Tātad, veicu kārtējo vaksāciju, un pamanīju, ka bikini zonā uzradies gandrīz centimetra lielumā tāds kā kunkulis. Mēģinu izspiest, izbakstīt, bet esmu ļoti jūtīga, un nevaru neko padarīt.
Vai strutas pašas neiznāks ārā? Ko darīt?
Tik liels ieaudzis matiņš gan nekad nav bijis, bet ja gadās ka kāds ieaug, tad pārduru ar adatiņu, izspiežu, ja vajag ar pincetīti izrauju matiņu un tad kādu dezinficējošu ziedīti vai kat vai vienkārši ar spirtu dezinficēju.
Ja kas tāds gadās, no sākuma matiņu izrauju ar pinceti, tad brūcīte ir "atvērta", saudzīgi izspiežu un dezinficēju. Nekad neesmu dūrusi ar adatu vispirms, strutas vēl trāpīs pārdurtajos asinsvadiņos.
Ja man ir kāds kunkulis zem ādas no ieauguša matiņa, tad vienmēr man palīdz vecā labā clotramazlola ziede, kura ir ne tikai sēnēi, bet arī ādas infekcijām. Sasmērē vakarā kārtīgi to vietu ar ziedi un no rīta viss būs jau daudz mīkstāks tur un nesāpīgāks un varēs iztīrīt.
Vecais labais klotrimazols radīts, lai nogalinātu sēnīti.. tā kā šaubos, vai šoreiz tā būtu labākā izvēle. Prātīgāk būtu likt šņabja un furasol kompreses (kā ieteica Estere)