Pat nezinu vai šī ir pareizā vieta, kur vērsties pēc padoma.

Esmu jauna, muļķīga, neveikla un tizla. Jā, tās ir manas problēmas. :D Šogad esmu pārvākusies uz citu pilsētu, pārgājusi uz citu skolu. Pie tā jau sāku pierast. Tikai, vienmēr esmu jutusies kā liekā. Attiecības klasē ir salīdzinoši labas - klasesbiedri ir izpalīdzīgi un labi izturas, visbiežāk cenšos, lai tas būtu abpusēji. Bet draudzība neveidojas nekādīgi. Iemesli varētu būt diezgan loģiski - pārējie klasesbiedri kopā ir mācījušies vairākus gadus, zin viens otru, jau ir sadraudzējušies savā starpā, un viņiem ir daudz kopīgu paziņu, par cik šī pilsēta nav ļoti liela, vai arī vienkārši tas, ka esmu īpatne. Pat īsti nav ar viņiem par ko parunāt. Patiesībā nekad, arī visās iepriekšējās skolās ar saviem vienaudžiem vienkārši neesmu spējusi saprasties. Jā, droši vien es tagad izklausos pārāk augstprātīga, bet man nav ar viņiem par ko runāt. Arī draugu ārpus skolas nav daudz, tikai divas tuvas draudzenes, kuras ir par 3 gadiem vecākas. Tāpēc vienmēr jūtos tāda kā liekā, jo būtībā nekur neiederos, neesmu ne tā super-skaistā, ne talantīgā, ne pārlieku sabiedriskā, kur nu vēl sportiskā (pateicoties veselības problēmām esmu nedaudz par tievu, un droši varu saukt sevi par vārguli) meitene, un apkārt, klasē, skolā, daudzas ir tik aktīvas un talantīgas, ka jūtos nekam nederīga.

Bet, visstulbākais ir tas, ka pat nav īsti ar ko parunāt par to visu, jo nezinu kurš spētu mani saprast. Un visvairāk kaitina tas, ka cilvēki mani neuztver nopietni vecuma dēļ. Piemēram, sarakstoties ar kādu internetā, viss ir forši līdz brīdim, kad es atklāju savu vecumu. Tad, vai nu sarakste vienkārši tiek pārtraukta, vai arī attieksme strauji mainās, un normāli parunāt vairs nav iespējams, tāpēc bieži vien slēpju savu īsto vecumu un pat meloju, ka esmu vecāka. Jā, man ir 14 gadu.

Tagad droši vien arī šeit notiks tas pats. Radīsies tā attieksme - ''Ko tad viņa vispār saprot, ko viņa vispār zin no dzīves? Sīks, kompleksains skuķis.''

Iespējams, tā ir taisnība. Bet runa pat nav par to. Es nezinu, kā beigt sevi ienīst, kā beidzot pieņemt sevi tādu, kāda esmu? It sevišķi, ja apkārt ir tik daudz ''ideālo''. Ehh.
01.04.2014 20:29 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Saprotu Tevi, man tajā vecumā bija līdzīgi, bet vismaz vidusskolā patiešām iejutos savā klasē, iepazinos ar foršiem cilvēkiem, kas arī atraisīja mani un deva iespēju kļūt sabiedriskākai. Tiešām grūti kaut ko ieteikt, ja nu vienīgais, nedomā par citiem tik daudz, bet gan ej uz saviem mērķiem, domā par nākotni, koncentrējies uz to, kas Tev patīk un dod iedvesmu. ;)
08.04.2014 18:07 |

Reitings 2059
Reģ: 29.01.2009
Reti gadās no 14 gadīga lasīt tik sakarīgu tekstu. Pat apstulbu. Domāju, ka 18+ būs.
08.04.2014 18:13 |

Reitings 2059
lasīju,ka viena te mēdz sev piedēvēt 23 gadus. Nez kāpēc es jūtos kā 23gadīga, bet realitate "ieblieza" pa galvu,lai nesapņoju ar atvērtām acīm,jo esmu veca jau :D "Gadi skrien kā stirnas
Un nenāk atpakaļ." :D
08.04.2014 18:24 |

Reitings 1152
eksotika, paldies, patīkami, tikai žēl ka tas man nekādīgi nepalīdz. Vienaudži ar daudz briesmīgāku rakstību un runas veidu ir ar dzīvi apmierināti, sabiedriski un ne-dīvaini, kamēr man ir viss pretējais. :D
08.04.2014 18:26 |

Reitings 2059
Tajos tālajos laikos,kad vel mācījos :D pamatskolā domāju,ka nu beidzot katrs no tās pajocīgās klases izklīdīs kur nu kurais, vidusskolā sāksies "īstā" dzīve. Ak,dies,nebūtu labāk gribējusi. Ja no vieniem muļķiem tiku vaļā, tad vidusskola vispār bija kaut kas prātam neaptverams. Brīnums ,ka izdzīvoju :D bet augstskolas gan atceros kā garšīgus medus podus. Lūk,tur es jutos kā "mājās"-īstās vietas,īstie laiki,īstie cilvēki.
08.04.2014 18:29 |

Reitings 2059
Nezinu ka tagad, tagad jau ir "spice pulciņi" :D bet mūsu laikos, no (pamatskolā) no 30cilvēkiem, tikai viens nodarbojās ar kaut kādiem pulciņiem-dziedāšana. Mūsu klasei vispār nekas neinteresēja. Slaisti, jābrīnās,kā vispār pie diploma tika. Man klasē bija vien labākā draudzene. Ar pārejiem nu tā. Zēni ar zeniem,meitenes ar meitenēm,visi sadalījušies pa bariņiem,ta,ka tos bariņus ne ar ko neizšķirt. Vidusskolā mēs bijām maisījums -30 cilvēki, no pamatskolas klasēm,arī pa bariņiem sadalījušies visi, likās pat tā, ka neviens tā īsti nearvienu negribēja veidot tuvu kontaktu. Gandrīz vai katrs pa savam. Pulciņi :D ne, tad bija mīlestības,ballītes,iedzeršanas utt. :D daļu atskaitīja,cik vairs pabeidza,īsti neatceros.
08.04.2014 18:38 |

Reitings 2059
///man brīžiem iztrūkst garumzīmes-ir man,lietot māku, bet kafija ielija datorā,pogas īsti nespiežas.
08.04.2014 18:40 |

Reitings 2258
Pēc teksta spriežot, tu vnk esi inteliģentāka par vienaudžiem, tāpēc reizēm ir tā sajūta, ka neiederies. Vienīgā kļūda, ko pārskatot tekstā pamanu ir nezin - nezina (2.variants pareizi). (neņem galvā).
Es arī skolas laikā biju tāda, kas īsti neiederējās, man tiešām šķita, ka lielākā daļa skolēni ir, atvainojos, stulbeņi. Ilgi domāju, ka esmu iedomīga, bet kad tiku prom no skolas, tad viss nokartojās, jo pieaugušo pasaulē tā nepamana gadu starpību un vairāk vai mazāk visus uztver adekvāti un normāli, tagad esmu atradusi gan draugus, gan darbu ar sakarīgiem kolēģiem, gan visās augstskolās, kurās esmu studējusi vērtīgus pasniedzējus. Katrā ziņā, nepārdzīvo, nenīsti sevi, vnk pacieties līdz skolas izlaidumam. Piekrītu par filozofiju. Man ir kāds paziņa, kurš kopš b/d laikiem uzskatīja, ka neiederas, vienmēr sevī domāja, ka citi ir jocīgi, protams, neapvainoja viņus, bet kkā neiekļāvās kolektīvā. Pēc 2 pamēģinātāma augstskolām viņš pamēģināja filozofus un ir laimīgs cilvēks.
08.04.2014 18:51 |

Reitings 1152
Paldies visām par komentāriem un viedokļiem, būs jācenšas kaut kā saņemties un vēl izciest līdz 9.klases beigšanai. :)
08.04.2014 19:56 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Pavisam nesen jutos līdzīgi, un daļēji arī tagad. Vēl joprojām man ir maz draugu, un visi - vecāki. Bet tajā laikā, kad skolā bija grūti atrast kontaktus, es atradu sev nodarbi arī bez visiem pulciņiem - dažādus lomu spēļu forumus gan latviešu, gan angļu valodā. Tā - iemācijos valodu, ar laiku, krietni vien uzlabojās gramatika, fantāzija un iepazinos ar dažiem fantastiskiem cilvēkiem. Nezinu gan vairs, vai Latvijā kāds no šiem forumiem ir izdzīvojis, neesmu interesējusies jau pāris gadus.
Bet patiešām, ja pulciņu nespēj atrast piemērotu, tad varbūt internets būs vieta, kur atrast kaut vai dažus domubiedrus?
Kā jau te minēja, piemēram, online spēlēs. Protams, tam ir jāredz mērs, nevar sākt dzīvot tikai internetā, bet ja citu izeju neatrodi...
08.04.2014 21:15 |

Reitings 866
Reģ: 31.01.2014
Nezinu gan vairs, vai Latvijā kāds no šiem forumiem ir izdzīvojis,

Ir!
08.04.2014 21:43 |

Reitings 53
Reģ: 01.07.2013
Es tā jutos gandrīz visu skolas laiku. Man gan bija vēl mākslas skola, kur es varēju lietderīgi kavēt laiku un kur es iepazinos ar vienu no savām labākajām draudzenēm. Ja pamatskolā es vēl pūlējos "iekļauties", apmeklēt pasākumus ar klasesbiedriem, piedalīties projektos utt., tad vidusskolā es biju jau nogurusi no tā visa. Lūk, tad gan man pēc manu vienaudžu standartiem "nebija dzīve". :D
Sapratu, ka jāsaved sevi kārtībā gan iekšēji, gan ārēji tikai un vienīgi savas labsajūtas labad, un jāaizmirst par pārējiem. Tikai pēc tam es sāku sajust zināmu pārliecību par sevi un saviem spēkiem, un prasmēm. Taču tas nenozīmē, ka tā iemesla dēļ daļai klasesbiedru nebija tā saucamā attieksme pret mani, ka es esmu "nūģīgāka", bez maz vai zemāka par viņiem, jo es biju citādāka. Ja ir pašpārliecība un skaidra sava identitāte, apkārtējo priekšstati par tevi noteikti to nespēs iedragāt.
Tagad, kad mācos augstskolā šī situācija ir mainījusies. Neesmu ieguvusi tuvus draugus, jo neesmu cilvēks, kurš vispār spēj tik viegli sadraudzēties, bet man ir skolas draugi. Nav man vienai jāsēž lekcijās un arī kojās nav vienai jāgarlaikojas.
Varu tev apzvērēt, situācija mainīsies un pavisam drīz tev arī būs sajūta, ka tev ir zināma tava vieta dzīvē.
08.04.2014 21:46 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
No otras puses, vēl pēc 14 gadiem tu redzēsi, ka visi tie "ideālie" klasesbiedri nekur daudz tālāk dzīvē kā tu arī nav tikuši. Un redzēsi, ka tas "ideālums" kaut kur ir pagaisis.

Tā arī ir.
Diemžēl neizlasīju visus komentārus, bet pēc Tava teksta saprotu, ka Tu esi nedaudz pārāka (?) par saviem vienaudžiem. Nē, ne sliktā nozīmē. Tu vienkārši esi citāda. Un tas ir labi, jo pelēkās masas sāk kļūt par daudz.
08.04.2014 21:51 |

Reitings 70
Reģ: 19.05.2011
Ja ir slikti, radi mākslu.
Ja ir labi, radi mākslu.
Problēmas nav, izmanto šo ausaidera stāvokli, lai radītu un attīstītos kā personība. Apkārtējie riņķo savā orbītā, nevajag analizēt kādi viņi ir, kādiem jābūt.. Parakņājies sevī un SĀC RĪKOTIES!
08.04.2014 23:32 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Kā jau te meitenes saka - Tev nekad nav jāmokas un kaut kas jāgaida (ne jau laiks kaut ko maina, bet Tu, un ne jau laiks Tev palīdz vai nepalīdz kaut ko darīt). Rītdiena ir šodien, un tas, ko darīsi šodien, atmaksāsies rītdien ;) Ui, kā to varēs redzēt pēc 10-15 gadiem.
Es ieteiktu vienkārši darīt. Sāc ar kaut ko, ja iepatīkas, turpini, ja ne, ej tālāk. Izmēģini visas iespējas būt darbībā un noteikti mācies. Mācies, mācies un vēlreiz mācies, paņem maksimumu, kamēr esi bez papildu pienākumiem un atbildībām.
08.04.2014 23:40 |

Reitings 1152
Lomu spēļu forumi? Nelielu apgaismojumu, kas tur īsti notiek? Par kaut ko tādu pirmo reizi dzirdu.
09.04.2014 09:06 |

Reitings 2126
Reģ: 03.05.2013
Pamanīju bildi, un atcerējos par šo diskusiju. ;) Protams, today un tomorrow nav jāuztver burtiski, ceru ka doma saprotama.
13.04.2014 14:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits