Krievi

Reitings 309
Reģ: 17.06.2013
Manas si vakara pardomas.

Sezu pie kompja, youtube nejausi izleca veca krivu dziesma, uzliku, saku dungot lidzi, pectam uzliku velvienu, un tad veselu playlist un klausijos. Aizdomajos par to, ka Latvija, un ne tikai, krievi tiek nosoditi, saukti par urlam utt. Vini tacu nav vainigi, ka vinu prezidents un visa valdiba ir atsaldeti merglji. Katra nacija bus individi, kas kritis uz nerviem, bet tapec jau nevajag bazt visus viena maisa. Domaju, ka Latvijaa naids starp abam tautam, liela mera, ir pasu latviesu del, jo vienmer krieviem tiek atgadinats, ka vinu majas ir Krievija un vini atrodas svesa zeme, kautgan, liela dala musu paaudzes krievu, pat Krievija nav bijusi. Kas to lai zin, varbut, ja mes pasi butu draudzigaki un pretimnakosaki, tad vini sevi gribetu uzskatit par latviesiem, nevis dalu no Krievijas, kura nekad nav bijusi. Tapat ka dala latviesu, kas iekartojusi dzivi arzemes, grib tur palikt un iegut pilsonibu, jo jutas drosiba un cieniti.
27.03.2014 22:53 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Luī

+++
28.03.2014 10:36 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Izskatās, ka te cilvēkiem ir problēmas ar prāta spējām.

Kas tik neatklājās...

Kad mana īstā vecomāte bija dzīva bija 60desmitie un viņa runāja tekoši latviski, lai gan bija visīstākā krieviete, valodu iemācījās īsā laika posmā!!! Toties viņas māsa nodzīvoja līdz 2004. gadam un tā pa īstam neprata runāt latviski, jo neesot jau vajadzības...visi tāpat tunājot krieviski. Viņa manu vectēvu no mammas puses apsaukajā par mežabrāli, jo viņš cīnijās par brīvību nevis pieslējās krieviem, mēs bijām ne tādi radi, jo tētis bija barikādēs, bijām Baltijas ceļā un tas viss vienas ģimenes ietvaros, bet no manis ir izaudzis draudzīgs un saprātīgs cilvēks.

Ir jāzina valsts valoda, tad arī būs mazāk problēmu. Krievijā apspiež tos, kas nerunā krieviski, pie mums vēl ir labi. Var strādāt pat nezinot valodu.
28.03.2014 10:45 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Man nav nekas pret krieviem.
Tikai tiesam zel,ka tie krievi kas dziivo Latvijaa, nemaak nevienu Latviesu vaardu. Patiesiibaa jau daudzi cilveeeki malaci Krievi,kas iemaaciijusies perfekti latviesu valodu un dara visu kaa pienaakas.
Nezinu kapeec piem. Anglijaa, arvalstiis krievi ir spiesti iemaaciities sveshvalodu, vini tach tur nevar atbildeet krieviski. Latvijaa vini vnk zina,ka nav diza vajadziiba iemaaciities latviski,jo tapat seit lielaaka dala runa krieviksi. Vini vnk ir paraak iedziivojusies te. Atslaabushi.
28.03.2014 11:00 |

Reitings 1267
Mūsu paaudzes vecāki ir padomjlaiku cilvēki un bērnu audzinājuši kā patrotisku krievu. Un krievam tāpat ir asinīs, ka krievu valoda ir vienīgā valoda pasaulē un Krievija ir vienīgā valsts, pārējās ir niecība. Kā cilvēks audzis, tādi ir viņa uzskati.
Un tā ir ne tikai krievu vaina, bet valsts. Valsts pieļauj krievam nerunāt latviski. Kādēļ tad lai viņš to darītu? Domāju, ka nākamā paaudze jau būs gudrāka un gadiem ejot arī šī problēma izgaisīs. Protams, ja Daugavpils nebūs nākamā Krima. Dievs dod! :)
28.03.2014 11:06 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Mani neviens līdz šim uz roģinu nav sūtījis ar čemodānu rokās, lai gan esmu krievtautīgā, Laikam neesmu devusi tam iemeslu. Tos, kurus sūta - paši vainīgi. Līdz ar to es neredzu, kur ir problēma?
28.03.2014 11:13 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Krievija grasās izraidīt Ukrainas pilsoņus no Krimas, aizliedz Ukrainas kanālu translāciju, uzsāk pilnīgu rusifikāciju. Tāpat populārā Nasha Russia ņirgājas par iebraucējiem, kas nerunā krieviski. Nerunāsim par darba tirgu.

Diez vai neapmierinātie krievvalodīgie Latvijā vēlētos, lai Latvija ņem piemēru no Krievijas šīs problēmas risināšanā. Bļaušana par cilvēktiesību pārkāpumiem citās valstīs ir klasisks politisks gājiens no kaimiņu puses jau sen. Nedomājošie cilvēki kļūst par viegli kontrolējamu masu. Vēl šobrīd, kad Krievija pati ir pārkāpusi starptautiskās tiesības, tā cēli bļauj,ka cīnas vien par savējiem...

Tad, Latvijas krievvalodīgajam, ir jāizlemj, kur ir tā mājas, kur ir tā pavards. Ja šeit, Latvijā, mīli, cieni un saudzē - arī latviešu valodu, jo tā ir daļa no Tavām mājām. Ja jūties tikai kā viesis un manas mājas Tev nepatīk, lūdzu, neko nebojā, neārdi, bet meklē vietu, kur jūties labi.
28.03.2014 11:13 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Pagale viena nedeg. Pret cilvēkiem, kas gadiem nevar valodu iemācīties, man cieņas nav nēēēkādas.

++++++
28.03.2014 11:21 |

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Ja Krievi izcīnītu savu sapņa piepildījumu - pievienoties Krievijai, ātri vien to gauži nožēlotu.
Vienkārši nav poņas par vēsturi un politiku. Domā,ka tur Krievijā ir zelta dzīve.

Ja Latvijā dzīvojošie krievi, krieviski runājošie un vienkārši fanāti tiešām domātu, ka Krievijā ir zelta dzīve, viņu visu šeit vairs nebūtu.
28.03.2014 11:34 |

Reitings 1267
Ja Latvijā dzīvojošie krievi, krieviski runājošie un vienkārši fanāti tiešām domātu, ka Krievijā ir zelta dzīve, viņu visu šeit vairs nebūtu.

Es domāju, ka Austrālijā ir zelta dzīve, bet tas nenozīmē, ka es skrienu pārcelties. Te ir mans mājoklis, mans darbs, mana ģimene un mani draugi. Arī krievam šeit it savs mājoklis, darbs, ģimene un draugi. Kādēļ gan viņam pārcelties, ja var pārcelt Krieviju uz šejieni?
28.03.2014 11:38 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
https://www.youtube.com/watch?v=drQMwMApl44 Krieva viedoklis par krievu.Žirinovskis runā par Putinu:D
28.03.2014 11:42 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012

Reitings 575
Reģ: 20.06.2012
Kādēļ gan viņam pārcelties, ja var pārcelt Krieviju uz šejieni?

Lūk, to es nespēju aptvert, jo, pat ja Krieviju varētu pārcelt uz šejieni, tad tāpat šeit traucētu nejaukie latvieši.
28.03.2014 11:46 |

Reitings 1267
https://www.youtube.com/watch?v=E2997IfqrOQPievienojos ar savu Žirinovska mīļāko runu. Viss skaidrs. :D
28.03.2014 11:47 |

Reitings 1267
tad tāpat šeit traucētu nejaukie latvieši.

Toties nebūs jāmācās tā stulbā latviešu valoda.
28.03.2014 11:48 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
idioti ir katrā nācijā .... Mums apkārt ir daudz vairāk krievu nekā domājam , tikai liela daļa ir sen jau adoptējusies un zin latviešu valodu tik pat labi ,cik mēs latvieši. Bet tie , kas galīgi neko nezin , tāpat drīz būs viņsaulē.
Manā paziņu lokā arī ir indivīdi, kas zin latviešu valodu un runā diezgan labi, tikai nedara to principa pēc ...
Pati pēc kāzām paņēmu klāt vīra uzvārdu līdz ar to gan man , gan meitei ir gan latviešu , gan krievu uzvārds. Pati esmu sakārusies ar nievājošu attieksmi dēļ savas krieviskā uzvārda daļas .. Man tas viss šķiet smieklīgi, reāli pērties par lietām kuras mēs nekādīgi nevaram ietekmēt.
28.03.2014 12:00 |

Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Izskatās, ka autore svinējusi piektdienu. :D Kā šorīt jūties?
Te viņ saka, ka vainīgi latvieši - te viņa saka, ka viņa to nav teikusi. Te vainīgi ir vieni, te otri, te neviens un beigās visi. :D Izlem bērns.

Mēs dzīvojam laikā kurā pašiem ir tiesības izvēlēties dzīvesvietu. Ja Tu vēlies dzīvot Latgalē tas nekas, ka nav vajadzīgā pieraksta. Ja vēlies no Latgales uz Rīgu ar nav jābaidās. Tāpat - ja vēlies dzīvot Anglijā, jo valoda feina un algas labas - aber lūdzu. Bet visur ir savi noteikumi. Ja ievēro noteikumus Tev tiek izrādīta pretimnākšana. Tā, piemēram, dzīvojot Anglijā Tu runā un mācies angliski, dzīvo angļu manierē un pēc viņu likumiem. Tajā pat laikā - savas mājas pagalmā Tev ir ļauts svinēt Jāņus vai izveidot bērnu un jauniešu centru, kurā dziedāt himnu un dejot Tūdaliņ Tāgadiņ.

Latvijas krievvalodīgie vairāk prasa, nekā dara. Viņi pārsvarā nav gatavi kompromisiem. Un tur sākas problēmas. Man nav iebildumu, ja 9.maijā viņi vēlas masveidā nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa. Man ir iebildumi, ja tādēļ uz ielām tiek celtas nekartības un katrs otrais skrien ar Krievijas federācijas karogu zobos paralēli bļaudams nevisai skaidrā valodā - Šeit nav Latvija un nekad nebūs.
Krievvalodīgo starpā ir pavisam normāli cilvēki un pavisam... nu, es domāju, ka viņiem arī speciālisti nepalīdzēs.

Un nav tālu jāmeklē. Manas mājas trešajā dzīvo divas viena vecuma krievvalodīgās tantes. Abas nemāk latviski. Viņas ļoti atšķirīgas padara fakts, ka viena stāv vienas frontes pusē kamēr otra otras. Vienai meita un mazmeita māk latviešu valodu tekoši, kamēr otra visu dzīvi lamā mani, kā redzieties es drīkstu nemācēt krieviski.
Un šeit man ir ko teikt Pievakarei. Man ir ļoti žēl, ka Tev ir nācies (pieņemu 80 gadu beigās, 90. gadu sākumā) piedzīvot šāda veida pazemojumu. Iemeslus es varu saprast, bet ne ar prātu pieņemt. Taču, arī man ir bijis identiski jāpiedžīvo pazemojumi no krievvalodīgajiem. Sava vecuma vienaudžiem bērnībā, konduktores trolejbusā, kaimiņu tantes vai veikala pārdevējas. Jāklausās no mazotnes, ka es esmu nekas, jo esmu latviete un nemāku krievu valodu. Jāklausās, ka mani vajadzētu nosist, jo esmu pretīgs suns. Jāklausās, ka man nav tiesību runāt ar kaimiņu meiteni (ar kuru mums sākotnēji bija labas attiecības, kamēr viņas ome neiejaucās), jo esmu slima/niecība. Kā nu kuro reizi viņa izdomāja.

Es uzskatu, ka ir tie, kuri saprot, ka šeit ir Latvija ar visu no tā izrietošajiem - valodu, vēsturi, kultūru - un ir tie, kuri to nesaprot un nevēlas pieņemt. Uzskatu, ka otrajiem vajadzētu pamest šo zemi - sevis, ne manis dēļ. Kaimiņos ir valsts, kurā no viņiem neko neprasīs. Visi ceļi vaļā.
Man nav iebildumu pret veciem krievvalodīgajiem, jo tur ir divas grupas - vieni, kuri cenšas un dara; otri, kuriem galvā īssavienojums. Abi ir veci cilvēki, bet man ir mācīts, ka vecus cilvēkus jāciena.
Jauniem kauli un galva grūtības nesagādā. Vai nu pieņem un cieni, vai dodies uz visām četrām debes pusēm savu laimi meklēt.
28.03.2014 12:06 |

Reitings 1493
Reģ: 29.01.2009
Viss, ko mēs šajā sakarā varam uzrakstīt, ir filozofēšana bez atbildes vai risinājuma.
Vienīgais, ko katrs varam darīt - ir sākt ar sevi.

Ja sirdī jūtamies tolerantas un atbalstām starp-nāciju draudzēšanos, uz priekšu, to darām.
Bet vienmēr būs daļa galēji noskaņotu vai aizspriedumainu cilvēku - to nepārmācīt ne mums, ne valstij ar savām kuslajām integrēšanas programmām.

Turklāt, krievu-latviešu jautājums ir lieliskākais politiskās manipulācijas rīks. Pastāvošās varas to tik viegli neizlaidīs no rokām, lai vai kā latviešu tautas liela daļa varbūt sirdī un uzskatos jau sen sadzīvo, ir pieņēmusi, un nav nemaz tik naidīgi noskaņota pret "krieviem". Tāpat otrādi. Bet, kad vajag uzsist asinis un novērst uzmanību no kaut kā, vienmēr tiks atrasts kāds Vaņa Daugavpilī, kas žurnālistam atbildēs tikai krieviski, rakstā tas tiks pagriezts - tāda lūk mums ir Latvija un oficiālā valsts valoda - un tādējādi sakaitinās ārkārtīgi patriotiski noskaņotos.
Nebeidzamais aplis. Vnk mazliet vēl ir jānomainās paaudzēm, manuprāt.
28.03.2014 12:10 |

Reitings 48
Reģ: 12.06.2013
Darbā man ir 30% krievu (kolēģi)... daži no viņiem nerunā ne vārda latviski, kaut arī saprot... vairāk vai mazāk man ir vienalga kādā valodā viņi ar mani sarunājas, dumsas ir tad kad MANI NESAPROT... bet man viņi, redz jāsaprot... strādāju medicīnas nozarē un man ir pat teikts, ka nerunās latviski jo tik mazas valsts valodu nav vērts mācīties.

Man ir vienalga cik viņi jūtas apspiesti, ja necienīs latviešu valodu un valsts kultūras mantojumu, nav man viņu žēl.
28.03.2014 13:07 |

Reitings 6407
Reģ: 16.01.2014
Rupjais téviņš Žirinovskis.

Viņš ir viens no kūdītājiem krievu pret latviešiem.

Ar lepnumu varu paziņot, ka viņa stāsts par to cik padomju laikos bija labi ir tikai izdomāta idille. Tagad jau protams, ka nevar nestrādāt un dzīvot zaļi, zagt, ar svešu mantu pelnīt sev labumu, utt.

Par braucienu ar sabiedrisko es smējos, es labprāt gribētu redzēt kā tā gnīda sēž ar Rīgas bomžiem vienā autobusā un nav nozīmes kādā valodā viņi runās. :D
28.03.2014 13:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits