Pieauga svars pēc smēķēšanas atmešanas

Reitings 102
Reģ: 24.01.2011
Sveikas!

Mans puisis atmeta smēķēšanu, bet diemžēl svars ir nācis klāt kā nepatīkams blakus efekts. Lai gan gadrīz katru dienu sporto (braukā ar velo), bet rezultātu praktiski nav. Varbūt varat kaut ko ieteikt vielmaiņas veicināšanai, pats jau nabags arī pārdzīvo, jo vienmēr ir bijis sportisks un labā formā. Gribētos jau dot padomu, bet nezinu ko ieteikt.

Varbūt varat kaut ko ieteikt :)
01.04.2014 10:54 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
Tas ir, kā kuram cilvēkam, citam ir ļoti laba vielmaiņa jau kopš dzimšanas un ja viņš sāks pīpēt entos gadus ar vielamiņu nekas nenotiks arī tad, kad pātrauks nepieņemsies svarā. Citiem ir slikta vielamiņa un sākot pīpēt viņi nokrītas svarā un pēc tam uzbarojas nu tas ir atkarīgs no katra cilvēka organsima. Autore aizsūti draugu pie daktera :)
Bijušā drauga mamma 20 gadus pīpēja un, kad atmeta ar zālēm uzbarojas, bet nu tad dēļ stresa nokrītas.
Es arī esmu lasijusi, ka tu dienā izpīpē vairāk , kā puspaciņu,kad atmetisi protams, kad uzbarosies. katram tas ir savādāk, viens atmetīs būs tāds pats jo laba vielamiņa, otrs atmetīs ēdīs veselīgi bet pieņemsiems svarā viss atkarīgs no mūsu organisma.
01.04.2014 14:00 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
rekur kapēc smēķētāji ir tievāki pa nesmēķātājiem

Es nesaku, ka smēķēšana nesamazina apetīti, bet tas viss ir ļoti smieklīgi. Daudzi smēķētāji ir apaļāki kā es, kaut es nekad neesmu smēķējusi. Bet hormonu dēļ, ko ietekmē vairogdziedzeris, pusgada laikā pieņēmos svarā par 10 kg un nekādas aktivitātes neko diži nespēja ietekmēt. Tagad, kad mans svars atkal ir normāls, dažbrīd ēdu pat vairāk kā toreiz ar +10 kg, bet svars turas normas robežās. Pie tam, ne jau tikai smēķēšana samazina apetīti. Arī tad, ja es nodarbojos ar kaut ko interesantu, piemēram rediģēju fotoattēlus, varu stundām ilgi to darīt un man negribēsies ēst.
Ja arī jūs palasītu kādus medicīniskos žurnālus un paskatītos dokumentālās filmas, tad saprastu, ka vairums no šiem, tā saucamajiem, pētījumiem ir safabricēti, lai tikai panāktu vēlamo rezultātu. Vai zinājāt, ka agrāk cigarešu kompānijas stāstīja, ka smēķēšana ir veselīga? Kāpēc tad, lai viņi tagad nesamaksātu pāris zinātnieku grupiņām, lai tie pasaka, ka tikai smēķēšanas atmešana ir vainojam pie svara kāpuma? Taču padomājiet ar galvu. Tad jau tik pat labi var visu mūžu ēst burkānus un pēc tam, izslēdzot tos no ēdienkartes, teikt, ka tas ir vainojams pie liekā svara.
01.04.2014 14:04 |

Reitings 2018
Kimberly
Jo nesmēķētāji to, nekad nesaparatīs, kā tas ir gadiem pīpēt but tievam un, kad patrauc tu uzņemies svarā, vienmēr nesmēķētāji domās, ka pie vainas uzturs ir vai , kas cits, Un ja ar veselību viss ir ok un tu ēd veselīgi bet tu uzņemies svarā patraucot smēķēšanas kas tad pie vainas ?
01.04.2014 14:16 |

Reitings 1051
Mans tētis smēķē jau gandrīz četrdesmit gadus, bet pēdējo 15 gadu laikā ir pamatīgi pieņēmies svarā. Kā tad tu to pēc šīs "smēķēšana = slaidums" izskaidrosi? Un man ir zināmi daudz tādi gadījumi, kad cilvēki, kuri smēķē nespēj tikt galā ar savu lieko svaru.

Un ja ar veselību viss ir ok un tu ēd veselīgi bet tu uzņemies svarā patraucot smēķēšanas kas tad pie vainas?

Ja cilvēks pārtrauc smēķēšanu, nemaina savus ēšanas un fizisko aktivitāšu paradumus, bet tik un tā pieņemas svarā, nu nav tur viss kārtībā ar veselību.
01.04.2014 14:26 |

Reitings 2018
man pazīstamie kuri uzbarojās dēļ smēķešanas atmešanas ēda veselīgi,sportoja un ar veselību bija viss ok.
a kā tu izskaidrotu šito cilvēks nēpipēja nija resns sāka smēķēt palika tievs kā skaliņš ?
tas viss ir atkarīgs no organisma citi sāks pīpēt paliks slaidi.
un tie kuri lieto narkotikas ir vispār kaulaini.
protams nesmēķētāji pierādis savu taisnību smēķētāji savu.
01.04.2014 14:50 |

Reitings 2018
manā lokā ir daudz cilvēki kuri pīpē un ir tievāki pa tiem kuri nepīpē.
01.04.2014 14:51 |

Reitings 1853
Reģ: 27.01.2011
Tak nejau no ēšanas tas atkarīgs šajā gadījumā. Tur bija kautkas saistīts ar vielmaiņu un pēc atmešanas kautkas atkal mainās tajā vielmaiņas procesā. Bet precīzi vairs neatceros kas tieši.
01.04.2014 14:56 |

Reitings 1051
Par vairogdziedzeri

Vairogdziedzeris parasti no mums saņem vismazāk uzmanības, lai gan tas ir viens no vissvarīgākajiem orgāniem: tas rada hormonus, kas regulē vielmaiņu un ietekmē psihi.

Uzturēšana: Vairogdziedzerim var ievērojami palīdzēt pavisam vienkārši – ar jodu! Vairogdziedzera normālai darbībai ik dienas ir nepieciešami aptuveni 200 mikrogrami šī minerāla, lai spētu ražot svarīgākos hormonus. Tāpēc regulāri lieto uzturā jodētu sāli, un divreiz nedēļā ieteicams ēst jūras zivis vai jūras augus.

Uzmanību! Vairogdziedzera problēmas bieži vien tiek atklātas ar novēlošanos, jo simptomi nav specifiski. Uzkrītošs ir tikai kākšļa daļā palielinātais vairogdziedzeris, kas var liecināt par tā hipertireozi. Vairogdziedzera hormonu paaugstināšanās asinīs liek organismam visu laiku strādāt ar pilnu jaudu – cilvēks ir nemierīgs, pastiprināti svīst, zaudē svaru, jūt sirdsklauves un mokās ar bezmiegu.

Tieši pretēji organisms darbojas hipotireozes gadījumā, kad notiek brīvo vairogdziedzera hormonu samazināšanās asinīs: pastāvīgs enerģijas trūkums, drebuļi, aizcietējumi, tūskas un svara palielināšanās. Dzimumhormonu trūkuma dēļ var rasties libido (dzimumtieksmes) traucējumi un neauglība. Ja radušās aizdomas par vairogdziedzera darbības traucējumiem, par to ir jārunā ar ārstu.

Smēķēšana atņem organismam jodu un palielina kāksli, kas var izsaukt vairogdziedzera slimību - hipertireozi. Līdz ar to arī var izskaidrot ātro svara zudumu. Bet tas tikai nozīmē to, ka svara zudums ir uz veselības rēķina.
01.04.2014 15:06 |

Reitings 2018
sorry ar vairogdziederi ir viss ideālàkajā kārtibā beidz vienreiz meklēr citam slimības .
šoreiz nekas nemaina faktu kā vielmaiņa un cilvēka organisms.
01.04.2014 15:17 |

Reitings 1051
Es nemeklēju visiem slimības. Tu pati lūdzi man izskaidrot, kāpēc smēķētāji zaudē svaru. Un šīs diskusijas autore prasīja palīdzību...padomu. Labi, GOOLD, smēķē tālāk, jo tas taču ir tik veselīgi un labi. Labākais un veselīgākais veids kā zaudēt svaru. Cilvēki taču dzīvo mūžīgi, kāpēc gan viņiem jaunībā jau sākt domāt par savu veselību?
01.04.2014 15:29 |

Reitings 2018
tad tu turpini vien palikt resna un visām kaitēm meklēt problēmas chill..
pa mani nav runā es runaju pa tiem cilvēkiem kurus pazīstu un kuri atmeta smēkēšanu kļuva resni kaut ēda veseligi,sportoja un ar veselibu bija viss kartiba. un tur ta lieta tā ir vielmaiņa. visu dara vielmaiņa.
cilvēki dara ko grib nav tapēc savas samazgas otram uz galvas jāgāž.
01.04.2014 15:41 |

Reitings 1051
GOOLD, es esmu resna? Nopietni?! To tu spried pēc tā, ka minēju, ka nesmēķēju? Nu oky. Lai tā būtu :D
01.04.2014 15:47 |

Reitings 2018
tu vnk esi smieklīga :D
01.04.2014 15:52 |

Reitings 28
Reģ: 01.04.2014
Nu, neticu ,am skiet viss ir galvaa. Kapec visi kas smekee nav tievi kaa diegi? Drosi vien kaut kas ir uzturaa.
01.04.2014 16:33 |

Reitings 1154
Reģ: 08.03.2014
Smēķēšana indē ķermeni un ķermenis patērē kalorijas, lai ar šo indi cīnītos. Ja ēšanas paradumi nemainās ne par matu, tad, atmetot pīpēšanu, svars pieaugs.
01.04.2014 16:41 |

10 gadi
Reitings 2793
Reģ: 09.12.2010
Smēķēšana indē ķermeni un ķermenis patērē kalorijas, lai ar šo indi cīnītos. Ja ēšanas paradumi nemainās ne par matu, tad, atmetot pīpēšanu, svars pieaugs.

Ja godīgi, tad kko šādu dzirdu pirmo reizi.

Bet es saku, ka viss ir galvā. :)
01.04.2014 16:47 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011

Vispār pat loģiski. Lai veiktu detoksikaciju, arī ir nepieciešama enerģija :)
01.04.2014 16:52 |

Reitings 1501
Reģ: 18.07.2012
Smēķēšana ''deva'' kalorijas un likās ,ka esi paēdis. Tāpēc tagad tā vietā, pat nemanot, sāk ēst un no tā arī rodas svars.
bet atmest smēķēšanu ir labākais lēmums.
Sekot līdzi - tajā laikā, kad parasti uzsmēķētu, apēst kaut ko nelielu. Aprikozes, riekstus, rozīnes - protams, ja viņš kaut ko no tā ēd. :D var arī kādu dārzeni, augli.
Un sportot nekad nav slikti.
01.04.2014 19:18 |

10 gadi
Reitings 831
Reģ: 29.01.2009
Atvainojos meitenei ar niku GOOLD, bet tu esi cirvis. :D Meklēt stulbus aizbildinājumus, lai turpinātu sevi indēt- jo redz smeķētāji ir tievāki par nesmēķētājiem. :D Izskatās arī smēķētāji krietni labāk- skaistāk, ja vien neskaita, plaušu, zobu problēmas, pelēko ādas nokrāsu un smirdīgo elpu kā arì drēbes. Viss ir atkarīgs no paša cilvēka- es atmetu labākais, ko varēju izdarìt. Vēlaizvien nesaprotu kā varētu pirkt pati savas zārka naglas. Stulbi. Neviens kilograms klat nenāca. Arī parādijās velme sportot- dzīvot veselīgāk. Āda atkal staro un nav tās pretīgās smirdoņas. Bet ja tevi mierina apziņa, ka indē sevi ar cēlu mērķi- lai nepaliktu resna. Nu sorry. :D :D
01.04.2014 19:29 |

Reitings 598
Reģ: 12.02.2014
Meitenes, nu ko var ņemties? :D Ir gan resni pīpmaņi, gan resni nepīpmaņi. Viss ir atkarīgs no konkrētā cilvēka organisma un to, kas ir smadzenēs. Ja uzvedināsi sevi uz doma, ka nu vsjo, atmetu pīpēšanu un būšu resna, tad jā, apsveicu, ka visdrīzāk arī tā būs, jo stresa iespaidā sāksi rīt visu, kas kustās un kas nekustās. :D Ja draudzējies ar galvu, atmet un nerij visu pēc kārtas. Rezultāts - tieva un nepīpējoša. :D
01.04.2014 19:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits