Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

cauraugusi cūkgaļa

 
Reitings 372
Reģ: 05.12.2013
meitenes,ko garšīgu un mazliet ''savādāku'' var pagatavo no cauraugušas cūkgaļas?Ne klasiski cepta ar sīpoliem :D
31.03.2014 12:00 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Nepieciešams:

400 - 500g cauraugušas cūkgaļas,
2 burkāni,
1 baklažāns,
3 - 4 anansa šķēles,
1 paprika,
1 sīpols,
3 - 4 ķiploka daiviņas,
eļļa cepšanai,
sāls,
pipari,
garšvielas.

Pagatavošana:

1. Cūkgaļu sagriež nelielos gabaliņos un no abām pusēm apcep uz straujas liesmas.

2. Burkānus un sīpolus notīra, sarīvē uz rupjas rīves.

3. Papriku un baklažānus sasmalcina kubiņos.

4. Visus dārzeņus viegli apcep, nedaudz apsālot un piparojot.

5. Katlā, kurā vienādās proporcijās ieliets nedaudz eļļa un ūdens, kārtām liek gaļu un dārzeņus, sagrieztus ananasus, pievieno izspiestus ķiplokus, sāli, piparus un garšvielas. Sautē uz mazas liesmas aptuveni 25 - 30 minūtes.

Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem.
31.03.2014 12:18 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


Cepts cauraudzis pikantā mērcē

Sastāvdaļas:
cauraugusi cūkgaļa - 1 kg
sāls
mērcei:
krējums – 250 g
majonēze – 250 g
ķiploki – 5-6 daiviņas
sīpoli – 2-3
sinepes – 2 tējkarotes
mārrutki – 2 tējkarotes
galda etiķis – 2 ēdamkarotes
Pagatavošana:
Gaļu sagriež šķēlēs, izklapē un cep gatavu, pārkaisa ar sāli.
Pagatavo mērci - sajauc majonēzi ar krējumu, piejauc mārrutkus un sinepes. Beigās mērcei piejauc etiķi. Minētās proporcijas mērcei ir nosacītas - tās katrs var variēt un pagatavot mērci tik pikantu, cik vēlas.
Traukā liek kārtu gaļas, tai virsū pārkaisa sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, tad pārlej mērci un tā atkārto vairākās kārtās. Liek ledusskapī, lai ievelkas garšas.
31.03.2014 12:19 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012


500 g cauraugušas cūkgaļas
400 g maltas liellopu gaļas
200 g šampinjonu
1 sīpols
1 daiviņa ķiploka
sāls
pipari
1 ola
eļļa


Pagatavošana:

Cauraugušu cūkgaļu sagriež ļoti plānās, garās šķēlēs. No šķēlēm «nopin» cepeša pamatu.

Sasmalcinātu sīpolu apcep eļļā, pieliek šampinjonus, apcep. Sāla un piparo.

Malto gaļu sajauc ar olu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un pipariem. No maltās gaļas izveido garenu klaipiņu, vidū liekot sēnes.

Uz cūkgaļas paklājiņa vienas malas noliek maltās gaļas klaipiņu, ietin cūkgaļā. Ar savienojuma vietu uz leju izveidoto klaipiņu liek cepamtraukā. Cep 190 grādos 50 minūtes.
31.03.2014 12:21 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Šķēlēs ar garšvielām cepammaisā.
31.03.2014 12:25 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits